۱۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۸:۰۳
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 83895924
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مقامات افغانستانی نسبت به خطر شبکه حقانی هشدار دادند

کابل - ایرنا - سرپرست وزارت کشور افغانستان نسبت به خطر شبکه حقانی در پوشش داعش برای آینده افغانستان و منطقه هشدار داد و گفت که سرکرده جدید داعش یکی از اعضای شبکه حقانی است.

به گزارش ایرنا، «مسعود اندرابی» سرپرست وزارت کشور افغانستان در یک کنفرانس خبری در کابل گفت که با توجه به توانایی‌های شبکه حقانی در انجام حملات پیچیده لازم است، هشدارهای مقامات امنیتی این کشور را نسبت به خطر این گروه جدی گرفت، چرا که آنها با گروه تروریستی داعش متحد عمل کرده و و با هم در انجام اقدامات تروریستی در افانستان و حتی در منطقه  سهیم هستند.

وی در این خصوص با اعلام اینکه «شهاب المهاجر» عضو شبکه حقانی به تازگی رهبر جدید شاخه خراسان گروه تروریستی داعش شده و این دو گروه فعالیت‌های مشترک خود را آغاز کردند افزود: مقامات اداره امنیت ملی افغانستان همواره نسبت به تبانی داعش و شبکه حقانی در این کشور هشدار داده و گفته اند که این دو گروه به ظاهر متفاوت از هم اما متحد با هم بصورت منظم و در ارتباط تنگاتنگ با هم حملات تروریستی پچیده را در مناطق مختلف این کشور طرح و اجرا می کنند.

اندرابی که خود پیش از این بعنوان معاون اداره امنیت ملی افغانستان بود در کابل به خبرنگاران گفت که شبکه حقانی و گروه طالبان روزانه فعالیت‌های تروریستی خود را در افغانستان انجام می‌دهند، اما زمانی که می بینند با این حملات مرگبار اهداف سیاسی‌شان برآورده نشد، آن را به گروه داعش نسبت می‌دهند.

وی در این خصوص اظهار داشت: عصر روز نهم مردادماه امسال بود که یک انفجار با خودرو بمب گذاری شده در شهر «پل علم» مرکز استان لوگر که ۸ کشته و بیش از ۳۰ زخمی برجای گذاشت، مسئولیت آن را گروه تکفیری داعش پذیرفت و حمله مرگبار زندان ننگرهار هم که شامگاه دوشنبه اتفاق افتاد و ابعاد این فاجعه تاکنون پوشیده مانده است، را داعش به عهده گرفته است.

به گفته اندرابی، مقامات امنیتی افغانستان، بزودی روشن خواهد کرد که پشت پرده این حمله چه کسانی قرار دارند اما آنچه تاکنون روشن شده این است که این حمله تروریستی نزدیک به ۹۰ کشته و زخمی داشته و ۲۰۰ زندانی هم ناپدید شدند.

شبکۀ حقانی یک گروه شبه‌نظامی در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان بوده که بنیانگذار آن مولوی جلال‌الدین حقانی می باشد.وی در نخستین کابینۀ مجاهدین پس از سقوط کابل در سال ۱۳۷۱ پست وزارت دادگستری را برعهده داشت. چند سال بعد متحد طالبان شد و در حکومت طالبان پست‌هایی همچون فرماندهی طالبان در شمال کابل، وزیر مناطق مرزی و امور قبایلی را بر عهده داشت.

طالبان درسال 1397 اعلام کرد که جلال‌الدین حقانی در پی یک دوره طولانی بیماری فوت کرده و از نقش او در ایجاد طالبان در کنار ملا محمد عمر، رهبر گروه طالبان که در سال ۱۳۹۴ درگذشت، قدردانی کرد.

دولت افغانستان شبکه حقانی را به عنوان یک گروه نزدیک به سازمان اطلاعات ارتش پاکستان می داند.شبکه حقانی یکی از سه گروه مسلح در افغانستان است که علیه دولت این کشور و نیروهای خارجی حاضر در افغانستان می‌جنگند.

