معاون استاندار کردستان: سلامت جامعه اولویت همه دستگاه‌ها باشد

سنندج‌ - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: سلامت جامعه باید اولویت نخست همه دستگاه‌ها باشد و همه برای تحقق این موضوع مهم و حیاتی تلاش ‌کنند.

حسین خوش اقبال عصر یکشنبه در کارگروه اجتماعی فرهنگی سلامت زنان و خانواده اظهار داشت: ویروس کرونا نباید موجب شود فعالیت دستگاه‌ها تعطیل شود بلکه همه امور باید با جدیت و به موقع اجرایی شده و انجام هیچ کاری بر زمین نماند.

وی با بیان اینکه با وجود اعتبارات کم اما با پیگیری‌ها و تلاش بیشتر می‌توان بسیاری از امور را به سرانجام رساند، اضافه کرد: همه قوا در کشور و زیرمجموعه‌ها در این راستا تلاش می‌کنند با وجود تحریم‌ها و شیوع کرونا و کمبود منابع مالی با تدبیر و برنامه‌ریزی در کنار مردم باشند البته لازمه این کار داشتن انرژی، توان و انگیزه مضاعف در کارکنان دستگاه‌ها است.

خوش اقبال یادآور شد: بنا به دستور استاندار کردستان بازدیدهای سرزده از ادارات به منظور ارزیابی رعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت می‌گیرد که در صورت عدم رعایت با مدیران دستگاه مربوطه برابر قانون برخورد می‌شود چون مسوولیت رعایت پروتکل‌ها و سلامت کارکنان دستگاه‌ها برعهده مدیر است و تخلف از این توصیه‌ها پذیرفتنی نیست.

مدیرکل دامپزشکی کردستان هم در این نشست با اشاره به شرایط کشتارگاه‌های دام در استان گفت: از سال ۹۳ قرار بر این بود کشتارگاه‌های سنتی جمع‌آوری و کشتار دام تنها در کشتارگاه‌های صنعتی انجام شود اما بیشتر مصوبات در این زمینه اجرایی نشده است.

مجتبی ورمقانی با بیان اینکه اخیرا در قروه که هیچ کشتارگاهی در آنجا وجود ندارد شاهد افزایش کشتارهای غیربهداشتی هستیم، افزود: ۲۱ مصوبه برای ایجاد اتاق پشت سردخانه در کشتارگاه‌ها داشته‌ایم که به جز کشتارگاه دیواندره هیچکدام از کشتارگاه‌ها آن را رعایت نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها پیمانکار و متولی کشتارگاه‌ها هستند، اضافه کرد: شهرداران متعهد شده بودند یک ماهه اتاق پشتی سردخانه ها را ایجاد کنند اما این قول با اینکه پیشتر هم بارها داده شده هنوز اجرایی نشده است.

ورمقانی اظهار داشت: دستور پلمپ قضایی کشتارگاه‌های مریوان، سروآباد و بیجار گرفته شده و فرصتی یک ماهه به آنها داده شده اما تاکنون یک قدم در این راستا برداشته نشده است.

مدیر سلامت و محیط کار دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست گفت: کشتارگاه‌ها نیاز به ساماندهی دارند و نواقص ساختاری و بهداشتی متعدد در آنها مشاهده شده است.

ابراهیمی افزود: در صورت عدم ساماندهی کشتارگاه‌ها شاهد عوارض متعدد بهداشتی از جمله بروز بیماری‌های مشترک میان دام و انسان، آلودگی آب و خاک، ‌ دفع غیر بهداشتی در محیط، تهدید سلامت شاغلین در کشتارگاه‌ها و عدم تحویل گوشت بهداشتی خواهیم بود.

وی اضافه کرد: کشتارگاه‌های صنعتی سنندج، سقز و بانه ساختار مناسبی دارند که با رفع نواقص می‌توانند تبدیل به کشتارگاه‌های صنعتی مناسبی شوند اما سایر کشتارگاه‌ها نواقص عدیده‌ای دارند که امکان ساماندهی در آنها را نیز نا ممکن کرده است.

ابراهیمی با بیان اینکه اکثر این کشتارگاه‌ها فاقد اتاق پشتی سردخانه، تصفیه خانه فاضلاب، آب شرب بهداشتی، تاسیسات بهداشتی هستند و در آنها بهداشت فردی رعایت نمی‌شود، خواستار توجه جدی متولیان امور به رفع نواقص این واحدها با هدف حفظ سلامت مردم شد.

وی همچنین با اشاره به طغیان بیماری‌ها و اینکه در سه سال اخیر این رویه در کردستان کاهش یافته و امسال به کمترین میزان خود رسیده است، افزود: منشا بخش زیادی از طغیان یا اپیدمی بیماری‌ها مرتبط با آب‌های آلوده است چون‌ هدایت فاضلاب روستاها به پایین دست صورت می‌گیرد که چاه‌های آب قرار دارند و این موجب طغیان بیماری می‌شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد روستاهای استان تحت پوشش آب و فاضلاب نیستند، یادآور شد: ‌آزمایشات باکتریولوژی بر روی آب روستایی مشخص کرد که ۱۱ درصد این آب‌ها غیرقابل شرب بوده است.

معاون استاندار از برخی ادارات مستقر در سنندج بازدید کرد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، همچنین در بازدید سرزده از اداره کل مالیاتی استان و شهرداری سنندج به عنوان ۲ دستگاه پرمخاطب، بر رعایت تسریع در پاسخگویی به ارباب رجوع در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی، تاکید کرد.

خوش اقبال با بیان اینکه مردم سرمایه اصلی نظام و شایسته بهترین برخورد و خدمت رسانی هستند تاکید کرد: اولویت ما سلامت مردم و رعایت حقوق شهروندی است و مردم باید احساس کنند که مسوولین به فکر آنها هستند.

وی رضایتمندی مردم را در گرو برخورد شایسته کارکنان ادارات دانست و افزود: ارباب رجوع باید از بدو ورود تا پایان کار و خروج، از برخورد و نحوه کار کارکنان رضایت داشته باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان اضافه کرد: عدم رعایت پروتکل ها اول به خود کارکنان ضربه می زند لذا ضروریست تا در کنار رعایت این نکات، رسیدگی به کار مراجعان نیز تسریع شود تا امکان آلودگی کاهش یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha