عاطفه زارعی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: پس از برداشتن محدودیتهای اعمال شده از طرف ستاد استانی مبارزه با کرونا، فعالیت کتابخانههای عمومی آغاز شد اما تمامی برنامههای جانبی و فرهنگی مانند نشستهای کتابخوانی، خوانش کتاب و قصهگویی که پیشتر برگزار میشد، در حال حاضر تعطیل است و این برنامهها در فضای مجازی برگزار میشود.
وی ادامه داد: تمام بخشهای کتابخانههای استان به غیر از کودکان و نوجوانان، نابینایان و کم شنوایان در حال حاضر فعال هستند و والدین میتوانند برای فرزندان خود کتاب به امانت ببرند.
زارعی خاطر نشان کرد: ظرفیت سالنهای مطالعه کاهش پیدا کرده، فاصله اجتماعی دو متری رعایت شده و بر روی هر میز فقط یک نفر میتواند بنشیند و ورود بدون ماسک به کتابخانه ممنوع است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان افزود: مدت زمان امانت کتاب تا یک ماه افزایش پیدا کردهاست و کتابها هنگام دریافت مدتی قرنطینه میشوند و پس از آن به قفسه ها باز میگردند.
وی تاکید کرد: همه کتابخانههای استان به سیستم سرمایشی، گرمایشی و تهویه مجهز هستند اما طی دستورالعمل بهداشتی ابلاغی باید پنجرهها نیز باز باشند و تا جایی که توانستیم مواد ضدعفونی کننده تهیه کرده و در ورودی کتابخانه ها قرار دادیم.
زارعی گفت: فعالیت کتابخانهها در گذشته به صورت قفسه باز بود اما اکنون قفسهها بسته است به طوریکه سامانه ای به نام samanpl.ir داریم که امکان جستجوی کتاب در آن وجود دارد و اعضا میتوانند شماره درخواست کتاب مورد نظر خود را به کتابدار اعلام کنند و کتابدار آن را به متقاضی تحویل میدهد.
۱۱۶ کتابخانه عمومی در استان همدان فعالیت دارد که ۴۴ باب در روستاها، یک کتابخانه سیار و مابقی در شهرهای استان به دوستداران دانایی خدماترسانی میکند.
نظر شما