به گزارش ایرنا، پیش از این رحمت الله نبیل رییس سابق اداره امنیت ملی افغانستان هم گفته بود: از روزی که داعش فعالیت‌ها و حملات تروریستی خود را در افغانستان آغاز کرده است، شبکه حقانی از پذیرفتن حملات تروریستی و مرگبار در این کشور خودداری کرده و از آن به بعد مسئولیت انجام این قبیل حملات به عهده نگرفته است.

وی در صفحه اجتماعی خود نوشته است که حملات انتحاری را «شبکه حقانی» که بخش تندرو گروه طالبان محسوب می شود با استفاده از نام داعش انجام می دهد و این موضوع را مقامات افغانستان نیز به خوبی می دانند.

«احمدضیا سراج» سرپرست اداره امنیت ملی افغانستان نیز در در ۲۹ اردیبهشت ماه امسال در یک کنفرانس خبری در کابل گفته بود که اسناد و مدارک کافی در اختیار دارد مبنی بر اینکه حملات تروریستی و پیچیده اخیر در افغانستان با تبانی شبکه حقانی و داعش انجام می شود.

سراج تاکید کرد: روابط طالبان با گروه‌های تروریستی بیشتر شده و این گروه در عین حال با لشکر طیبه و حتی شبکه القاعده نیز ارتباط دارد.

شانزدهم دی ماه سال ۱۳۹۵ نیز ۱۳ کارگر معدن در استان سمنگان افغانستان که همه هزاره‌های شیعه بودند توسط مهاجمان کشته شدند که مسئولیت آن را هم داعش پذیرفته بود و در این رابطه «محمدمعصوم استانکزی» رئیس وقت اداره امنیت ملی افغانستان در مجلس نمایندگان گفته بود که او نیز مدارکی کافی در اختیار دارد که این حملات تروریستی پیچیده با هماهنگی طالبان، شبکه حقانی و داعش انجام می شوند.

وی افزود: شبکه حقانی با طراحی اینگونه حملات، تجهیزاتی را برای گروه طالبان فراهم کرده، اما در این بین حملات را شبکه تروریستی داعش انجام می دهد و در واقع یک همکاری تنگاتنگ بین آنها وجود دارد.

در روزهای اخیر گزارش‌هایی به نقل از منابع غربی منتشر شده است که داعش در افغانستان در پی جذب نیرو از میان اعضای ناراضی طالبان هستند.

خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه هم دیروز دوشنبه به نقل از یک رسانه آمریکایی نوشت که گروه تروریستی داعش در افغانستان در حال جذب آن دسته از اعضای طالبان است که از روند گفت‌وگوهای صلح میان آمریکا و طالبان ناراضی هستند.

روزنامه ‌۸ صبح افغانستان هم در گزارشی اعلام کرد که یکی از فرماندهان مشهور گروه تروریستی داعش در افغانستان با اسم مستعار عبادالله گفته است که با جذب برخی از هسته‌های این گروه در شهرهای کابل و جلال‌آباد، افراد جهادی پیشین طالبان و استقرار آنها در  مراکز سابق خود، قصد دارند حملاتی را راه ‌اندازی کنند.

هفته‌ گذشته سازمان ملل متحد نیز هشدار داده بود که گروه داعش توانایی انجام حملات مرگ‌بار در شهرهای افغانستان را دارد و قصد دارد با جذب افراد تندرو و طالبان ناراضی از توافق صلح ماه فوریه این گروه با آمریکا در دوحه قطر، صفوف خود را نیرومند کند.

این اظهارات نشان می دهد که گروه تکفیری داعش نه تنها در افغانستان نابود نشده، بلکه با گذشت هر روز قوی‌تر شده و در واقع این قوت و توانایی را با جلب جنگجویان طالبان افزایش می دهد.

اکنون با تعیین «شهاب المهاجر» عضو سابق شبکه حقانی بعنوان رهبر جدید داعش شبکه خراسان این هشدارهای مقامات امنیتی افغانستان باید جدی‌گرفته شود و پیش از آنکه دیر شود و شبکه حقانی با نام داعش وارد جنگ در افغانستان و منطقه شود، باید جلو آنها گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha