به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «حسن کاظمی قمی» روز سه شنبه در نشست یادکرد روز مقاومت با تبیین تحول شناسی حادثه لبنان اظهارداشت: با نگاهی به مواضع کشورها درمییابیم بعد از انفجار چه تحولاتی بر این کشور حاکم شد. در این راستا یکی از مسائل مطرح شده و یکی از مواضع مطرح شده تغییر نظام سیاسی لبنان بوده است.
وی افزود: رییس جمهور یک کشور غربی در لبنان اعلام کرد نظام سیاسی این کشور باید تغییر کند و اگر لبنانیها این کار را نکنند خودم یک ماه دیگر برمیگردم و این کار را انجام میدهم.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه این موضوع اتفاقی نیست، ادامه داد: بعد از انفجار شاهد حملهها و اعتراضات خیابانی بودیم تا آنجایی که دولت ملی مجبور به استعفا شد.
کاظمی قمی با اشاره به موضعگیری رسانههای سعودی در قبال حوادث لبنان اظهار کرد: این رسانهها حزبالله را مسبب انفجار دانستند و مقاومت را نشانه گرفتند. تمرکز و اتهام بر پاسخگویی حزب الله و مقاومت بود. این رسانهها همچنین نوشتند تحریمهایی که ملت لبنان متحمل میشود به حزبالله برمیگردد.
وی یادآورشد: اینکه وزرا استعفا کردند و نخست وزیر هم گفت این دولت تمام شد، برآیند فشارهای خیابانی و موضع گیری رسانهها بود.
سفیر سابق ایران در عراق ادامه داد: آمریکاییها هم ادامه تحریم و محدود کردن کمکهای انسان دوستانه را به حزب الله نسبت دادند و گفتند کمکها را به دولت لبنان تحویل نخواهند داد بلکه کمکها باید به دست مردم برسد.
کاظمی اضافه کرد: در حادثه انفجار لبنان جبهه مقاومت و حزب الله هدف گرفته شده است؛ موضعگیری رسانه های سعودی، اظهارنظر آمریکاییها و ابراز خوشحالی رژیم صهیونیستی همه حزبالله را هدف گرفتهاست. اینکه کار حساب شده بود یا سوء استفاده شد، قضاوت نمیکنم اما هدف حزبالله است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اظهارات سیدحسن نصرالله گفت: سید مقاومت اولین اولویت را ایجاد آرامش در لبنان، معطوف کردن همه اقدامات برای رفع مشکلات مردم و کمک به بازسازی و سیاسی نکردن فضای لبنان دانست و تاکید کرد باید با تحقیقات داخلی مسبب حادثه انفجار بندربیروت مشخص شود که این در تقابل اظهارات برخی است که معتقدند سازمان ملل باید در این باره تحقیق کند.
وی افزود: سید حسن نصرالله جنایی یا تصادفی بودن حادثه را معطوف به تحقیق کرده و کشتهشدگان آن را شهید محسوب میکند.
کاظمی قمی با بیان اینکه دشمنان میخواهند از این فضا علیه مقاومت استفاده کنند، گفت: این درحالی است که سیدحسن نصرالله خطاب به مقاومت گفت نگران نباشند و آماده باشند. این یعنی خط دشمن در پی ایجاد جنگ داخلی و خط مقاومت به دنبال حفظ آرامش است. علاوه بر این حزبالله و مقاومت مشروعیت افزایی نهادهای داخلی و بیگانگان مشروعیت زدایی نهادهای داخلی را دنبال میکنند.
سفیر پیشین ایران در عراق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش نیروهای مقاومت در عراق اظهار داشت: اگر عراق گام اول ورود آمریکا به منطقه بود، گام اول خروج او از منطقه هم خواهد بود و آمریکاییها چه با مصوبه پارلمان عراق و چه با قوه قهریه مقاومت از این کشور و منطقه خارج خواهند شد.
وی حشدالشعبی را جزو لاینفک نیروهای مردمی عراق دانست و اضافه کرد: اصرار آمریکا بر نبودن حشدالشعبی است و میخواهد قدرت مردمی که قدرت دفاعی عراق است را از این کشور بگیرد.
