۲۸ مرداد ۱۳۹۹، ۷:۱۲
کد خبرنگار: 2182
کد خبر: 83910497
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جوانرود نیازمند منابع تامین آب پایدار

۲۸ مرداد ۱۳۹۹، ۷:۱۲
کد خبر: 83910497
جوانرود نیازمند منابع تامین آب پایدار

کرمانشاه- ایرنا- توسعه زیرساخت‌های آب و فاضلاب در شهرها و روستاها از مهمترین الزامات در رشد و شکوفایی این مناطق است که به صورت ویژه در دولت تدبیر و امید در سراسر کشور از جمله شهرستان جوانرود دنبال می‌شود.

شهرستان جوانرود براساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵ بیش از ۷۵ هزار نفر جمعیت ۲ شهر و ۱۰۴ روستای دارای سکنه دارد که ۸۳ درصد در مناطق شهری و مابقی در مناطق روستایی ساکن هستند.

شهرستان جوانرود منابع تامین آب پایدار ندارد و آب شرب آن با خط انتقال ۳۳ کیلومتر از چاه‌های روانسر تامین می شود و گاهی مواقع به علل قطعی برق و شکستگی لوله با مشکل مواجه است.

از چاه‌ها و منابع آبی یادشده ۲۶۰ لیتر در ثانیه آب برداشت می شود که نمی تواند جوابگوی نیازهای شهر جوانرود و روستاهای آن باشد.

تامین آب آشامیدنی سالم و پایدار در سال های اخیر برای جمعیت قابل توجهی از روستاییان و بهبود کیفیت آب در مناطق شهری در این شهرستان با احداث کیلومترها خط انتقال، ساخت مجتمع ها انجام شده اما مسایلی همچون افزایش جمعیت، مهاجرپذیری، فاصله زیاد خط انتقال آب و قدیمی و فرسودگی شبکه های خط انتقال آب، خشک شدن چشمه ها و منابع آب ۲۰ روستای بخش کلاشی از مهمترین چالش های حوزه آب شرب در جوانرود است که برای حل این مشکلات برنامه ریزی و اقدامات مناسبی در دستور کار مسوولان قرار دارد.

حفظ جمعیت روستایی و تامین زیرساخت‌های لازم برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان از مهمترین رویکردهای دولت تدبیر و امید است و در این خصوص در بخش‌های مختلف اقدامات چشمگیری داشته که افزایش جمعیت برخوردار روستایی از آب شرب از آن جمله است.

مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان جوانرود در این رابطه از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه آب و فاضلاب شهری و روستایی خبر داد.

«کیکاووس عزیزی نصب» به ایرنا افزود: تا سال ۹۲  اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب شهر جوانرود ۹۹ هزار و ۷۶۶ متر انجام شده بود که هم اکنون به ۲۰۴ هزار و ۱۵۴ متر اصلاح و توسعه پیدا کرده است.

وی به افزایش دبی ورودی آب در هفت سال گذشته اشاره کرد و گفت: میزان دبی ورودی آب در سال ۹۲ از ۱۷۵ لیتر در ثانیه هم اکنون به ۳۰۰ لیتر در ثانیه افزایش داشته است.

مدیر شرکت آب و فاضلاب جوانرود خاطرنشان کرد: تعداد مشترکین این شهر نیز در هفت سال گذشته از ۹ هزار و ۵۰۰ مشترک به ۱۶ هزار و ۷۶۵ مشترک افزایش نشان می دهد.

عزیزی نصب افزود: حجم مخزن های آب شهری نیز در مدت یادشده از ۱۶ هزار متر مکعب به ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمکعب افزایش داشته است.

وی در ادامه به افزایش تعداد روستاهای زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب در جوانرود اشاره کرد و گفت: در هفت سال گذشته ۲۶ روستا در این شهرستان زیرپوشش آب و فاضلاب بوده که هم اکنون به ۵۴ روستا افزایش یافته که میزان شاخص روستاییان را از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند ساخته است.

مدیر شرکت آب و فاضلاب شهرستان جوانرود افزود: تعداد ایستگاه‌های پمپاژ آب شرب روستایی در هفت سال گذشته از ۶ ایستگاه به ۱۲ ایستگاه ارتقا یافته است.

عزیزی نصب اظهارداشت : تا سال ۹۲ تعداد کلر زن های آب ژاول روستایی شهرستان جوانرود صفر بوده که هم اکنون به ۶ کلرزن افزایش یافته است.

وی به افزایش یک و نیم برابری میزان تولید آب روستایی در جوانرود اشاره و یادآورشد: آب تولیدی در روستاهای این شهرستان ۲ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۵۲ مترمکعب افزایش یافته است.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان جوانرود در خصوص حل مشکلات ۲۰ روستای بخش کلاشی گفت: این روستاها به صورت موقت آب دارند اما از لحاظ منابع آب پایدار دارای مشکل هستند.

عزیزی نصب افرود: مطالعه و برآورد هزینه این روستاها انجام شده و در صورت تامین اعتبار اجرای این پروژه به صورت مجتمع مله رش و داره رش آغاز خواهد شد.

معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری جوانرود نیز گفت: امسال برای آب شرب شهر جوانرود چهار میلیارد تومان در کمیته برنامه ریزی این شهرستان اختصاص یافته است.

کمال شهسواری افزود: قرار است ۱۰ میلیارد تومان نیز از طریق اعتبارات ملی به پروژه آبرسانی میان مدت شهر جوانرود اختصاص یافته یابد.

شهرستان جوانرود با بیش از ۷۵ هزار نفر جمعیت در ۸۶ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع شده است. 

اخبار مرتبط