به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی "المسیره"، عبدالسلام خطاب به ائتلاف متجاوز سعودی افزود: آن کس که جنگ خانمانسوز و کشتار علیه یک ملت [یمن] را راه بیندازد و شدیدترین محاصره را بر آن تحمیل کند، دیگر به سرنوشت یک کشتی اعتنایی نخواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد شدید از سازمان ملل متحد و همدستی این سازمان با ائتلاف سعودی گفت: کسی که قاتلان کودکان (یمن) را از فهرست ننگین [نقض حقوق کودکان] حذف کند، حق اظهار نظر درباره انسانیت ندارد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل خردادماه گذشته در اقدامی سووال برانگیز، ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی را سالها پس از آنکه به دلیل کشتار کودکان در یمن به فهرست سیاه افزوده شده بود، از این فهرست خارج کرد.
گوترش در حالی خروج ائتلاف سعودی را از این فهرست اعلام کرد که خود در همین گزارش به شورای امنیت سازمان ملل گفته است که این ائتلاف سال گذشته ۲۲۲ کودک را در یمن کشته است، اما به دلیل "کاهش چشمگیر و مداوم در کشتار و زخمی کردن از طریق حملات هوایی" از این فهرست خارج میشود.
سازمان ملل برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ و زمانی که «بان کی مون» دبیرکل آن بود ائتلاف سعودی را به فهرست کودککشها افزود، اما گزارش رسانهها افشا کرد که عربستان با تهدید او به قطع بودجه سازمان ملل، این اقدام را لغو کرده است.
عبدالسلام تصریح کرد: از ابتدای حمله به یمن، با ارسال سوخت به کشتی صافر و درخواستهای مکرر انصارالله مبنی بر ارزیابی وضعیت کشتی و تعمیر آن، مخالفت شده است.
پیش از این نیز «احمد عبدالله دارس» وزیر نفت دولت نجات ملی یمن بارها هشدار داده که در صورت نشت نفت از نفتکش صافر در الحدیده، آلودگی زیستمحیطی تا دریای مدیترانه و دریای عرب ایجاد خواهد شد اما ائتلاف سعودی از تخلیه یا انجام اقدامات محافظتی این نفتکش جلوگیری میکند.
پس از انفجار سهشنبه گذشته در بندر بیروت و برجای ماندن خسارتهای جانی و مالی زیاد در اسکله این شهر بندری، سازمان ملل متحد و دولت عبدربه منصور هادی رییس جمهوری فراری و مستعفی درباره کشتی صافر و احتمال انفجار آن هشدار داده و دولت نجات ملی وابسته به انصارالله را مسؤول هرگونه حادثه احتمالی معرفی کرده بودند.
نفتکش صافر چهار سال است که در نزدیکی بندر رأس عیسی در الحدیده در غرب یمن لنگر انداخته و دارای بیش از یک میلیون بشکه نفت سبک مأرب است.
نظر شما