به گزارش ایرنا، تارنمای آمریکایی هیل به نقل از آنتونی فائوچی پزشک ارشد مبارزه با بیماری های عفونی در این کشور نوشت: «به شدت درباره اعلام خبر تولید واکسن از سوی روسیه و آماده استفاده بودن آن شک دارم.»
فائوچی در گفت و گو با نشریه نشنال جئوگرافیک گفت: «تولید واکسن و ارائه واکسنی که سالم و موثر است دو موضوع متفاوت است.»
اظهارات این پزشک آمریکایی تنها ساعاتی بعد از این منتشر شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد کشورش برای اولین بار در جهان تاییدیه واکسن کووید-۱۹ را کسب کرده است.
پوتین گفت واکسن جدید مراحل آزمایش بالینی را پشت سر گذاشته و نشان داده که می تواند در مقابل این بیماری مرگبار که بر اساس آمار دانشگاه جان هاپکینز تاکنون باعث جان باختن بیش از ۲۰ میلیون نفراز مردم جهان شده است، ایمنی ایجاد کند.
به نوشته هیل، با این حال مرحله سوم آزمایشی این واکسن هنوز کامل نشده و به این امر تردیدهایی را درباره کارامدی آن از سوی کارشناسان بهداشتی در سطح بین المللی برانگیخته است.
فائوچی که همچنین مدیر موسسه ملی بیماری های عفونی و آلرژی (NIAID) و عضو اصلی کارگروه مبارزه با کرونا در کاخ سفید است گفت: شاهدی که اثبات کند می توان از ادعای پوتین درباره ساخت واکسن حمایت کرد، وجود ندارد.
وی گفت: امیدوارم که روس ها واقعا ثابت کنند که واکسن تولیدی آنها سالم وموثر است. آمریکایی ها باید بدانند که روند تایید واکسن شامل اثبات کارامدی و بی ضرر بودن آن است.
هیل نوشت: بیش از ۱۰۰ واکسن در سراسر جهان به عنون بخشی از تلاش ها برای ایجاد ایمنی در مقابل کرونا در دست تولید است. شرکت آمریکایی مدرنا با همکاری موسسه های ملی بهداشتی در این کشور نیز مرحله سوم آزمایشی این واکسن را در ماه ژوئیه (تیر) آغاز کرد.
فائوچی گفت با «خوشبینی محتاطانه» انتظار دارد واکسن کووید-۱۹ تا پایان امسال تولید شود.
سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه اعلام کرد که بر روند پیشرفت ساخت واکسن در روسیه نظارت دارد و پیشرفت در مبارزه با ویروس نباید به معنای توافق بر سر ایمنی واکسن باشد.
اسکات گوتلیب کمیسر سابق سازمان غذا و داروی آمریکا با تایید تردید فائوچی در توئیتی اشاره کرد که روسیه در کمپین های ضد اطلاعات در رابطه با این همه گیری نقش دارد. وی مدعی شد این تلاش دیگری از سوی روسیه برای ایجاد تردید درباره واکسن ساخت آمریکا است.
به گزارش رویترز، روسیه قرار است این واکسن را در این ماه در اختیار کادر پزشکی قرار دهد و در اکتبر مردم عادی به آن دسترسی داشته باشند.
طبق آخرین آمار تاکنون ۲۰ میلیون و۵۱۴ هزار و ۴۰۴ نفر در جهان به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۱۳ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۴۱۶ نفر به سلامت از این بیماری عبور کرده اند و ۷۴۵ هزار و۶۳ نفر جان خود را از دست داده اند.
نظر شما