احمد حسین فلاحی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا خاطرنشان کرد: در نشست عصر امروز با مسئولین صندوق ذخیره فرهنگیان درباره مسائل این صندوق گفتوگو و سوالات نمایندگان مطرح شد.
وی افزود: نمایندگان مجلس پیشنهاد اصلاح اساسنامه صندوق را در این نشست مطرح کردند و خواستار اتخاذ تدابیری برای استفاده فرهنگیان از مزایای صندوق در طول خدمت شدند تا استفاده از آن فقط برای دوران بازنشستگی این قشر نباشد.
نماینده مردم همدان و فامنین با بیان اینکه پیگیری سرنوشت مفسدین صندوق ذخیره فرهنگیان از جمله مباحث دیگر مطرح شده در نشست امروز بود، گفت: از سال ۹۰ تا ۹۵ دولت سهم خود را به صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت نکرده و بیش از هزار میلیارد تومان به این صندوق بدهکار است.
حسینفلاحی، پیگیری پرداخت بدهی دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان را از مباحثی عنوان کرد که در نشست نمایندگان عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان مطرح شد.
وی افزود: نمایندگان نسبت به مزایای درنظر گرفته شده برای فرهنگیان از طرف صندوق ذخیره فرهنگیان هم انتقاد داشتند زیرا پول فرهنگیان که توسط این صندوق در بانکها یا شرکتهای پتروشیمی سرمایهگزاری شده ارزش افزوده بالایی داشته است.
خواهان نظارت دیوان محاسبات بر صندوق ذخیره فرهنگیان هستیم
این نماینده مردم در مجلس، موضوع ورود دیوان محاسبات به نظارت بر صندوق ذخیره فرهنگیان را از مسائل مورد بحث در نشست امروز عنوان کرد و افزود: هیات مدیره صندوق مدعی هستند که بر اساس نوع ثبت و اساسنامه این صندوق غیردولتی محسوب می شود و دیوان محاسبات حق ورود به مسائل آن را ندارد اما ما معتقدیم از آنجا که ۵۰ درصد سهم آن دولتی است، دیوان محاسبات میتواند بر آن نظارت کند.
حسینفلاحی گفت: علاوه بر این، دیوان محاسبات فقط مسئول نظارت بر حوزه دولتی نیست و بر اساس اصل ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی، حق نظارت بر اموال دولتی و عمومی را دارد که صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک نهاد عمومی را هم شامل میشود.
وی با بیان اینکه هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان نگران ورود دیوان محاسبات به نظارت بر این صندوق هستند، افزود: ما مصمم هستیم که دیوان به مسائل صندوق ورود کند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید وارد تقنین در جزئیات شود
وی از حضور مقامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست صبح کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری خبر داد و افزود: بحث تشکیل کمیتههای مشترک بین نهاد مجلس و نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد تا مانع از اتخاذ تصمیمات موازی از سوی این دو نهاد شوند.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: نمایندگان درباره نظارت بر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نگرانیهای خود را مطرح کردند زیرا به خاطر نبود نظارت خیلی از مصوبات اجرایی نمیشوند.
حسینفلاحی با بیان اینکه اعضای کمیسیون آموزش از شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد بالادستی مطالباتی در حوزههای مختلف داشتند، گفت: نمایندگان معتقدند شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد سیاستگذار در حوزه کلان است و بنابراین ورود به جزئیات مسائل در شان این نهاد نیست.
وی به ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به مسائل سهمیهها و دیگر مسائل جزئی کنکور سراسری اشاره کرد و افزود: شان این شورا بالاتر از آن است که به این مسائل بپردازد و وارد شدن آن به حوزه تقنین به ویژه در جزئیات مورد انتقاد است زیرا بررسی جزئیات مسائل برعهده مجلس است.
نظر شما