مشیرالحق عابدی شامگاه دوشنبه در نشست خبری بررسی اقدامات اجرایی پروژه هاب شتر در خراسان جنوبی که با حضور مدیرعامل شرکت توسعه سرمایهگذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برگزار شد افزود: تاکنون از افغانستان واردات دام به ویژه شتر به استان نداشتهایم و فقط استان سیستان و بلوچستان این مجوز را داشت.
وی بیان کرد: در بخش نخست با امضای وزیر جهاد کشاورزی و همراهی مجموعه دامپزشکی کشور و تلاشهای استاندار مجوز ورود ۱۰۰ نفر شتر به استان اخذ شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: این موضوع میتواند نقطه عطفی در راستای تامین شتر برابر تعهد قید شده در تفاهمنامه استانداری و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) درخصوص هاب شتر باشد.
وی تصریح کرد: تعهد استان بنابر آنچه در تفاهمنامه هاب شتر بین استانداری و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای ایجاد طرحهای زیرساختی اقتصادی قید شده، تاکنون با موفقیت پیش رفته است.
عابدی ادامه داد: طرحهای زیرساختی اقتصادی مورد تعهد استان شامل راهاندازی سه سایت قرنطینه دام، مرکز بهنژادی تولید و تکثیر حاشی پرمحصول، بازار تخصصی دام و ایجاد جایگاه انبار علوفه و دستگاه بسته بندی ذرت علوفهای به اضافه اقدامات دستگاههای خدماترسان بوده است.
وی اظهار داشت: در طرحهای اقتصادی اجتماع محور از جمله ایجاد مرکز جمعآوری شیر و ایجاد کشتارگاه و بستهبندی نیز مجموعه استان مشارکت داشته و همه تعهدات بر مبنای یک پروپزال علمی در حال پیشرفت است که تعهدات را بیش از آنچه پیشبینی شده بود تاکنون انجام دادهایم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: یکی از طرحهایی که با توجه شرایط بومی استان، ظرفیتها و پتانسیلها از سال گذشته در راستای ایجاد اشتغال با مشارکت بنیاد برکت در استان آغاز شد، طرح هاب شتر بود.
غلامرضا قوسی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی دومین استان دارای جمعیت شتر (۳۰ هزار نفر) است بیان کرد: این آمار ۲۰ درصد جمعیت شتر کشور را شامل می شود که ۲ هزار خانوار استان از این صنعت بهرهمند میشوند.
وی اظهار داشت: سالانه یک هزار و ۲۰۰ تن گوشت و یک هزار و ۵۰۰ تن شیر خام شتر در استان تولید میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: با اجرای طرح هاب شتر هشت هزار فرصت شغلی در استان ایجاد و ظرفیت تولید محصولات نیز به ۲۵ هزار تن خواهد رسید.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۹۵ درصد وسعت استان را عرصههای بیابانی تشکیل میدهد لذا وضعیت بیابانی و مرتعی استان قابلیت افزایش جمعیت شتر را دارد.
قوسی یادآور شد: ظرفیت تولید علوفه استان در هر هکتار ۵۰ کیلوگرم است لذا عرصههای بیابانی استان ظرفیت دو برابری پرورش شتر و افزایش جمعیت تا ۷۰ هزار نفر را دارد.