انفجار در انبارهای نیترات آمونیوم بندر بیروت که تا لحظه مخابره خبر بیش از ۱۰۰ کشته و هزاران زخمی داشته است، همچنین بطور گسترده در رسانه های اجتماعی ترکیه بازتاب یافت و اخبار مرتبط با انفجار و پیامدهای آن در راس اخبار شبکه های رادیو تلویزیونی و نیز شبکه های اجتماعی این کشور قرار گرفت.
گزارش رسانه های ترکیه عمدتا به نقل از منابع رسمی در لبنان بوده است و بر خلاف برخی رسانه های منطقه از جمله رسانه های سعودی که با اهداف خاص سعی در جریان سازی داشته اند، از هرگونه گمانه زنی و طرح ادعاهای بی پایه، اجتناب کرده اند.
اولین بازتاب های رسانه ای مربوط به تماس تلفنی رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه با میشل عون همتای لبنانی اش بود که اردوغان در این گفت وگو، آمادگی کشورش برای ارسال کمکهای مورد نیاز به آن کشور را اعلام کرد.
اردوغان همچنین از طریق توئیتر یک پیام تسلیت خطاب به مردم لبنان به زبان عربی منتشر کرد.
ساعاتی بعد از انفجار فوات اوکتایی معاون رییس جمهور، مولود چاووش اوغلو وزیرخارجه و نیز مصطفی شن توپ رییس مجلس ملی ترکیه نیز پیامهای همدردی با لبنان منتشر و آمادگی دولت آنکارا برای کمک به مردم لبنان را اعلام کردند.
هاکان چاکیل سفیر ترکیه در بیروت در بعد از انفجار در گفت و گو با خبرگزاری آناتولی با عنوان اینکه کارکنان سفارت همگی در سلامت بسر می برند اعلام کرد که محل اقامت سفیر و خانواده وی که مجزا از سفارت است، بدلیل انفجار دچار خساراتی شده و وی مجبور به ترک آنجا شده است.
وزارت خارجه ترکیه هم در پی انفجار با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که در جریان انفجار یاد شده دو تبعه ترکیه بطور سطحی زخمی شده اند. شرکت هواپیمایی ترکیه ( ترکیش ایر) نیز با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که براثر شدت انفجار و شکستن شیشه های دفتر ترکیش ایر در بیروت یکی از کارمندان این شرکت بطور سطحی زخمی شده است.
رسانه های نوشتاری ترکیه نیز خبر مرتبط با انفجار را روز جاری بطور گسترده و در بخش اخبار خارجی به اطلاع مخاطبان خود رسانده اند.
تاکنون در هیچ رسانه ترکیه ای بجز اخبار منتشره از سوی مسوولان رسمی لبنان در مورد انفجار خبر و یا گمانه زنی منتشر نشده است و فعلا اخبار و گزارش ها به ابعاد و جزییات انفجار اختصاص دارد.
نظر شما