سید « علی آقازاده» عصر چهارشنبه در آیین نخستین کتاب سال استان مرکزی فزود: افرادی که توانمندی اقتصادی دارند،می توانند از مولفان آثار ارزشمند حمایت کرده و کتاب آنان را خریداری و به مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه اهدا کنند.
وی بیان کرد: والدین نیز باید نسبت به ایجاد فرهنگ و عادت کتابخوانی در خانواده به عنوان غذای روح تلاش کنند و به کتاب مانند سایر اقلام ضروری زندگی توجه داشته باشند.
استاندار مرکزی ادامه داد: آیین انتخاب کتاب سال باید مستمر و سالانه برگزار شود تا علاوه بر معرفی آثار مکتوب و تازههای نشر به مردم، زمینه حمایت از نویسندگان، ناشران و چاپخانهداران فراهم شود.
وی با تاکید بر لزوم معرفی خانوادهها و مجموعههای برتر در زمینه کتاب و کتابخوانی اظهار داشت: کتابفروشیهای سیار خودرویی باید در مناطق کم برخوردار و روستایی و به طور کلی مراکزی که دسترسی به کتابفروشی ندارند، ایجاد و حمایت شوند.
آقازاده بیان کرد: رسانهها باید به صورت مستمر نسبت به انعکاس و تقویت فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اقدام کنند.
وی گفت: در استان مرکزی در زمینه چاپ و انتشار کتاب کودک کمبودهایی وجود دارد که باید به این بخش توجه بیشتری شود و مولفان و ناشران فعال در این حوزه نیز باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند.
استاندار مرکزی افزود: انتخاب کتاب سال برای نخستین بار در استان کلید خورد و این آیین تاثیر زیاد و ماندگاری در رشد و تعالی فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد.
آقازاده اظهار داشت: استان مرکزی پیشینه درخشانی در حوزه تولید علم دارد و بسیاری از مولفان و نویسندگان مطرح کشور در ادوار مختلف و در رشتههای مختلف بویژه علوم انسانی از این استان برخاسته و خدمات ماندگاری را در این زمینه به کشور و جهان ارایه دادهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: یکی از حقوق جامعه فرهیخته و ارزشمند نویسندگان این استان، انتخاب کتاب سال است که نقش موثری در معرفی آثار برتر به جامعه علمی و فرهنگی دارد.
حجتالاسلام « عباس دانشی» افزود: کتاب سال استان مرکزی از پارسال در این استان پایهگذاری شده که مبنای آن در مرحله نخست کتابهای چاپ شده از سال ۹۳ تا ۹۷ در ۹ رشته دین، ادبیات، علوم اجتماعی، تاریخ، هنر و معماری، فلسفه، روانشناسی کودک و نوجوان، دفاع مقدس و استان شناسی بود.
وی ادامه داد: ۱۳۱ اثر به دبیرخانه جشنواره نخستین دوره انتخاب کتاب سال استان مرکزی ارسال شد که آثار از سوی ۳۹ داور از شخصیتهای فرهنگی و علمی داوری و ۱۸ عنوان کتاب به مرحله نیمه نهایی راه یافت که در پایان ۹ اثر به عنوان آثار برگزیده و ۶ اثر تشویقی برگزیده شدند.
وی گفت: رتبه این استان در حوزه انتشار و کتابفروشی خوب نیست و یکی از علل مهم آن نزدیکی اراک به مراکز مهم نشر در قم و تهران است به همین دلیل انتظار است که پدیدآوردندگان آثار علمی، فرهنگی و اجتماعی استان، آثار خود را در همین منطقه به چاپ برسانند.
در پایان این آیین از نفرات برتر کتاب سال استان مرکزی با اهدای لوح و جایزه تقدیر به عمل آمد.
استان مرکزی ۴۶ ناشر فعال و ۵۸ کتابفروشی دارد.
نظر شما