به گزارش ایرنا، روزنامه ژاپن تایمز روز شنبه نوشت: رد این قطعنامه باعث افزایش تنش ها می شود زیرا ممکن است آمریکا سعی کند به صورت یکجانبه تحریم های سازمان ملل علیه ایران را برگرداند، چیزی که باعث به چالش کشیده شدن شورای امنیت خواهد شد.
در این گزارش آمده است: تنها دو عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت موافق قطعنامه پیشنهادی آمریکا بودند، موضوعی که بیانگر برجسته بودن اختلافات بین واشنگتن و متحدان اروپایی این کشور از زمان خروج «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی از توافق هسته ای ایران است.
در ادامه این گزارش آمده است: به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان میرسد. طبق این توافق که در دوران باراک اوباما رییس جمهوری وقت آمریکا به امضا رسید، ایران متعهد شد فعالیت های هسته ای خود را در مقابل رفع تحریم ها و سایر مزایا، محدود کند.
این گزارش نوشته است: از زمانی که ترامپ در قالب اعمال فشار حداکثری، تحریم های یک جانبه ای علیه ایران اعمال کرد، تهران هم برخی از تعهدات خود را ذیل برجام تعدیل کرده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: متحدان اروپایی آمریکا که به همراه روسیه و چین توافق هسته ای را با ایران امضا کردند اگر چه مایل به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بودند اما اعلام کردند تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا ، ثبات خاورمیانه را تهدید می کند به همین دلیل به آن رای ندادند زیرا اولویت آنها حفظ برجام است.
ژاپن تایمز به واکنش سفیر چین در سازمان ملل پرداخته و نوشته است که نماینده چین در توئیتی گفته است رد این قطعنامه نشان داد یک جانبه گرایی از هیچ پشتیبانی برخوردار نیست و زورگویی نیز ناکام خواهد ماند.
در این گزارش آمده است: روز جمعه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه از چین، فرانسه، انگلیس، آمریکا، آلمان و ایران خواست برای جلوگیری از افزایش تنش ها در خلیج فارس، یک نشست ویدیویی برگزار کنند.
ژاپن تایمز نوشته است: ایالات متحده آمریکا تهدید کرده است در صورت نیاز با استفاده از مکانیزم موسوم به «ماشه» اقدام به بازگرداندن مجدد تحریم های ایران خواهد کرد اما متحدان اروپایی نسبت به اینکه واشنگتن بتواند تحریم ها را برگرداند تردید داشته و هشدار می دهند که این اقدام ممکن است شورای امنیت را به چالش بکشد. پیش بینی می شود که آمریکا موضوع مکانیزم ماشه را هفته آینده در شورای امنیت مطرح کند.
گزارش یاداوری کرده است: تحلیلگران گمان می کنند واشنگتن به صورت هدفمند پیش نویس سختی را ارائه کرده بود با این هدف که اعضای شورای امنیت قادر به پذیرش آن نباشند.
«ریچارد گووان» متخصص آمریکایی گروه بین المللی بحران به این روزنامه گفته است: واقعیت این است که همه در ایالات متحده معتقدند که این قطعنامه فقط مقدمه ای برای تلاش واشنگتن برای استفاده از مکانیزم ماشه و نابودی توافق هسته ای ایران است.
نظر شما