اولیا میرلاشاری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد بیماری حدود ۵۰ درصد کل بیماریهای عفونی را تشکیل می دهد که احتمال ابتلا انسان به آن وجود دارد.
وی بیان کرد: سیاهزخم، سل، تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله این بیماریهاست که تب کریمه کنگو یکی از کشنده و خطرناکترین آنها است بطوریکه ۲۰ درصد موارد تب کریمه کنگو منجر به مرگومیر میشود و کشندگی آن نیز از بیماری کرونا که مردم جهان در این ایام با آن دست به گریبان هستند به مراتب بیشتر و حادتر است.
رئیس دامپزشکی چابهار افزود: بهمنظور پیشگیری از بیماریها به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نگهداری گوشت دام تازه ذبحشده حداقل به مدت ۲۴ ساعت و جگر و احشای آن به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال قبل از خرد کردن و مصرف ضروری است.
وی ادامه داد: خوشبختانه با تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی با سه اکیپ نظارت بهداشتی بر عرضه دام در ایام عید قربان در مراکز عرضه و کشتارگاههای سطح شهر چابهار به سلامت گوشت قربانی کمک شایانی کرد.
رئیس اداره دامپزشکی چابهار تصریح کرد: علائم برخی بیماریها تنها توسط کارشناسان دامپزشکی قابلتشخیص است و از اینرو اکیداً توصیه میشود شهروندان هرگونه کشتار دام را برای ذبح بهصورت رایگان به کشتارگاه انتقال دهند زیرا ناظران بهداشتی و شرعی در همه مراحل ذبح حضور دارند و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاح سازی صورت میگیرد.
میرلاشاری گفت: بیماری های مشترک دام و انسان کشنده هستند و نباید برخی ها اصرار بر ذبح دام در منزل داشته باشند چنانچه برخی شهروندان تصمیم به این کار دارند حتما هنگام ذبح همه ضوابط بهداشتی ازجمله استفاده از عینک، دستکش، چکمه و لباس مناسب را رعایت کنند و علاوه بر این، کشتار در محلی از منزل با قابلیت شستشو و هدایت خونابه به درون چاه انجام و گوشت لاشه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس خرد و استفاده شود.
وی افزود: به همشهریان عزیز توصیه می شود خرید دام حتماً از مراکز تحت نظر دامپزشکی صورت پذیرد و به جهت پیشگیری از سرایت بیماریهای مشترک بین دام و انسان بهویژه بیماری خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بههیچعنوان در کوچه یا خیابان اقدام به ذبح دام نکنند.
نظر شما