سنگنوردان کرمانشاهی به دیواره علم کوه صعود کردند

کرمانشاه- ایرنا- یک گروه چهار نفره از سنگنوردان کرمانشاهی در یک تلاش چهار روزه موفق به صعود ۲ مسیر دشوار در دیواره علم‌کوه استان مازندران شدند.

به گزارش ایرنا، پوریا بهرام‌نیا، امیر باقری مهر، ویکتور امیری و سهند سهیلی که از پنجشنبه هفته گذشته راهی علم کوه شده بودند، پس از برقراری کمپ در منطقه علم‌چال، ۲ مسیر دشوار «هاری روست» و «همدانی ها» را در دیواره علوم کوه صعود کردند.
علم کوه با چهار هزار و ۸۵۰ متر ارتفاع دومین دومین کوه بلند ایران است که در منطقه تخته سلیمان در شهرستان کلاردشت قرار دارد.
بیشتر شهرت این کوه به خاطر دیواره‌ای در دامنه شمالی آن است که فنی‌ترین و سخت‌ترین مسیرهای سنگ‌نوردی و دیواره‌نوردی ایران در آن قرار دارد.
دیواره این کوه با ۷۵۰ متر ارتفاع، از چهار هزار متری سطح دریا آغاز می شود که صعود به آن را نسبت به دیگر دیوارهای موجود در خاورمیانه دشوارتر می‌کند.

پوریا بهرام‌نیا و ویکتور امیری در حال صعود مسیر هاری‌رست

هاری‌رست
مسیر هاری‌رست که این چهار سنگنورد کرمانشاهی موفق به صعود آن شدند، نخستین مسیر گشایش شده بر روی علم کوه محسوب می شود که توسط یک کوهنورد آلمانی به نام هاری رست و «فضل الله امیر علایی» در چهاردهم مرداد سال ۱۳۴۳ تا نزدیکی قله بازگشایی شد و در نهایت در سال ۱۳۴۵ چهار کوهنورد فرانسوی به قله رسیدند.
کوهنوردان کرمانشاهی نیز در سال ۷۹ مسیری تحت عنوان «کرمانشاهی ها» در دیواره علم کوه گشایش کردند که این مسیر نیز در انتها به مسیر هاری رست منتهی می شود.

ویکتور امیری در حال صعود از یکی از کارگاه های میانی مسیر هاری‌رست

همدانی ها
مسیر همدانی ها یکی از دشوارترین مسیرهای دیواره نوردی ایران محسوب می شود، در سال ۶۷ توسط کوهنوردان استان همدان در غرب دیواره علم کوه گشایش یافت و تا قله امتداد دارد.
این مسیر از دیواره علم کوه مرداد ماه هر سال توسط تعداد محدودی از کوهنوردان پیمایش می شود.
دیواره نوردان کرمانشاهی که موفق به صعود این ۲ مسیر در علم کوه شده اند، پیش از این نیز سابقه چندین صعود دشوار را در کارنامه خود دارند که از جمله آنها می توان به صعود زمستانی به قله «کلجو» در یک روز اشاره کرد؛ این صعود سال گذشته به عنوان صعود برتر کرمانشاه انتخاب شد.

سه روز طوفانی در طول صعود
پوریا بهرامی پس از پایان پیمایش این ۲ مسیر در تماس با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: سه روز از زمان صعود خود در دیواره را با هوای طوفانی و شرایط بد آب هوایی روبه رو شدیم که این موضوع روند صعود ما را کند کرد.
وی افزود: همچنین در مدت حضور ما در علم کوه بخش هایی از دیواره ریزش داشت که این موضوع نیز روند صعود را تحت تاثیر قرار دارد.
این دیواره نورد توضیح داد: اکنون ما در منطقه حصارچال در حال جمع آوری وسایل هستیم و پس از پایان کار از منطقه خارج خواهیم شد.

اخبار مرتبط