فرید مرادیان عصر پنجشنبه در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: هلال احمر بر اساس وظایف تعیین شده و در راستای تحقق اهداف بشردوستانه مندرج در اساسنامه خود به عنوان ارگان محوری در پاسخگویی به حوادث و سوانح داخلی و خارجی نسبت به طراحی سامانهها و سازماندهی گروه های عملیاتی به منظور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در شرایط اضطراری عمومی و پیچیده در حوادث و سوانح احتمالی اقدام می کند.
وی ادامه داد: هدف از ایجاد بیمارستان های صحرایی، بیمارستان های سیار استقرار سریع و واحدهای مراقب های پایه های بهداشتی هلال احمر این است که بتوان در حداقل زمان ممکن و در ساعت های اولیه پس از حادثه آن را به منطقه آسیب دیده انتقال و مصدومان و مجروحان را از نظر تریاژ (الویت بندی اولیه) تحت حمایت های پایه و پیشرفته حیاتی قرار داد تا مداخله ای موثر در کاهش میزان مرگ و میر حوادث و سوانح انجام گیرد.
معاون بهداشت درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر توضیح داد: این سامانه های بیمارستانی سیار می تواند حداکثر تا ۱۰ روز و تا زمان رسیدن بیمارستان های کامل تر و یا کلینکهای مورد نیاز بدون نیاز به امکانات منطقه آسیب دیده به انجام وظیفه و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بپردازد و در صورت نیاز در بیمارستان بزرگتر و کاملتر ادغام و یا به عنوان یک کلینک سیار در مراحل بعدی حادثه انجام وظیفه کند.
مرادیان اضافه کرد: در اغلب سوانح به ویژه در سوانح بزرگی نظیر انفجارهای هولناک و سهمگین، زلزله و سیل بیشترین تعداد مجروحین در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از حادثه وجود دارند و معمولا این زمانی است که منابع درمانی خارج از منطقه هنوز نتوانستند خود را به منطقه آسیب دیده برسانند. بنابراین رساندن امکانات درمانی و برپایی بیمارستان های سیار سریع برای مداوای مجروحان و مصدومان در ساعات اولیه بسیار حیاتی است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا محموله های کمک های بشردوستانه ایران به لبنان ادامه خواهد داشت نیز گفت: هم تدارکات دارویی و تجهیزات پزشکی و هم بسته های غذایی در تهران آماده ارسال است و ما منتظر استمداد احتمالی دولت یا صلیب سرخ لبنان هستیم که در راستای تعاملات بشردوستانه میان دو کشور دوست و برادر ایران و لبنان بتوانیم آنها را برای مردم آسیب دیده و متاثر از انفجار هولناک و سهمگین بندر بیروت به لبنان ارسال کنیم.
نخستین محموله کمک های بشردوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حاوی ۹۵ تن مواد غذایی و دارویی به همراه یک بیمارستان صحرایی آماده شامگاه چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹ برای خدماترسانی به مجروحان و حادثه دیدگان از انفجار هولناک بندر بیروت، از پایگاه شکاری - ترابری شهید سرلشکر خلبان حسین لشکری به لبنان ارسال شد.
ایران نخستین کشوری است که هلال احمر آن پس از اعلام آمادگی برای ارسال کمک های فوری دارویی و غذایی، تیم پزشکی و درمانی برای کمک به مجروحان یک تیم ۳۷ نفره پزشکی هلالاحمر شامل متخصصین عمومی، ارتوپد، بیهوشی و اتاق عمل، اطفال، مغز و اعصاب، متخصص پرستاری، کارشناس اتاق عمل و کارشناس بیمارستان صحرایی به لبنان اعزام کرده است.
جمعیت هلال احمر در مرحله نخست ارسال این محموله امدادی بشردوستانه، هزار و ۳۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، ۲۶۵ بسته غذایی یکماهه، ۲ دستگاه موتور برق ۵۰kw و ۲۰۰ عدد کیسه حمل جسد به وزن تقریبی ۱۳ تُن به لبنان ارسال می کند.
این محموله کمک های بشردوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در پی استمداد و درخواست جرج کتانه رئیس صلیب سرخ لبنان مبنی بر نیاز به کمکهای انسان دوستانه دولت و هلالاحمر ایران برای ارائه خدمات به آسیبدیدگان و مجروحان حادثه انفجار بندر بیروت به لبنان ارسال می شود.
در پی این حادثه دولت لبنان به مدت دو هفته حالت فوقالعاده اعلام کرده است.
عصر سهشنبه در پی وقوع آتشسوزی گسترده در یکی از انبارهای مواد آتش زا واقع در بندر بیروت، انفجار مهیبی رخ داد که در اثر آن، ۱۳۵ نفر کشته و بیش از ۴ هزار نفر زخمی شدند.
کشورهای مختلف جهان روز چهارشنبه با ارسال پیامهایی، با مردم و دولت لبنان ابراز همدردی و آمادگی خود را برای کمک به این کشور اعلام کردند.
نظر شما