به گزارش ایرنا، رویترز در خبری نوشت که این اندیشکده دو حزبی پیشنهاد کرده که رویکردی گام به گام برای کاهش تنشها به وسیله مستأجر بعدی کاخ سفید، چه ترامپ باشد یا بایدن، اتخاذ شود.
در این گزارش که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته و امروز منتشر میشود، آمده که انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ آبان آمریکا فرصتی برای کاهش بحران پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران است که انتظار میرود یک «تندرو» جانشین حسن روحانی شود.
ایلان گولدنبرگ یکی از نویسندگان این مطلب که در زمان دولت اوباما در وزارتخانههای دفاع و امور خارجه خدمت کرده بود مینویسد: با وضعیتی مواجهیم که ممکن است فرصت ارتباط ایران و آمریکا برای سالها از دست برود. احتمال خطر درگیری را نباید انکار کرد.
به نوشته رویترز، ایران و آمریکا پس از ترور سردار سلیمانی به دست آمریکا به جنگ نزدیک شدند و ایران با موشکباران نیروهای آمریکایی مستقر در عراق تلافی کرد.
"دورنمای گفت و گوهای جدید تاریک است. دولت ترامپ تهدید کرده که از سرگیری تحریمهای بین المللی علیه ایران را که برجام به آنها پایان داده بود، کلید بزند مگر آنکه شورای امنیت تحریمهای تسلیحاتی ایران را که در اکتبر پایان مییابند، تمدید کند."
رئیس جمهوری بعدی آمریکا در کاهش تنش گام به گامی که در این گزارش پیشنهاد شده، یا به برجام بازمی گردد (بایدن از این ایده حمایت کرده به شرط آنکه ایران اجرای تعهدات خود را از سر گیرد) یا اینکه طرفین تدابیر دیگری را برای توقف یا معکوس ساختن روند گام های کاهش تعهدات برجامی تهران اتخاذ میکنند.
طرفین میتوانند «آرامش در ازای آرامش» را در منطقه را در پیش گیرند و واشنگتن برخی از تحریمهای تهران را بردارد.
این کاهش تحریمها میتواند شامل «تدابیری یکجانبه و اعتماد ساز» از جمله پایان ممنوعیت مسافرتی ترامپ و گامهایی برای تضمین آنکه تحریمهای آمریکا در توانایی ایران برای مقابله با کووید ۱۹ اختلال ایجاد نکند، باشند.
نظر شما