استاندار خراسان رضوی: رقابت بین معینهای اقتصادی به رشد فعالیتها کمک می‌کند

مشهد-ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد رقابت بین معین‌های اقتصادی و در جریان گذاشتن روزانه آنان نسبت به فعالیتها و عملکردشان به رشد پروژه‌ها و تسریع در توسعه روستاها می‌انجامد.

علیرضا رزم حسینی عصر دوشنبه در نشست بررسی عملکرد مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی شهرستان خواف در محل استانداری خراسان رضوی افزود: مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی یک میدان مسابقه برای معین‌های اقتصادی به وجود آورده تا هر یک تلاش کند از دیگری در اجرای پروژه‌های مبتنی بر اشتغالزایی و توسعه و همچنین جلب مشارکت مردم در صندوق‌های خرد روستایی پیش گیرد.

وی از دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی خواست که کلیپ یا نمودار تصویری فعالیتهای معین‌های اقتصادی را به صورت متداوم تهیه کند و مسوولان معین‌ها را در جریان فعالیتهای یکدیگر قرار دهد.

استاندار خراسان رضوی همچنین در این نشست با اشاره به پایین بودن سرانه درآمد روستاییان گفت: حداکثر درآمد روستاییان به ۲۰ میلیون ریال در ماه می‌رسد و معین‌های اقتصادی باید محوریت فعالیتهای خود روی افزایش سرانه درآمد روستاییان متمرکز کنند تا با ایجاد اشتغال پایدار درآمد آنان در مسیر افزایشی قرار گیرد.

رزم حسینی افزود: ایجاد زمینه تولید صنایع دستی و محصولات کشاورزی در روستاها توسط معین‌های اقتصادی باید در قالب زنجیره ارزش افزوده از تولید تا فروش انجام گیرد تا شغل و درآمد پایدار برای روستاییان به وجود آورد.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: شهرستان خواف ۱۴۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۶۰ درصد از این جمعیت روستایی هستند، همچنین نرخ بیکاری این شهرستان ۱۴ درصد معادل ۶ هزار نفر بیکار است.

علی اکبر لبافی افزود: شهرستان خواف سه معین اقتصادی شامل سنگ آهن سنگان خواف، سپاه امام رضا(ع)، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان دارد که انعقاد تفاهم نامه‌ها با آنها در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ انجام گرفت که تا دو یا سه ماه قبل جز سپاه امام رضا(ع) دو معین دیگر اقدامی انجام نداده بودند.

وی اضافه کرد: فعالیتهای اقتصادی ثبت شده توسط معینهای اقتصادی شهرستان خواف در سامانه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی تاکنون ۳۱ فعالیت یا پروژه با مبلغ سرمایه‌گذاری ۴۹ میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال و اشتغالزایی برای سه هزار و ۴۶۴ نفر بوده که از این تعداد هفت پروژه فرآوری و بسته بندی زعفران، تولید پوشاک، بسته سوغات، تولید خوراک دام و طیور و تولید ماسک مربوط به شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان با حجم سرمایه‌گذاری ۳۵ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۴۴ نفر تایید شده است.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: تاکنون از کل پروژه‌های تایید شده مزبور ۶ پروژه‌ کشاورزی، صنعتی و خدمات با حجم سرمایه‌گذاری چهار میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۲۹ نفر به بهره برداری رسیده است.

لبافی افزود: تاکنون هیچ سپرده توسعه روستایی توسط معین‌های اقتصادی شهرستان خواف در سامانه این نهاد ثبت نشده است.

وی فعالیتهای فرهنگی تایید شده معینهای اقتصادی شهرستان خواف توسط نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی را ۱۴۹ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری ۲۲۴ میلیارد و ۷۱۹ میلیون ریال برشمرد.

فرماندار خواف نیز در این نشست با اشاره به اینکه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خواف یکی از معین های اقتصادی این شهرستان است گفت: پارسال این شرکت در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی پنج باب مدرسه با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال در روستاهای توابع شهرستان خواف به بهره برداری رساند.

محمد سنجرانی افزود: امسال نیز در راستای اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی ۳۰ تفاهم نامه با صاحبان معادن فعال شهرستان خواف با حجم سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیارد ریال منعقد شد که برخی پروژه های مرتبط با آنها به بهره برداری رسیده و برخی دیگر در حال اجرا است.

وی ادامه داد: معاونت پژوهشی دانشگاه تهران در جهت تدوین سند توسعه و آبادانی خواف برای پنج شهر و ۸۵ روستا به یاری معین اقتصادی این شهرستان آمده است و ۳۰ متخصص و ۲۰ نفر تسهیل‌گر را برای عملیاتی کردن پروژه ها در اختیار گذاشته است.

فرماندار خواف  امضای تفاهم نامه با پست بانک به عنوان معین اقتصادی برای پرداخت تسهیلات بانکی، برنامه‌ریزی برای تاسیس سازمان مردم نهاد اقتصاد مقاومتی در شهرستان خواف و تشکیل صندوقهای خرد روستایی در ۸۵ روستا را از دیگر اقدامات در قالب مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی برشمرد.

سنجرانی افزود: از محل صندوقهای خرد روستایی مزبور مقرر شد سالی ۵۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض و سالی ۲۵۰ میلیارد ریال ودیعه به این صندوق توسط نهادهای یاریگر اختصاص یابد و هم اینک صاحبان ۲۵۰ پرونده آماده دریافت تسهیلات از این صندوقها با کارمزد چهار درصد هستند که به زودی با همکاری پست بانک به متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی همچنین برگزاری ۸۰ نشست کارگروه رفع موانع تولید در این شهرستان طی سال جاری، امضای ۳۰ تفاهم نامه در قالب مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی با اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال، امضای ۳۵ طرح سرمایه‌گذاری با اشتغالزایی برای چهار هزار و ۸۰۳ نفر را از دیگر اقدامات انجام گرفته در این شهرستان ذکر کرد.

مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha