به گزارش ایرنا، معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر عصر سهشنبه در این آیین اظهار داشت: صنعت مبلمان منبت ملایر هم اکنون روی ریل توسعه قرار گرفته و در عرصه جهانی حرف برای گفتن دارد.
قدرت الله ولدی افزود: پس از ثبت جهانی مبلمان منبت ملایر در شورای جهانی صنایع دستی، شاهد تحول عظیمی در این حوزه هستیم و این روند رشد بیش از گذشته نمایان شده است.
وی بیان کرد: بر اساس گزارش فعالان این حوزه، از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۰ واحد نمایشگاهی به مجموعه عرضه کنندگان مبلمان منبت ملایر اضافه شد که بیانگر جذابیت این شهرستان برای سرمایهگذاران و حمایت از بخش خصوصی است.
فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: برای احداث ۲ واحد نمایشگاهی که به نمایندگی از ۲۰ واحد دیگر مورد بهرهبرداری قرار گرفت، بیش از ۲۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام و زمینه اشتغال برای ۴۵ نفر مهیا شد.
ولدی با اشاره به توانمندیهای بخش خصوصی در ملایر، تامین چوب ارزان و با کیفیت را یکی از اولویتها برشمرد و گفت: برای تامین مواد اولیه فعالان صنعت مبلمان منبت ملایر از هیچ تلاشی دریغ نمیکنیم.
وی ادامه داد: در همین راستا پیگیریهای لازم برای آسانسازی واردات چوب و رفع مشکل عوارض گمرکی برای واردکنندگان مواد اولیه و صادرکنندگان مبلمان منبت این شهرستان انجام شد.
معاون استاندار همدان یادآور شد: اقدامات لازم در راستای استاندارد سازی، برندسازی و تولید چوب مورد نیاز این صنعت نیز در شهرستان در حال انجام است.
ولدی با اشاره به اجرای طرحهای تحقیقاتی مرکز پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملایر بیان کرد: هم اکنون کار بر روی شناسایی و پرورش گونههای جدید درختی برای تامین مواد اولیه این صنعت در حال انجام است.
وی همچنین به در دست اجرا بودن پرورش درخت و اجرای جنگلهای مصنوعی در سطح شهرستان اظهار داشت: سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار اصله نهال صنوبر در سطح شهرستان به صورت رایگان توزیع شد.
ولدی افزود: امسال نیز برنامهریزی شده تا در زمان مناسب و همزمان با هفته درختکاری، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال آماده کاشت شود و به مقدار لازم در اختیار کشاورزان و مردم قرار گیرد تا علاوه بر ارتقای استانداردهای زیست محیطی شهرستان، در حوزه تامین چوب مورد نیاز صنعت مبلمان منبت نیز به خودکفایی برسیم.
اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای تقویت زیرساختهای شهر جهانی منبت
رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر نیز در این آیین گفت: با توجه به جهانی شدن مبلمان منبت ملایر، استقبال سرمایهگذاران و فعالان این صنعت برای ایجاد واحدهای نمایشگاهی در سطح شهرستان افزایش یافته است و امیدواریم تا پایان سال شاهد بهرهبرداری از تعداد بیشتری واحدهای نمایشگاهی باشیم.
یدالله کریمی افزود: سال گذشته به همت بخش خصوصی عملیات اجرایی بازارچه دائمی صنایع دستی در زمینی به مساحت ۲۱ هزار مترمربع با سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیارد تومان در ملایر آغاز شد که گامی مهم در راستای توسعه بازار مبلمان منبت شهر جهانی منبت است.
وی با اشاره به توسعه شهرک صنعتی مبلمان حاجی آباد ملایر بیان کرد: در دیدار اخیر فعالان صنعت مبلمان منبت ملایر با رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای تقویت زیرساختهای مبل و منبت این شهرستان اختصاص یافت.
رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر ادامه داد: تاکنون ۲۰ میلیارد تومان از این مبلغ برای توسعه شهرک صنعتی مبلمان منبت حاجی آباد اختصاص پیدا کرده است که در سال جهش تولید اقدامی اثربخش و دستاوردی بزرگ از سوی دولت به شمار میرود.
کریمی یادآورشد: در مجموع ۳۲ درصد از اشتغال این شهرستان در حوزه مبل و منبت است و بیش از ۶۵ درصد از تولیدات مبلمان منبت کشور در این شهرستان تولید میشود.
در حال حاضر بیش از ۳۰۰ واحد نمایشگاهی مبل و منبت در بازار مبل ملایر و در مجموع ۵۰۰ واحد نمایشگاهی در سطح این شهرستان فعال است.
بهمن سال گذشته مبلمان منبت ملایر از سوی شورای جهانی صنایع دستی در فهرست صنایع دستی جهان ثبت شد.
هم اکنون بیش از پنج هزار کارگاه ثبت شده مبل و منبت، بیش از ۹ هزار استادکار و منبتکار ماهر و بیش از ۲۵ هزار هنرمند در صنعت مبلمان منبت ملایر فعال است.
نظر شما