مرتضی نوریان روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: اگر چه میزان اهدای خون درمجموع نسبت به مشابه سال گذشته ۱.۳ درصد کاهش را نشان میدهد، اما میزان اهدای خون درتیرماه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۲ درصد افزایش یافتهاست.
وی اهدای خون را اقدامی دائمی دانست و اظهار داشت: اگرچه ذخایر خون استان در شرایط پایداری قرار دارد ولی حفظ و استمرار این وضعیت نیازمند استمرار دراهدای خون میباشد.
مدیرکل انتقال خون قم ادامه داد: از ابتدای سالجاری تا پایان تیرماه ۵۵۲ تن از بانوان موفق به اهدای خون شدند که این تعداد حدود ۴ درصد از کل اهدا کنندگان و نیم درصد بیش از مدت مشابه سال گذشتهاست.
نوریان، با تاکید بر اینکه خون هیچگونه جایگزین مصنوعی ندارد، اظهار داشت: آقایان در طول سال چهار مرتبه و بانوان سه مرتبه مجاز به اهدای خون هستند.
وی افزود: از هر واحد خون اهدایی فرآوردههای گوناگونی همچون پلاکت، پلاسما، گلبول قرمز، گلبول سفید و غیره تهیه و تولید و این فرآوردهها در مرکزهای درمانی و بالینی بر مبنای نیاز بیماران توزیع میشود.
مدیرکل انتقال خون قم اظهار داشت: در این مدت ۱۸ هزار و ۵۲۵ واحد خون به بیمارستانها و ۴ هزار و ۳۶۴ واحد خون به شبکه خونرسانی کشور توسط این اداره کل ارسال شدهاست.
نوریان با اشاره به اثربخشی پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا دردرمان بیماران مبتلا به این بیماری، ضمن درخواست از بهبودیافتگان کویید ۱۹ برای اهدای پلاسمای خود گفت: تاکنون ۷۵ بهبودیافته کرونا دراین استان پلاسمای خود را اهدا کردند.
وی اظهار داشت: از همه بیماران بهبودیافته مبتلا به کویید۱۹ که در بیمارستان بستری بوده و روند درمان آنها پایان یافتهاست، درخواست داریم به شکرانه این سلامتی، برای کمک به سایر مبتلایان پلاسمای خود را اهدا کنند.
وی با بیان اینکه مرکز انتقال خون روحالله قم برای دریافت پلاسمای خون بیماران بهبودیافته کرونا درنظر گرفته شدهاست گفت: تمام بیماران بهبودیافته بین ۱۸ تا ۶۰ سال و همچنین بانوانی که سابقه بارداری ندارند، میتوانند با به همراه داشتن کارت ملی برای اهدای پلاسمای خون به مرکز انتقال خون روحالله قم مراجعه نمایند.
در شهر قم ۲ مرکز انتقال خون واقع در میدان روحالله و بلوار ۱۵ خرداد وجود دارد. علاوه بر بیماران نیاز به عمل جراحی و مجروحهای ناشی از تصادفها، بیش از یک هزار بیمار دیالیزی و حدود ۲۰۰ بیمار تالاسمی در قم وجود دارد که نیازمند دریافت مستمر خون هستند.
شهروندان برای تسهیل در اهدای خون برای دریافت زمان نوبت در سامانه www.IBTO.ir ثبتنام کنند تا در زمان معین به پایگاه انتقال خون مراجعه کنند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما