به گزارش ایرنا، بیست و سوم مرداد (۱۴ اوت) روز استقلال پاکستان و فردا شنبه بیست و پنجم مرداد (۱۵ اوت) نیز روز استقلال هند است.
شبه قاره هند در سال ۱۹۴۷ (۱۳۲۶ شمسی) از استعمار انگلستان رهایی یافت و مسلمانان در بخش غربی و شرقی هند، پاکستان را تشکیل دادند.
بعدها در سال ۱۳۵۰ به دلیل اختلافات و جنگهای داخلی، پاکستان شرقی با عنوان بنگلادش از پاکستان غربی که اکنون پاکستان نامیده میشود، جدا و مستقل شد.
هر چند هند و پاکستان در یک روز از انگلستان مستقل شدند اما تاریخ استقلال در این دو کشور یک روز با یکدیگر اختلاف دارد.
براساس گزارش امروز رسانههای پاکستان، وضعیت فعلی ناشی از شیوع کرونا و همچنین آنچه که دولت این کشور مراقبت از روند کنترل این ویروس میخواند، موجب شد تا جشنهای ملی و مردمی سالروز استقلال این کشور به صورت محدود در شهرهای مختلف از جمله اسلامآباد برگزار شود.
برگزاری آئین گرامیداشت روز ملی پاکستان با شلیک ۳۱ گلوله در شهر اسلامآباد (پایتخت فدرال) و شلیک ۲۱ گلوله توپ در چهار ایالت این کشور -در مراسمی نمادین برای ادای احترام به شهدای جنبش آزادی پاکستان و افرادی که جان خود را در طول مبارزه علیه تروریسم در این کشور از دست دادند- آغاز شد.
«عارف علوی» رئیس جمهوری و «عمران خان» نخست وزیر پاکستان امروز هفتاد و چهارمین سالروز آزادی کشورشان را به مردم تبریک گفتند.
پیام سفیر ایران در پاکستان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان طی پیام ویژهای به زبان اردو، فرا رسیدن هفتاد و چهارمین سالگرد استقلال پاکستان را به مردم و دولت کشور دوست و همسایه تبریک گفت.
«سید محمد علی حسینی» افزود: ایران اولین کشوری بود که تاسیس کشور پاکستان و استقلال آن را به رسمیت شناخت و قطعاً روابط حسنه و برادرانه دو کشور در طول بیش از هفت دهه همچنان پایدار و روبه رشد است.
امروز رادیو و تلویزیون دولتی و شبکههای خبری پاکستان ویژه برنامههای متعددی درباره روز ملی از جمله ایثارگریهای انقلابیون این کشور پخش کردند.
در مراسمی ویژه در کاخ ریاست جمهوری پاکستان با حضور رییس جمهوری این کشور، رهبران سیاسی، سران قوای مسلح، وزرا، روسای مجالس و سفرای کشورهای مختلف در اسلامآباد، پرچم پاکستان برافراشته شد.
مقامات سیاسی و نظامی پاکستان امروز با حضور در محل آرامگاه «محمدعلی جناح» در شهر 'کراچی' و علامه «محمد اقبال» در شهر 'لاهور' مرکز ایالت پنجاب برای ثبات و برقراری صلح در پاکستان مراسم ویژهای برگزار کردند.
رییس جمهوری پاکستان در این روز گفت: پشتیبانی پاکستان از مردم کشمیر ادامه خواهد داشت، ما خواستار صلح هستیم اما مواضع مسالمت آمیز پاکستانیها نباید ضعف این کشور قلمداد شود زیرا در صورت تحمیل هر گونه تهاجم یا جنگ پاسخ ما کوبنده خواهد بود.
وی با استناد به تداوم کنترل شیوع کرونا در پاکستان و سیر نزولی نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری از مردم کشورش خواست تا به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به طور جدی عمل کنند.
پاکستان پس از سالها تلاش و با انجام آزمایش موفقیت آمیز هستهای، به عنوان هفتمین قدرت اتمی جهان و اولین کشور اسلامی دارای قدرت هستهای در جهان شناخته شد.
نظر شما