سفیر پیشن ایران در عراق با بیان اینکه غرب آسیا و خاورمیانه کانون تحولات سیاسی و ژئوپولتیک است، اظهار کرد: این تحولات بر محیط امنیتی کشورها، امنیت منطقه، اقتصاد بین المل و همچنین شکلگیری آینده نظام بین الملل اثر میگذارد.
کاظمی قمی با بیان اینکه نظام بین الملل امروز دچار تغییر اساسی شده، گفت: بدون شک این تحولات ژئوپولتیک میتواند در شکلدهی به نظام بین الملل جدید تاثیر عمیق داشته باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل برآیند تحولات را تقابل دو جبهه استکبار-صهیونیستی_ارتجاع با محوریت آمریکا و جبهه مقاومت عنوان و تصریح کرد: جبهه مقاومت با سرآغاز پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت و امروز دامنه جغرافیایی آن دیگر به ایران محدود نمیشود بلکه از حوزه خلیج فارس تا حوزه شرق آسیا و شمال آفریقا را در برمیگیرد.
سفیر اسبق ایران در عراق گفت: حوادث ۴۱ سال پس از انقلاب ایران با به کارگیری همه نوع عملیات تهدید نظامی، تحریم اقتصادی، شبیخون فرهنگی و فشارهای سیاسی علیه این ملت، نه تنها جمهوری اسلامی را متوقف نکرد، بلکه مسیر پیشرفت را در همه عرصه ها طی کردیم و به قول رهبری باید اقتدار ملی را برای پشتیبانی اهداف خود تقویت کنیم.
وی افزود: ۴۲ سال مقاومت ایران در برابر طرحهای دشمن موجب افزایش قدرت منطقهای ایران شد و امروز قدرتهای بزرگ دنیا مانند روسیه و چین برای همکاری راهبردی با جمهوری اسلامی اعلام آمادگی کردهاند و این یعنی ایران در صحنههای بین المللی تاثیرگذار است.
سفیر سابق ایران در عراق با اشاره به تجلی مقاومت ایران در عراق، فلسطین، لبنان، یمن و سوریه گفت: انقلاب سنگ در فلسطین یک انقلاب ایدئولوژیک بود و هر جا فلسطین مقاومت کرد به دستاوردهایی رسید و هر جا مانند توافقنامه های اسلو و مادرید سازش کرد همه چیز را از دست داد.
وی ادامه داد: از سال ۲۰۱۱ تاکنون همه قدرتهای ارتجاع با حمایت از ۸۰۰ گروه تروریستی شکل گرفته در سوریه در برابر نظام مشروع و قانونمند، ایستادند. با همه فشارهای امنیتی، نظامی و اشغالگری آمریکا در سوریه و تجاوزهای سرزمینی، آمریکاییها اعتراف کردند این نظام سیاسی ماند.
کاظمی قمی با تاکید بر اینکه جنگ ۳۳ روزه، دکترین نظامی رژیم صهیونیستی را بر هم زده است، تصریح کرد: از سال ۲۰۰۶ یعنی پس از جنگ ۳۳ روزه تا کنون، تجاوزگریهای این رژیم علیه لبنان دیده نمیشود و با توجه به تهدیدی که از سوی غزه و لبنان میبیند، به دنبال ساخت دیوار بلند است.
وی اضافه کرد: در یمن هم عربستان سعودی با تروریستی خواندن جریان انصار الله و بازگشت رییس جمهور مستعفی مخلوع مدعی شد ظرف ۲ هفته همه چیز تمام میشود؛ درحالی که با وجود حمایت همه جانبه نظام سلطه و تحریمهای اقتصادی آنهم در یک سکوت جهانی و صرف هزینه ۲۰۰ میلیون دلاری، به هیچیک از اهداف خود دست نیافته است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه یادآور شد: عربستان نه تنها به اهداف خود نرسید بلکه امروز انصارالله به عنوان یک بازیگر فعال در داخل کشور و منطقه نقشآفرینی میکند و دولت ملی تشکیل داده است. عربستان همچنین به دنبال انقطاع روابط بین ایران و یمن بود که نزدیکی روابط در موضع رهبران دو طرف دیده میشود.
نظر شما