به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ در مصاحبه با وب سایت خبری آکسیوس آمریکا که روز سهشنبه منتشر شد، گفت: در مدت کوتاهی (تعداد نظامیان) را به هشت هزار نفر کاهش میدهیم و سپس این تعداد را به چهار هزار نفر میرسانیم. ما اکنون در حال مذاکره (در این مورد) هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد نظامی آمریکایی تا روز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا (۱۳ آبان) در افغانستان خواهند ماند، افزود: این تعداد بین چهار تا پنج هزار نفر خواهد بود.
سخنان ترامپ در حالی مطرح شده که مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که انتظار ترامپ این است که همه نیروهای آمریکایی باقی مانده در افغانستان تا ماه می ۲۰۲۱ از این کشور خارج شوند.
آمریکا و طالبان چندی پیش توافق صلحی را منعقد کردند که به موجب آن، واشنگتن ملزم است نیروهای خود را به طور تدریجی از خاک افغانستان خارج کند.
در عوض، طالبان نیز موظف است از تبدیل شدن افغانستان به بهشت امن تروریستهای منطقه جلوگیری کند.
در همین حال، «عطاالله خوگیانی» سخنگوی استاندار ننگرهار افغانستان اعلام کرد که نظامیان آمریکایی ۲ پایگاه خود در شهرستانهای «هسکه مینه» و «اچین» در این استان را به نظامیان افغان سپردند و از آن خارج شدند.
نظامیان آمریکایی سه سال پیش در شهرستانهای اچین و هسکه مینه پایگاه نظامی ایجاد کرده بودند که اکنون، پس از امضای توافقنامه صلح با طالبان این پایگاهها را ترک میکنند.
پنتاگون هفته گذشته اعلام کرد که در مدت ۱۳۵ روز بعد از توافق با طالبان، پنج پایگاه خود را در افغانستان ترک کرده و آنها را به نظامیان افغان سپردهاند.
توافقنامه آمریکا و طالبان پس از ۱۱ دور مذاکرات رسمی ۱۰ اسفند ماه ۹۸ توسط «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و «عبدالغنی برادر» معاون سیاسی گروه طالبان به صورت رسمی امضا شد.
از سویی، مقامهای آمریکایی پیشنهاد دادهاند برای رفع موانع مذاکرات صلح ۴۰۰ زندانی باقی مانده طالبان آزاد شده و تحت نظر قرار گیرند.
یک دیپلمات در کابل به رویترز گفت که طالبان بر درخواست خود در مورد آزادی این ۴۰۰ زندانی پافشاری میکنند؛ لذا راه حل این است که این افراد در صورت موافقت دولت، پس از آزادی تحت نظر باشند.
نظر شما