رییس سازمان غذا و دارو: رمدسیویر ایرانی هنوز وارد چرخه مصرف نشده است

تهران- ایرنا- رییس سازمان غذا و دارو گفت: کمتر از یک درصد رمدسیویر ایرانی در مراکز درمانی توزیع شده و هنوز وارد چرخه مصرف نشده است و از مباحث مطرح شده در مورد رمدسیویر ایرانی تعجب می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، محمد رضا شانه ساز پنجشنبه شب در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره داروهای موثر بر کرونا افزود: داروی رمدسیویر ایرانی کورتون ندارد و شاید برخی انگیزه‌های تجاری پشت پرده مطرح شدن این موارد باشد. وقتی بحث مطالعات بالینی این دارو انجام می‌شد هم شاهد بودیم که با قیمت‌های نجومی در بازارهای سیاه فروخته می‌شد و ما به صورت مرتب می‌گفتیم که مردم این داروها را نخرند. بسیاری از این موارد مشخص شد که داروهای آنتی بیوتیک معمولی مثل سفازولین بود.

وی ادامه داد: این صحبت‌ها در مورد رمدسیویر ایرانی هم جنبه تجاری دارد و کسانی که برای جلب مردم و فروش دارو به این شایعه‌ها دامن می‌زنند.

رمدسیویر هنوز وارد پروتکل درمانی نشد
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: داروی رمدسیویر به صورت سهمیه‌ای در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی گذاشته شده و بر مصرف آن نظارت می‌شود. روز گذشته نیز یک پارت دیگر از داروی رمدسیویر توزیع شده و این‌که برخی همکاران می‌گویند بیمار از بیرون دارو را تهیه کند، جایگاهی ندارد.

وی افزود: داروی رمدسیویر حتی هنوز وارد پروتکل درمانی نشده و فقط گفته می‌شود که در درمان کووید ۱۹ موثر است.

فاویپیراویر به وفور در کشور تولید می‌شود

رییس سازمان غذا و دارو درباره داروی فاویپیراویر نیز اظهار کرد: در ایران تنها خط تولید داروهای ضد ویروس را در منطقه داریم و اگر نیازی در این زمینه وجود داشته باشد، پیش بینی‌ها برای خطوط تولید دیگر نیز انجام شده است. فاویپیراویر در کشور ما به وفور تولید می‌شود و حتی برای پاییز هم ذخیره مورد نیاز را پیش بینی می‌کنیم و چند صد هزار عدد از این دارو در اختیار شبکه توزیع قرار گرفته که با هماهنگی معاونت‌های بهداشت و درمان توزیع شود و اگر بیماری به این دارو نیاز داشته باشد، بر اساس تشخیص پزشک در اختیار بیمار قرار بگیرد.

وی ادامه داد: البته این دارو نیز بیمارستانی است. داروی فاویپیراویر در صورت نیاز در اختیار مراکز ۱۶ ساعته هم قرار می‌گیرد. احتمالا از مهر ماه که پیش بینی می‌شود پیک جدید آنفلوآنزا وجود خواهد داشت، برنامه ریزی‌هایی انجام شده و ذخیره‌ها را تامین خواهیم کرد.

شانه ساز گفت: در حال حاضر این دارو در کشور با قیمت بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی وجود دارد. سیستم داروسازی کشور به جایگاهی رسیده که هر داروی جدیدی که یک مرتبه اعلام می‌شود در درمان کرونا یا آنفلوآنزا کمک می‌کند، بلافاصله و ظرف مدت کوتاهی می‌توانیم آن را تولید کنیم.

وضعیت توسیلیزومب در کشور

معاون وزیر بهداشت درباره داروی توسیلیزومب نیز اظهار کرد: داروی توسیلیزومب هم از قبل در کشور تولید شده بود و در حال انجام مطالعات برای ورود به فهرست دارویی بودیم. به محض این‌که مطرح شد این دارو می‌تواند برای درمان کرونا مصرف شود، پس از انجام مطالعات بالینی، این دارو همزمان با برند اصلی (اکتمرا) در اختیار قرار گرفت.

چند گروه در حال تحقیق روی ساخت واکسن کرونا هستند

شانه ساز درباره ساخت واکسن کرونا نیز گفت: ویروس‌ها انواع مختلفی دارند، اما رفتار و ماهیت ویروس کرونا بسیار پیچیده است و به همین دلیل واکسنی که بتوان به آن اعتماد کرد که اگر تزریق شود، حداقل تا زمان مشخصی ایمنی بدهد در همه دنیا ساخته نشده است.

وی ادامه داد: همان طور که وزیر بهداشت اعلام کرده، چند گروه و شرکت دانش بنیان در حال کار روی ساخت واکسن کرونا هستند.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: اگر این واکسن تولید شود، هر کشوری ابتدا برای خودش استفاده می‌کند و این‌که در سال جاری به نتیجه برسد هم فرض دور از ذهنی است. در برخی گزارش‌ها گفته شده که ایمنی ایجاد شده توسط این واکسن‌ها برای ۷۹ روز است و مردم باید حداقل در سال ۴ بار این واکسن را تزریق کنند و حتی میزان ایمنی ایجاد شده هم مورد سوال است.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: در کشور ما چند گروه به روش‌های مختلف در حال کار روی ساخت واکسن کرونا هستند و در کشور ما نیز با دقت این کار انجام می‌شود. همه دنیا یکدیگر را در این زمینه رصد می‌کنند.

وی اظهار کرد: در منطقه ما، کشوری را نمی‌شناسیم که روی واکسن کرونا کار کند، اما کشورهایی مثل آمریکا، روسیه، چین، هند و آلمان بیشتر در این زمینه در حال فعالیت هستند و ما هم گام به گام آنها حرکت می‌کنیم. مراحل مختلف مطالعات بالینی در حال انجام است. البته ترجیح ما این است که چون نمی‌خواهیم امید کاذب ایجاد کنیم، تا زمانی که مطالعات به حد و ضریب اطمینان بالایی نرسد، نتیجه مطالعات منتشر نخواهد شد.

هنوز به کرونا مبتلا نشدم

شانه ساز درباره احتمال ابتلای خود به کرونا گفت: ما در جلسه‌های متعدد شرکت می‌کنیم و از هفته آخر بهمن همکاران ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی هیچ روز تعطیلی نداشته‌اند. تاکنون در تست‌هایی که انجام دادیم، مبتلا نبودیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha