«محمودرضا نیازی» روز شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: در راستای اجرای تکالیف قانونی و به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان داخلی و جلوگیری از ورود و خروج کالاهای نامرغوب، این اداره کل بر تمام اقلام وارداتی و صادراتی مشمول مقررات استاندارد اجباری در مبادی مرزی استان نظارت نموده و تنها در صورت انطباق کالا با استانداردهای مربوطه، مجوز صادرات یا واردات آنها صادر میگردد.
وی تصریح کرد : از ابتدای سال جاری این اداره کل با هدف کنترل و نظارت مستقیم بر کیفیت کالاها، تعداد ۸۲۰ اظهارنامه صادراتی و واردات ثبت، همچنین به منظور ارائه خدمت به فعالان اقتصادی و خدمات آزمایشگاهی به گمرکات منطقه، تعداد ۶۵۵ تعیین ماهیت نمونههای صادراتی و وارداتی را انجام داده است.
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه یادآور شد: عمده تعیین ماهیت کالاهای صادراتی شامل خاک بنتونیت، کربنات کلسیم، اسیدسولفوریک، خورده سنگ، پودر قیر طبیعی، سولفات آلومینیوم، سنگ آهن، سولفات باریم و عمده تعیین ماهیت کالاهای وارداتی از مبادی منطقه نیز مربوط به ضایعات شمش آلومینیوم، لاستیک خودرو ، تجهیزات مورد نیاز خط تولید و مواد اولیه کارخانجات داخلی می باشد.
نیازی اضافه کرد: صدور گواهینامه های انطباق صادراتی از سوی استاندارد، باعث ایجاد زمینه رقابت با کالاهای مشابه خارجی ، حفظ بازارهای بینالمللی و همچنین تشویق واحدهای صنعتی به تولید کالای با کیفیت خواهد شد.
براساس آمار اداره کل گمرکات استان کرمانشاه در چهار ماه سپری شده از سال جاری ۷۰۹ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۱۵۴ دلار کالا به وزن یک میلیون و ۷۶۵ هزار و ۶۷۳ تن از گمرکات استان کرمانشاه به خارج از کشور صادر شد.
استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُرد و عرب نشین کشور عراق و داشتن ۶ مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص میدهد.
نظر شما