به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه اسپانیایی ال اکونومیستا، کمیسیون اروپا ضمن ابراز نگرانی از اعمال تدابیر جدید از سوی کشورهای قاره سبز در ممانعت از انجام سفرهای خارجی، از دولتهای اروپایی خواست تا به جای بستن مرزها، نسبت به اعمال تدابیر قرنطینه و انجام آزمایشهای اجباری پی سی آر تشخیص بیماری کووید-۱۹ از مسافران به منظور کنترل و مهار ویروس کرونا اقدام کنند.
کمیسیون اروپا در نامه ای به نمایندگان کشورهای عضو نوشت: بر اساس تجربه به دست آمده از روزهای آغازین شیوع ویروس کرونا، لزوم همکاری و شفافیت اوضاع برای شهروندان و شرکتها ضروری است.
این نهاد اروپایی همچنین اعلام کرد: در حال حاضر در شرایط بی ثباتی به سر میبریم؛ در برخی کشورها شاهد آمار پایین ابتلا به بیماری همهگیر هستیم و متاسفانه در برخی کشورها این روند، صعودی است. در نتیجه این اختلاف آماری، دولتها به صورت ناهماهنگ در حال اعمال تدابیر سختگیرانه به خصوص بستن مرزها هستند.
به اعتقاد کمیسیون اروپا، بستن مرزها و محدودیتهای سفر به برخی کشورها، نمونه بارز تبعیض قائل شدن است که باید هر چه سریعتر از آن جلوگیری کرد.
در متن این نامه همچنین آمده است: در حالی که اتحادیه اروپا در تلاش است تا با آمادگی کامل با شیوع احتمالی موج دوم ویروس کرونا روبرو شود، به صورت همزمان باید از موج دوم اقدامات ناهماهنگ جلوگیری کند؛ به این ترتیب میبایست اتخاذ تدابیر متناسب، هماهنگ و هدفمند مبتنی بر شواهد علمی، جایگزین اقدامات و محدودیتهای ناکافی شوند.
بروکسل همچنین از دولتها خواست تا همزمان با توجه به آمار مبتلایان در هفتههای اخیر، میزان انجام آزمایشهای تشخیص بیماری را نیز مد نظر قرار داده و هر کشور با هماهنگی همسایگان خود نسبت به اعمال این تدابیر اقدام کند.
با افزایش آمار مبتلایان در برخی کشورها از جمله اسپانیا، دولت آلمان به شهروندانش توصیه کرده است که از سفر به مناطق قرمز اسپانیا از جمله «آراگون»، «کاتالونیا» و «ناواررا» پرهیز کنند. سواحل اسپانیا یکی از مقاصد اصلی گردشگران آلمانی در تعطیلات است.
اسپانیا در میان کشورهای غرب اروپا نیز با بدترین وضعیت شیوع ویروس کرونا مواجه است؛ با افزایش لحظه ای شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا، گردشگری بعنوان یکی از مهمترین زیر مجموعه های بخش خدمات، با شدیدترین پیامدهای اقتصادی بیماری همهگیر مواجه شده است.
تصمیم ناگهانی دولت انگلیس مبنی بر قرنطینه دو هفتهای مسافرانی که از اسپانیا وارد این کشور میشوند و همچنین خارج کردن اسپانیا از فهرست کشورهای سبز و ایمن نیز با واکنش تند دولت و حزب سوسیالیست این کشور روبرو شد.
هلند نیز ممانعت از سفر به ۱۰ شهر اروپا از جمله مادرید، پاریس و بروکسل را در دستورکار خود قرار داده است.
پس از شیوع گسترده، ویروس کرونا اروپا را با بحرانیترین دوران خود پس از جنگ دوم جهانی مواجه کرده است. بسیاری از سیاستمداران جریانهای مختلف کشورهای عضو، اتحادیه اروپا را به انفعال، بیتفاوتی، سردرگمی و تاتوانی در رویارویی با ویروس کرونا متهم کرده اند.
نگاهی به واقعیتهای موجود در عرصه فضای داخلی اتحادیه اروپا و چالشهای همهگیری بیماری کرونا نشان میدهد که قاره سبز پس از پایان این دوران باید در انتظار تحولات گستردهای باشد.
پس از روسیه با ثبت بیش از ۹۲۲ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا، اسپانیا، انگلیس، ایتالیا، آلمان و فرانسه به ترتیب با ثبت بیش از ۳۵۸ هزار، ۳۱۸ هزار، ۲۵۳ هزار، ۲۲۴ هزار و ۲۱۸ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه پنج کشور نخست اروپایی درگیر به بیماری همه گیر قرار دارند.
نظر شما