اقبال عباسی روز دوشنبه در دیدار با رییس و خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز شهرکرد افزود: یک خبرنگار در زمان نگارش خبر وجدان خود را قاضی کند و بر اساس آن به تهیه و انتشار خبر میپردازد تا از این طریق بتواند اخبار صحیح و منطبق بر واقعیت را در اختیار مخاطب خود قرار دهد.
وی با قدردانی از تلاش و فعالیت مجموعه خبرگزاری ایرنا مرکز شهرکرد، تصریح کرد: خبرنگاران این مجموعه از خبرههای حوزه خود به شمار میروند که با انعکاس صحیح اخبار در تبیین و اطلاعرسانی دستاوردهای نظام و دولت نقش مهمی ایفا میکنند.
عباسی با اشاره به فضای حاکم بر رسانههای این استان به بیان برخی از مشکلات این حوزه پرداخت و تصریح کرد: مهمترین موضوعی که باید برای ارتقای جایگاه رسانهها و حرفهایتر شدن خبرنگاران استان انجام داد، بحث آموزش است.
استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: خلا آموزش در فضای رسانهای محسوس است و این موضوع میطلبد متولیان امر دورههای آموزشی مطابق با شرایط روز برای خبرنگاران استان برگزار کنند.
عباسی همچنین بر تامین تجهیزات و امکانات کافی برای رسانهها تاکید کرد و گفت: برخی رسانهها از امکانات کافی برخوردار نیستند و این موضوع میتواند تلاشهای فعالان این عرصه را تحت تاثیر قرار دهد از همین رو ضرورت دارد تا در این رابطه نیز تدابیری اندیشیده شود.
وی، برخورداری از وجدان خبرنگاری را از دیگر الزامات این حوزه برشمرد و گفت: خبرنگاران علاوهبر اینکه باید آراسته به این ارزش اخلاقی باشند و اگر زمانی مشاهده کردند که رسانهای نسبت به رعایت این اصل مهم عدول کرده است در هدایت آن همت کرده و نگذارند جایگاه و شان خبرنگاری تنزل داده شود.
عباسی خاطر نشان کرد: خبرنگاران با خبررسانی مبتنی بر انصاف، شفافیت و اطلاعرسانی صحیح میتوانند جایگاه خود را حفظ و ارتقا بخشند و بیشک در چنین فضای میتوان به نحو بهتر و شایستهای به مردم خدمت کرد.
به گزارش ایرنا، در این نشست که جعفر مردانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و احسان فرزنده شهرکی مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری چهارمحال و بختیاری نیز حضور داشتند، خبرنگاران ایرنا نیز به بیان مشکلات و دغدغههای حوزه اطلاعرسانی و خبررسانی پرداختند.
بنیان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) ۱۹ مرداد سال ۱۳۱۳ گذاشته شد، آن زمان با عنوان «آژانس پارس» تاسیس و شناخته شد و تا امروز به عنوان خبرگزاری رسمی و ملی به حرکت خود ادامه داده است.
پیش از آن، آژانس پارس مدتی نیز با رادیو به طور مشترک به فعالیت میپرداخت و تهیهکنندگی اخبار این رسانه را عهدهدار بود.
دی ۱۳۶۰ و سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری "ایرنا" (IRNA) تغییر نام داد و فصل نوینی در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
در حالی که گردآوری اخبار ایران و جهان مهمترین کارکرد و وظیفه بنیادین و اولیه این خبرگزاری محسوب می شد اما به مرور زمان کار تولید و نگارش گزارشهای خبری، تحلیلی، تفسیری و پژوهشی، مصاحبه های تخصصی و نیز انتشار بولتنهای موضوعی، راهبردی و نظرسنجی نیز به وظایف این نهاد افزوده شد که این مهم همچنان ادامه دارد.
رسالت خطیر آگاهیرسانی دقیق و سریع به جامعه سبب شد تا تلاش برای بهبود وضعیت کارکردی این نهاد فزونی بیابد و خبرگزاری از سالهای نخستین فعالیت، همکاریهای خود با بنگاههای پرسابقه و مهم خبری غربی همچون «خبرگزاری فرانسه»، «آسوشیتدپرس»، «رویترز» و نیز خبرگزاری «آناتولی» ترکیه را آغاز کند و در مسیر حرفهای شدن بیشتر گام بردارد.
همکاریهای ایرنا با خبرگزاریهای جهان پس از انقلاب همچنان ادامه یافت و در این زمینه توافقنامههای مهمی میان این خبرگزاری با دیگر خبرگزاریهای مهم آسیایی و منطقهای همچون منعقد شد که از جمله آنها می توان به "شینهوآ" (Xinhua) از چین، "ریانووستی " (RIA Novesti) و "ایتارتاس" (ITAR TASS) از روسیه، خبرگزاری "قنا" (QNA) از قطر، "یونهاپ" (Yonhap) از کره جنوبی و ... اشاره کرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی برای تکمیل رسالت خبررسانی و آگاهیبخشی خود توجه ویژهای نیز به پرورش کادر مجرب و خبرنگاران کارآمد و حرفهای داشته است. در این پیوند، «دانشکده خبر» به دلیل نیاز نظام رو به توسعه رسانهای کشور و نبود رشتههای تحصیلی خبرنگاری در مراکز آموزش عالی پایهگذاری شد و از ۱۳۷۶ خورشیدی، پذیرش دانشجو برای آموزش و تربیت خبرنگاران، دبیران، سردبیران و عکاسان خبری رسانهها را آغاز کرد.
تاسیس موسسه «فرهنگی- مطبوعاتی ایران» در سال ۱۳۷۳ نیز اقدامی در راستای تحقق اهداف رسانهای سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی بود که زیر نام صاحب امتیازی ایرنا صورت گرفت.
دو سال پس از آغاز به کار موسسه ایران، «روزنامه ایران»، روزنامه «ایران سپید» به عنوان نخستین روزنامه به خط «بریل» ویژه نابینایان و کمبینایان در سال ۱۳۷۵ انتشار یافت تا پنجره تازهای رو به خبر را پیش روی مخاطبان خود بگشاید.
در ادامه، نیاز مخاطبان غیرفارسیزبان نیز سبب شد تا موسسه فرهنگی-مطبوعاتی ایران روزنامههای «الوفاق» و «ایراندیلی» را به ترتیب به زبانهای عربی و انگلیسی از سال ۱۳۷۶ منتشر کند.
۱۷ مردادماه سالروز شهادت شهید محمود صارمی خبرنگار ایرنا در افغانستان، به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) ۹ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده است.
نظر شما