«جعفر قنادباشی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، عادی سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی پس از شکست طرح «معامله قرن» را بدون هیچ دستاوردی برای اسراییل عنوان کرد و گفت: تلاشهای گسترده رژیم صهیونیستی جهت تثبیت موقعیت خود از طریق بهره برداری از حمایتهای همه جانبه ریاست جمهوری آمریکا نتیجه ای در بر نداشته است.
این کارشناس مسایل خاورمیانه ادامه داد: در واقع عادی سازی روابط این رژیم، با امارات نتیجه مجموعه تلاشهای پردامنهای است که وعده یک تحول بزرگ منطقهای را میدهد که الان به این توافق در حداقلترین نوع خود منجر شده است.
وی افزود: این توافق به هیچ وجه نمیتواند پایان مناقشات مشهور به «مناقشات اعراب و اسرائیل» باشد زیرا که امارات هیچ گاه یکی از طرف های اصلی مقابل رژیم صهیونیستی نبوده و هیچ پیوندی با فلسطینیان نداشته است.
قنادباشی با اشاره به ناگهانی بودن این توافق اظهارداشت: این توافق آخرین تلاشهای رژیم صهیونیستی برای بهره برداری از فرصت دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در کاخ سفید است. رئیس جمهوری که بیشترین حمایت را در تاریخ آمریکا از رژیم صهیونیستی کرده، اما در مدت ۳ سال و هشت ماه گذشته عملا هیچ نتیجه قابل توجهی به دست نیاورده است.
این کارشناس مسایل خاورمیانه با اشاره به نقش داماد یهودی ترامپ در منطقه اظهار داشت: به دلیل پیوندهایی که «جرد کوشنر» با کشورهای عربی منطقه برقرار کرده بود امید داشت بتواند زمینههای سازش فراگیر را به بهای فروش فلسطین و رسمیت بخشیدن به اقدامات اشغالگرانه صهیونیستها فراهم کند و صهیونیستها هم امیدوار بودند از توانمندیهای ترامپ برای تثبیت و استحکام بخشیدن به موقعیت خود استفاده کنند، اما آنچه در قالب معامله قرن در منطقه مطرح شد مورد استقبال قرار نگرفت و در جلسه رونمایی از این طرح، هیچ کدام از سران عربی از بیم اعتراضات داخلی در آن شرکت نکردند و بدین دلیل به حضور تنها سفرای سه کشور کوچک خلیج فارس امارات، کویت و بحرین در آن بسنده شد.
قنادباشی گفت: پس شکست این طرح جنجالی، مقامات رژیم صهیونیستی برای گشودن این بنبست متوسل به طرح الحاق کرانه باختری شدند که دراین عرصه نیز به دلیل قطعنامههای سازمان ملل متحد که بر اشغالی بودن کرانه باختری تاکید دارند با واکنشهای جهانی و مخالفتهای زیادی روبه رو شدند.
وی با بیان اینکه صهیونیستها در فرصت باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میکوشند تا از این فرصت حداقل موفقیتی را کسب کنند، افزود: رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۰ که ناگزیر به خروج از جنوب لبنان شد تاکنون در هیچ عرصه نظامی و سیاسی منطقه موفقیتی کسب نکرده است و از این لحاظ به شدت نیازمند کسب موفقیتی برای توانمند نشان دادن خود است؛ چراکه برآن است تا صهیونیستهای مهاجری که تمایل زیادی برای خروج از فلسطین پیدا کرده اند را برای ماندن در اراضی اشغالی متقاعد کند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان داشت: کشورهای عربی به دلیل جمعیتهای زیاد گزینههای مناسبی برای ورود به عرصه توافق با رژیم صهیونیستی نبودند زیرا اگر این توافق با بقیه کشورهای در منطقه انجام میگرفت، احتمال اعتراضات شدید مردمی وجود داشت لذا با پا در میانی آمریکا و انگلیس مقامات اماراتی ماموریت یافتند تا این موافقت صوری را که در عرصه عمل هیچ تاثیری در پایان دادن مناقشات فلسطینی و اسرائیلی ندارد را امضا کنند.
نظر شما