به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رسانههای پاکستان همواره گزارشهای متعددی درخصوص بازداشت مهاجران غیرقانونی این کشور در مرزهای مشترک با ایران و یا به دلیل ورود غیرمجاز به داخل خاک کشور همسایه منعکس کردهاند، اقدامی که حاکی از قاطعیت جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با پدیده شوم مهاجرت غیرقانونی، قاچاق انسان در مرزهای شرقی و همزمان اقدامات ناکافی کشور همسایه برای برخورد با عاملان آن و مراقبت بیشتر از مرزها در برابر رفت و آمدهای غیرمجاز است.
منابع خبری پاکستان به صورت هفتهای و یا چندین بار در ماه اعلام می کنند که مرزبانان ایرانی جلوی مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی را گرفته و آنان را تحویل مسئولان مرزی در گذرگاه میرجاوه (تفتان) دادهاند.
رسانههای پاکستان امروز (چهارشنبه)در تازهترین مورد گزارش دادند: جمهوری اسلامی ایران ۲۰۰ مهاجر غیرقانونی پاکستانی که درصدد تردد غیرمجاز در خاک ایران و حرکت به سمت ترکیه و اروپا بودند، را بازداشت کرد.
در این گزارش آمده است: برخی از افراد بازداشت شده قصد داشتند تا از مسیر زمینی ایران به ترکیه و سپس اروپا حرکت کنند اما آنان ناکام ماندند.
روزنامه انگلیسی زبان «بلوچستان اکسپرس» چاپ شهر کویته نیز دراین زمینه گزارش داد: برخی از مهاجران غیرقانونی پاکستانی به جرم اقامت و تردد غیرقانونی، در شهرهای مختلف ایران شناسایی و پس از بازداشت و اقدامات قانونی، در گذرگاه مرزی میرجاوه (تفتان) تحویل مقامات مرزی پاکستان شدند.
روزنامه پاکستانی «جنگ» سیام تیرماه امسال نیز گزارش داد: جمهوری اسلامی ایران ۱۷۰ مهاجر غیرقانونی پاکستانی که درصدد تردد غیرمجاز در خاک ایران و حرکت به سمت ترکیه و اروپا بودند، را بازداشت و تحویل مسئولان پاکستانی در مرز مشترک دو کشور داد.
به رغم اعلام آمادگی همیشگی ایران برای همکاری با کشور همسایه پاکستان در زمینه مبارزه با قاچاق انسان، این معضل در سالهای اخیر در پاکستان ادامه داشته است درحالی که تقویت همکاریهای منطقهای برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسان اجتناب ناپذیر است .
رسانه های پاکستان در گزارش های خود تاکید کردند: اتخاذ تدابیر و اقدامات موثر در مرزهای شرقی به ویژه توسط کشور پاکستان برای مبارزه با پدیده رو به رشد قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی در منطقه اجتناب ناپذیر است. جمهوری اسلامی ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، در مسیر مهاجرت غیرقانونی از کشورهای پاکستان و افغانستان به مقصدهای اروپایی قرار گرفته است، به همین دلیل تعامل بیشتر برای مبارزه با این معضل اجتماعی نیاز روز است.
طبق این گزارش ها؛ ضرورت داد تا عواملی که باعث افزایش نرخ این پدیده میشود، مورد بررسی و مطالعه دقیق قرار گیرند تا این مسئله به صورت ریشهای و اساسی حل شود. عواملی نظیر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم پاکستان را میتوان از جمله عوامل مهمی برشمرد که موجب افزایش نرخ قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی شده است.
مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی به ایران، همواره مشکلاتی را برای دو کشور ایجاد کرده و گاهی مهاجرت های غیرقانونی از مسیرهای خطرناک یا وسیلههایی غیرایمن، سبب شده است تا این افراد جان خود را از دست بدهند. همه ساله تعداد زیادی از اتباع پاکستان که سعی میکنند به طور غیرقانونی وارد ایران شوند، از سوی نیروهای مرزبان ایران دستگیر و به کشورشان بازگردانده میشوند.
این مهاجران غیرقانونی پس از ورود به ایران، معمولا سعی میکنند تا خود را به مرز ترکیه برسانند و از طریق ورود غیرقانونی به ترکیه و سپس یونان، خود را به اروپا برسانند اما در بیشتر موارد در خاک ایران یا ترکیه گرفتار نیروهای مرزبان و پلیس میشوند.
دولت پاکستان اواخر شهریورماه سال گذشته میزبان همایش مقابله با قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی بود و هیات جمهوری اسلامی ایران در این نشست، توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در بخشهای منطقهای برای مقابله با پدیده شوم قاچاق انسان را موثر دانست و تاکید کرد: تمام کشورها باید در این خصوص مشارکت جمعی داشته باشند.
نظر شما