نذر خون به ماه محرم محدود نشود

گچساران- ایرنا-مدیرکل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به انتشار بیماری ویروس کرونا و ضرورت فاصله گذاری اجتماعی اهداکنندگان نذر خون را به ماه های محرم و صفر محدود نکنند.

رستم حسن زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برخی فراورده های خونی قابلیت نگهداری کمی دارند از شهروندان خواست تا برای اهدای خون پیشگام شوند.

چند سالی است که به دلیل استقبال گسترده مردم در ایام عاشورا و تاسوعای حسینی طرح نذر خون از سوی انتقال خون راه اندازی شده است.

در این طرح عزادار حسینی با اهدای خون خود که گرانمایه ترین نوع کمک به همنوعان محسوب می شود به کمک بیماران نیازمند می شتابند.

وی از اهدا کنندگان مستمر (با سابقه حداقل دو بار اهدا در سال) خواست تا برای اهدای خون براساس برنامه ریزی خود برای اهدای خون مراجعه کنند و تا ماه های محرم و صفر به دیگر اهدا کنندگان اختصاص یابد.

مدیرکل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد  افزود: هم اکنون به خون در همه گروه های خونی در استان نیاز است.

حسن زاده در پاسخ به سوالی درباره شمار اهداکنندگان مستمر خون در استان گفت: آمار تعداد اهداکنندگان مستمر خون در استان ۶۵ درصد است که بهتر از شاخص های ملی است.

مدیرکل انتثال خون کهگیلویه و بویراحمد درباره وضعیت اهدای خون پس از انتشار ویروس کرونا تصریح کرد: هم اکنون مشارکت شهروندان برای اهدای خون نسبت به روزهای نخستین انتشار بیماری ویروس کرونا در استان بیشتر شده است.

وی ابراز داشت: اهداکنندگان به تدریج دریافتند که ویروس کرونا یک بیماری تنفسی است و ارتباطی با اهدای خون ندارد.

حسن زاده عنوان کرد:سال ۱۳۹۸ ،۲۲ هزار و ۵۰۰ مراجعه به انتقال خون استان گزارش شده است.

وی عنوان کرد: پارسال ۲۲ هزار واحد خون و فراورده های خونی به بیمارستان های استان و هشت هزار واحد خون و فروارده های خونی به بیمارستان های استان های معین ارسال شد.

مدیرکل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد درباره مزایای اهدای خون برای سلامت اهداکنندگان تاکید کرد: براساس بررسی های انجام شده احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی در افرادی که اهداکننده مستمر خون هستند کمتر است.

وی ابراز داشت:همچنین آزمایش‌های انجام شده حین اهدای خون موجب کشف بیماری‌های نهفته احتمالی اهداکنندگان می‌شود که در حفظ و ارتقای سلامت اهمیت زیادی دارد.

وی تاکید کرد: از افرادی که برای اهدای خون مراجعه می کنند ۴۲ سوال پرسیده می شود تا میزان آمادگی آنان برای اهدای خون ارزیابی شود.

حسن زاده همچنین درباره شرایط جسمی مورد نیاز برای اهدای خون عنوان کرد:قرار داشتن در سنین ۱۸ تا ۶۰ سال،داشتن وزن بیش از ۵۰ کیلوگرم، نداشتن بیماری های مانند سل و هپاتیت از مهمترین شرایط اهدای خون است.

وی با اشاره به اینکه با وجود همه پیشرفت های پزشکی و درمانی جایگزینی برای خون وجود ندارد افزود: این مهم اهمیت اهدای خون برای نجات جان انسان ها را نمایان تر می کند.

وی درباره مصرف کنندگان خون نیز اظهار داشت:در هنگام بروز حوادثی مانند سوانح رانندگی، سوختگی‌ها، عمل های جراحی و بخصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می‌شوند،نیاز به تزریق خون ضروری است.

حسن زاده بیان کرد: بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده‌های خون محسوب می شوند.

وی ادامه داد:بیمارانی مانندتالاسمی و هموفیلی نیز  برای بهره مندی از یک زندگی طبیعی در تمامی عمر به شکل منظم خون یا فرآورده‌های خون دریافت می کنند.

حسن زاده ابراز داشت: هم اکنون سه پایگاه انتقال خون در شهرهای یاسوج،دوگنبدان و دهدشت پذیرای اهداکنندگان خون است.

براساس آمار جهانی از هر سه انسان یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده‌های خونی پیدا می‌کند.

فرآیند اهدا و تزریق خون به دریافت کنندگان، «انتقال خون» نام دارد.

اهدای خون هنگامی رخ می دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می کند.

خون اهدا شده پس از انجام آزمایش های غربالگری و تایید سلامت به منظور تهیه فرآورده های خونی مورد استفاده قرار می گیرد یا به وسیله بانک خون مراکز درمانی به افراد دیگر تزریق می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha