«میخائیل اولیانوف» سفیر و نماینده دایم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین بامداد شنبه در پیامی توییتری با اشاره به شکست تلاش آمریکا برای تصویب قطعنامه ضدایرانی نوشت: تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران شکست خود. کاملا قابل پیشبینی بود.
اولیانوف افزود: این تلاش بیپایه بود. کسانی که در این ارتباط ابراز نگرانی میکنند نباید بزرگنمایی کنند. فقط به یاد بیاورید: هیچ تحریم [علیه ایران] پیش از سال ۲۰۱۰ در کار نبود و هیچ فاجعهای روی نداد. اکنون هم روی نخواهد داد.
کشورهای اروپایی که به قطعنامه آمریکا رای ممتنع دادند، بدون اینکه به نقض تعهدات برجامی خود اشارهای کنند، از پایان تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ابراز نگرانی کردند.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.
نمایندگی روسیه در سازمان مل در بیانیهای که در حساب رسمی توییتر خود منتشر کرد، گفت: پیشنهاد ایالات متحده نقض آشکار ضمیمه B از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است که آشکارا تصریح میکند تنها راه مشروع برای بازنگری در زمانبندی رژیم انتقال سلاح از ایران و به این کشور، اجماع کمیسیون مشترک برجام است.
نمایندگی روسیه در ادامه افزود: فرایند تایید مورد به مورد انتقال سلاح از ایران و به این کشور در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نه به حق ایران برای توسعه برنامه هستهای صلحآمیز مرتبط شده، نه تحت هیچ شرایط دیگری قرار گرفته است. این محدودیت موقت بود که برای ۵ سال در نظر گرفته شده و هرگز قرار نبود تمدید شود.
به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان میرسد. از این رو، آمریکاییها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانهای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.
با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب میشد، آمریکاییها روز سهشنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.
با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام میدانند. از این رو در رایگیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت ۵.۳۰ عصر پنجشنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپاییها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.
رای گیری انجام شده با ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق که یکی آمریکا بود و ۲ مخالف شکست خورد.
نظر شما