دکتر رضا قنبری روز سهشنبه در آستانه "روز خبرنگار" با حضور در ایرنای مشهد و دیدار با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی در خراسان رضوی ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای پارک علم و فناوری خراسان، مهمترین ویژگی شرکتهای دانشبنیان را خصوصی و مردمی بودن آنها دانست.
وی شرکتهای دانشبنیان را برخوردار از دیگر ویژگیها همچون چابکی، فهم توامان صحیح و کابردی دستاندرکاران و متخصصان آنها از دانش و اقتصاد توصیف و بیانکرد این شرکتها به ویژه در شرایط کنونی ناشی از جمله تحریمهای ظالمانه مردم کشورمان از سوی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، بحران شیوع ویروس همهگیر کرونا و تبعات مختلف ناشی از آن نشان دادند که میتوانند کشور را در طوفانها نجات دهند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان افزود: تولید روزانه ۴۰ دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در این پارک و تامین ۸۰ درصد نیاز کشور به این ابزار خاص پزشکی، نشان داد که ایرانیان نیازی به خارج از کشور ندارند و قادر هستند در شرایطی که تمام دنیا درگیر مشکل بحران کرونا شده، به راحتی نیازهای خود را با اتکا صرف بر ظرفیتهای بومی تامین کنند.
و به قدردانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر روحانی رییس جمهوری و معاون علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری از عملکرد پارک علم و فناوری خراسان در عرصه تولید اقلام و تجهیزات پزشکی و بهداشتی مورد نیاز کشور در مبارزه با ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: بر این اساس شرکتهای دانشبنیان به معنای واقعی کلمه مایه امید و نجات شدند.
دکتر قنبری ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان مورد حمایت و مستقر در پارک علم و فناوری خراسان با عملکرد درخشانی که در جریان بحران جاری داشتهاند توانستند جایگاه مهم و موثر خود را در و برای کشور نشان دهند.
وی گفت: ۳۵۰ شرکت فناور و دانشبنیان در زیرمجموعه پارک علم و فناروی خراسان با اشتغال چهار هزار و ۵۰۰ نفر فعالیت دارند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان افزود: بر این اساس خراسان رضوی پس از استانهای تهران و اصفهان سومین استان دانشبنیان در سطح کشور است.
وی در ادامه به نقش آگاهیدهنده و امیدبخش رسانهها در جامعه اشاره و بیان کرد: لازم است فعالیتها، کم و کیف و جایگاه مهم فعالیتهای مفید شرکتهای دانشبنیان در شکوفایی اجتماع و رشد اقتصادی بیش از پیش توسط رسانهها برای عموم مردم به ویژه جوانان کشورمان تشریح شود.
دکتر قنبری افزود: رسانهها با معرفی الگوهای برجسته در حوزه فعالیتهای شرکتهای موفق دانشبنیان، میتوانند مفهوم واقعی کار علمی مبتنی بر فهم اقتصادی را برای عموم مردم به تصویر کشیده و از این طریق فرهنگسازی کنند تا با امیدآفرینی ناشی از آن، شاهد رخدادهای خوب در مسیر پیشرفت و توسعه ایران اسلامی باشیم.
وی ادامه داد: ۷۰ نفر از اعضای موثر و برجسته هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ارتباط با شرکتهای دانشبنیان پارک علم و فناوری خراسان فعالیت دارند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان گفت: هماینک متصدی ۵۳ درصد از مجموع اشتغال چهار هزار و ۵۰۰ نفری فعال در این پارک از میان دانشآموختگان برجسته دانشگاه فردوسی هستند.
هماینک ۵.۵ درصد از مجموع کل شرکتهای دانشبنیان فعال در سطح کشور، در خراسان رضوی مستقر و فعال هستند.
پارک علم و فناوری خراسان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را از سال ۱۳۸۱ با هدف افزایش ثروت در جامعه از طریق تشویق و ارتقاء فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکتها و موسساتی که بر پایه علم و دانش فعالند، آغاز کرده است.
در چارچوب براساس افق برنامه ۲۰ ساله ایران یعنی تا پایان سال ۱۴۰۴ مقرر شده افزون بر ۵۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال شوند. با این وجود تاکنون تعداد این شرکتها تنها به سه هزار و ۲۰۰ واحد رسیده که و نشانگر راه طولانی این مسیر و نیاز شرکتهای دانشبنیان به کمکها و حمایت روافزون است.
شرکتهای دانشبنیان به عنوان بنگاههای اقتصاد مبتنی بر آخرین دانش روز، نقشی محوری را در ساختار اقتصاد دانشبنیان ایفا مینمایند.
بر اساس ماده یکم "قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان" اینگونه موسسات و شرکتها واحدهای خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد اختراع، نوآوری و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرمافزارها تشکیل میشوند.
نظر شما