۲۰ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۲۶
کد خبرنگار: 1540
کد خبر: 83902327
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وزیر میراث فرهنگی ثبت ملی ۱۳ اثر را به استاندار سمنان ابلاغ کرد

سمنان- ایرنا- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سه نامه مراتب ثبت ۱۳ اثر میراث‌فرهنگی ناملموس را به استاندار سمنان ابلاغ کرد.

به‌ گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، در نامه علی‌اصغر مونسان به علیرضا آشناگر استاندار سمنان آمده است: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۶/۱۱/۱۳۸۷ هیئت‌وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

وی در این نامه افزود: این آثار شامل «آیین دسته عزاداری عرب در سرخه» به شماره ۱۹۰۶، «مراسم سینه‌زنی حیدر حیدر سرخه» به شماره ۱۹۰۷، «مهارت پخت نان‌های روستای ایج (سیریشین و یوزین)» به شماره ۱۹۰۸، «آیین سنتی قاتل آو در سرخه» به شماره ۱۹۰۹ ، «فنون بافت و برپایی گؤت (سیاه چادر ایل سنگسری)» به شماره ۲۰۱۱ است.

دیگر آثار ثبت شده ملی در این نامه عبارت است از : «کوچ ایل سنگسری» به شماره ۲۰۱۲ و «مهارت سنتی پخت غذای کله آش بیابانک» به شماره ۲۰۹۲، «مهارت سنتی پخت غذای جوش بره» به شماره ۲۰۹۳، «مراسم عزاداری حسن، حسین میامی» به شماره ۲۰۹۴، «مهارت سنتی پخت غذای قطقی فرومد» به شماره ۲۰۹۵، «مهارت سنتی پخت غذای نان کاک» به شماره ۲۰۹۶، «مهارت سنتی پخت غذای شنگی پلو» به شماره ۲۰۹۷ و «مهارت پخت غذای شله قروت» به شماره ۲۰۹۸ که در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده ، هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.

بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در استان سمنان شناسایی شده و ۸۵۶ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

در استان سمنان ۱۶ هتل، یک هتل آپارتمان، یک متل، پنج مهمانپذیر، ۸۹ اقامتگاه بوم‌گردی و ۱۳ اقامتگاه سنتی، ۵۷ خانه مسافر، پنج مجتمع گردشگری، سه اردوگاه و مرکز تفریحی سرگرمی گردشگری با ظرفیت پذیرش سه هزار و ۴۸۰ نفر شب، پذیرای گردشگران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha