حجت اله مهدیان روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: برای حمایت از کسب و کارهای تعاونی در ایام کرونا، یکی از اقدام ها، امضای تفاهمنامه جامع بانک توسعه تعاون، وزارت تعاون، صندوق ضمانت تعاون و صندوق کارآفرینی امید بود.
به گفته وی، براساس این تفاهمنامه مقرر شد ۱۰۰ میلیارد تومان به تعاونیهای آسیب دیده با نرخ سود چهار درصد پرداخت شود که تا کنون ۲۶۳ شرکت تعاونی به بانک توسعه تعاون معرفی شده و ۱۹ میلیارد تومان پرداخت شده و تا آخر سال ۸۰ میلیارد تومان دیگر در قالب جنبش بخش تعاون علیه کرونا پرداخت میشود.
مهدیان در پاسخ به پرسش ایرنا در ارتباط با افزایش سرمایه این بانک، گفت: براساس بودجه سالهای ۹۸ و ۹۹ افزایش سرمایه ۹۰۰ میلیاردتومانی درنظر گرفته شده که با وصول آن سرمایه بانک چهار هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان میشود.
وی اضافه کرد: اکنون سرمایه این بانک یک هزار میلیارد تومان است و مقرر شده بزودی از محل تجدید ارزیابی دارایی یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز به سرمایه آن اضافه شود.
مهدیان توضیح داد: مطابق قانون بودجه ۹۸ و ۹۹ سالیانه ۹۰۰ میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانک در نظر گرفته شده که چنانچه این رقم اختصاص یابد، در مجموع یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان جدید به سرمایه بانک اضافه و این رقم به چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون درباره ارائه تسهیلات گرانقیمت به تعاونیها، اضافه کرد: بانک توسعه تعاون، بانکی توسعهای است که نباید متکی به سپردههای مردم باشد و باید از منابع توسعه ملی بهرهمند شود و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تعاونیها قرار دهد، اما با توجه به اینکه عمده منابع ما از سپردههای مردمی تامین میشود، بنابراین نمیتوانیم تسهیلات ارزان قیمت به تعاونیها پرداخت کرد.
جزئیات پرداخت تسهیلات کرونایی
مهدیان درباره چهار اقدام این بانک برای حمایت از کسب و کارهای تعاونی در ایام کرونا، گفت: یکی از اقدام ها امضای تفاهمنامه جامع بانک توسعه تعاون، وزارت تعاون، صندوق ضمانت تعاون و صندوق کارآفرینی امید بود.
وی افزود: براساس این تفاهمنامه مقرر شد ۱۰۰میلیارد تومان به تعاونیهای آسیب دیده با نرخ سود چهار درصد پرداخت شد که تا کنون ۲۶۳ شرکت تعاونی به بانک توسعه تعاون معرفی شده و ۱۹ میلیارد تومان پرداخت شده است و تا آخر سال ۸۰ میلیارد تومان دیگر در قالب جنبش بخش تعاون علیه کرونا پرداخت میشود.
این مقام بانکی گفت: یک بسته حمایتی یکهزار میلیارد تومانی ازمحل منابع داخلی بانک با نرخ ۱۴ تا ۱۸ درصد درنظر گرفته شد که حداکثر بازپرداخت این تسهیلات دو ساله است و تا کنون ۵۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
مهدیان اضافه کرد: براساس تکلیف بانک مرکزی سه ماه به سررسید اقساط اضافه شد و در واقع تسهیلات اسفند، فروردین و اردیبهشت دریافت نشد و اقدام آخر پرداخت وام یک میلیون تومانی سرپرست خانوار بود که در نتیجه آن ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در پاسخ به سوالی درباره مطالبات غیرجاری این بانک گفت:مطالبات غیرجاری بانک هشت درصد است که کمتر از رقم ۱۱ درصد میانگین مطالبات غیرجاری شبکه بانکی است و تلاش می شود این رقم را امسال به پنج درصد کاهش یابد.
وی درباره واگذاری تصدیهای بانک توسعه تعاون گفت: سال گذشته ۶۳ مزایده، ۴۱۹ ملک توسط مدیریت شعب استانها به مزایده گذاشته شد ومیزان واگذاری ۷۲ میلیارد تومان بود و امسال ۱۰۶ فقره مزایده شامل ۲۴ فقره اموال به مبلغ هفت میلیارد تومان به فروش رسید و ۲۴ فقره دیگر به مبلغ ۲۴ میلیارد تومان درفرآیند تشریفات اداری قرار دارد.
مهدیان درباره تسهیلات بانک توسعه تعاون در طرح اشتغال روستایی و عشایری، گفت: این طرح از بهمن ۹۶ شروع شده و بانکهای توسعه تعاون، کشاورزی، پستبانک و صندوق کارآفرینی امید به عنوان عامل معرفی شدند و کل تسهیلات باید به ۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.
وی افزود: چهار هزار میلیارد تومان از این رقم سهم بانک توسعه تعاون است که تا کنون در چهار مرحله دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر پرداخت شده و در مرحله پنجم باید یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر بپردازیم.
به گفته مدیرعامل بانک توسعه تعاون، برای تأمین این تسهیلات ۷۵۰ میلیارد تومان از منابع ریالی صندوق توسعه ملی به علاوه ۷۵۰ میلیارد تومان از منابع داخلی بانک و جمعا یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان باید تهیه کرد و در اختیار اشتغال اختصاص داد.
وی گفت:تاکنون با پرداخت دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال حدود ۳۶ هزار شغل جدید در بخش تعاون با تسهیلات بانک توسعه تعاون ایجاد شده است.
نظر شما