بهرام سرمست روز یکشنبه در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به صورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در این جلسه پروتکلهای بهداشتی مورد بحث قرار گرفت که البته نهایی شدن آن به جلسه آینده این ستاد موکول شد.
وی با اشاره به تاکید ستاد ملی کرونا مبنی بر اینکه مردم بیشترین رعایت را از نظر شست و شوی دست ها، فاصلهگذاری اجتماعی و اجتناب از حضور در تجمعها و ترددهای غیر ضروری و استفاده از ماسک داشته باشند، گفت: ما از مردم قم عاجزانه خواهش می کنیم که برای حفظ سلامتی خود و کادر درمانی مانند گذشته این موارد را رعایت کنند.
استاندار قم یادآور شد: در جلسه ستاد ملی کرونا همچنین مقرر شد برای کسانی که این پروتکلها را رعایت نمیکنند برخی مجازاتها و ضمانتهای اجرایی در نظر گرفته شود.
وی موضوع عزاداری محرم را نیز مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: در این خصوص پروتکلهای بهداشتی از سوی کمیته امنیتی انتظامی با محوریت سازمان تبلیغات اسلامی و همراهی دانشگاه علوم پزشکی و بقیه اعضای ستاد ابلاغ شدهاست.
وی اضافه کرد: ستاد ملی برای کسانی که این پروتکلهارا رعایت نمیکنند یک سری مجازاتها و ضمانتهای اجرایی بازدارندهای را مطرح میکنند تا هم شاهد عزاداری باشیم و هم در عین حال سلامت شهروندان را با کمک هیاتهای مذهبی و متولیان امر عزاداری و همکاری نظام سلامت و سایر اعضای ستاد تامین کنیم.
استاندار قم تصریح کرد: ستاد ملی کرونا یک مشی اعتدالی را دنبال میکند که هم اصل عزاداری سالار شهیدان اجرایی شود و هم سلامت مردم به خطر نیافتد.
وی ادامه داد: زمینههای اجرایی این موضوع به صورت پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده، از این رو انتطار داریم مورد رعایت قرار بگیرد و اگر عده کمی پیدا می شوند و با هر نیتی این پروتکلها را زیر پا میگذارند، برای حفظ سلامتی اکثریت جامعه ای که پایبند این پروتکل ها هستند یک سری مجازات های بازدارنده ای تدوین و ابلاغ خواهد شد، که از تشکیلات قضایی و نیروی انتظامی می خواهیم کماکان در پیگیری این موضوع کوشا و فعال باشند.
استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تمام محدودیتهای مربوط به وضعیت قرمز کرونا از طرف ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا ابلاغ شده است افزود: از رسانهها انتظار داریم مانند قبل در امر اطلاع رسانی فعال باشند چرا که بخشی از این افزایش بستریها و تغییر وضعیت نسبتا مطلوبی که در استان داشتیم حاصل عادی شدن مسائل برای مردم بود.
وی تاکید کرد: اطلاع رسانی و اقناع افکار عمومی باید به نحوی پیش برود که مردم حساسیت های موج اول کرونا را در پیش بگیرند تا بتوانیم دوباره کنترل کنیم و شاهد سیر نزولی این بیماری در استان باشیم.
استاندار قم همچنین با اشاره به ابلاغ قانون دورکاری گفت: دستگاههای اجرایی میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و بیماران زمینه ای، افراد مسن و بانوان در اولویت استفاده از این ظرفیت می باشند.
وی گفت: مدیران دستگاه های اجرایی نیز باید برای خود و همچنین پرسنل و ارباب رجوع یک فضای امن و سالم اداری را تامین کنند و از ارائه خدمت به افرادی که ماسک نمیزنند و پروتک ها را رعایت نمیکنند، خودداری نمایند.
کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما