به گزارش ایرنا، «کریل دیمیتریو» رییس بنیاد روسی سرمایه گذاری های تحقیقی (RFPI) در پاسخ به خبرنگار رسانه کوبایی پرنسا لاتینا درخصوص امکان دستیابی کوبا به این واکسن اعلام کرد: کوبا از ظرفیت بسیاری در تولید دارو، به ویژه تولید واکسن با نیروهای فوق العاده حاذق و مجرّب برخوردار است. به همین دلیل می توانیم با دولت کوبا برای ادامه روند تولید این واکسن، حتی در ماه نوامبر آینده (آبان ماه) همکاری داشته باشیم.
مدیرکل این بنیاد تحقیقاتی روسی در پاسخ به پرسشی درباره قابلیت اطمینان این واکسن تصریح کرد که این فرآورده قبلا استفاده شده است و نتیجه آن فقط یک تب جزئی به اندازه ۳۸ درجه در روز اول بوده است که با داروهای تب بُر ضعیفی مانند پاراستامول برطرف میشود و عوارض جانبی دیگری ندارد.
دیمیتریف با توضیح اینکه این واکسن به پدر ۷۴ ساله و مادرش نیز تزریق شده است، تأکید کرد که مسئله ایمنی واکسن برای دانشمندان روس در وهله نخست اهمیت قرار دارد و مصونیت داوطلبان تزریق واکسن کرونا در روسیه، تاکنون صد درصد بوده است. این مقام روس درباره استفاده این واکسن از سوی مردم روس خاطرنشان کرد که این واکسن برای استفاده داوطلبانه تمام پزشکان و اساتید از این ماه یا ماه سپتامبر آینده (مهرماه) آماده بهره برداری است.
براساس گزارش خبرگزاری دولتی تاس روسیه، در گزارش رسمی سایت ثبت رسمی دارو در روسیه، مقابل واکسن کرونا نوشته شده است که اول ژانویه سال آینده (دیماه امسال) این واکسن در دسترس مردم قرارمی گیرد و تاکنون ۲۰ کشور برای استفاده از این واکسن ابراز علاقه مندی کرده اند.
نخستین واکسن کووید ۱۹ از سوی محققان روسی تولید شده و طبق گفته امروز وزیر بهداشت این کشور، نخستین سری این واکسن قرار است تا دوهفته آینده مورد مصرف قرار گیرد.
نظر شما