به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در بازدید از مراحل پیش تولید سریال سنجرخان به همراه کارگردان و عوامل این سریال در سنندج اظهار داشت: تولید سریال فاخر و تاریخی سنجرخان فرصتی مغتنم برای معرفی هنرمندان کردستانی در سطح ملی است و ساخت سریال فاخر و معرفی چهرهها و شخصیتهای کردستان خواسته مردم است که باید به آن جامه عمل پوشاند.
مرادنیا با بیان اینکه وعدهای که به مردم داده میشود باید اجرایی و خواسته آنان تحقق پیدا کند، اضافه کرد: تمام تلاش عوامل تولید سریال سنجرخان باید بر این امر متمرکز باشد که پروژه در موعد مقرر به اتمام و از رسانه ملی پخش شود.
وی ساخت سریال سنجرخان را طلیعهای برای کارهای بزرگتر و بهتر ارزیابی کرد و یادآور شد: هنرمندان کردستانی باید در این راستا با تعصب و جدیت بیشتری کار کنند چرا که این سریال فرصت مناسبی برای معرفی آنان در سطح کشور فراهم می کند.
استاندار کردستان از مراحل پیش تولید سریال سنجرخان نظیر تست و انتخاب بازیگر و طراحی لباس بازدید و ابراز امیدواری کرد که تولید این سریال نهایتا پایان شهریورماه آغاز شود.
در جنگ جهانی اول که روسها از شمال به ایران حمله کردند هرج و مرج، کردستان را فراگرفت و قتل و غارتهای شبانه وحشت زیادی را در جامعه ایجاد کرد که سنجرخان وزیری نرانی در مقابل روسیه ایستادگی کرد.
او حتی با لشکر رضاخان جنگید و آنها را شکست داد و این پیروزی باعث شهرت بیشتر سنجرخان شد و نام او را بیشتر از قبل بر سر زبان ها انداخت.
بعد از این جنگ لشکر روس نیز به سرکردگی " کلنل مامانوف" به سنندج رسید و سردار محی رشتی حاکم سنندج فراری شد که سنجر خان مقابل آنها قرار گرفت و لشکر روس را شکست داد. روسیه که تمامی شکستهای خود را از سنجر خان می دیدند به محاصره روستای میاوروران و قلعه سنجرخان روی آوردند.
سنجر خان از دارالحکومه تقاضای کمک کرد ولی قبل از رسیدن ۳۰ سوار برای کمک، سنجرخان محاصره را شکست و روسها را وادار به عقب نشینی کرده بود. شریف الدوله بنی آدم حاکم سنندج اقدام به حمله به برخی از قبایل کرده بود که سنجرخان با او مخالفت میکند که موجب دشمنی شریف الدوله با سنجرخان میشود
سرانجام در محرم سال ۱۳۳۷ هجری قمری ( برخی سالهای ۱۳۳۸ و ۱۳۳۹ را هم عنوان میکنند) شریف الدوله بنی آدم حاکم سنندج از طریق خلیل خان برادر سنجر خان طی یک توطئه او را به عمارت خود دعوت می نماید و او را به قتل میرساند.
نظر شما