امین بابایی روز چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات تامین آب آشامیدنی بخش کهریزک، از آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب به شهرها و روستاهای این بخش در آینده نزدیک خبرداد و افزود: مقرر شد که شرکت های مستقر در شهرک انرژی شهرستان ری اعتبارات لازم را تامین کنند.
این مسئول اظهار داشت: دغدغه اصلی مردم شهرهای باقرشهر و کهریزک و روستاهای اطراف تامین آب آشامیدنی سالم و پایدار بود که با اقدامات در دست اجرا امید در دل مردم زنده شده است.
وی سپس با اشاره به ادغام شرکتهای آبفای شهری و روستایی بیان کرد: باید از فرصت ایجاد شده برای انسجام بیشتر و ارتقای خدمات به مردم بخش کهریزک استفاده کرد.
بخشدار کهریزک با اشاره به توافقنامه با شرکت نفت و آبفا برای تامین آب آشامیدنی سالم، خاطرنشان کرد: موضوع تامین آب آشامیدنی سالم و با کیفیت شهر و روستاهای اطراف متشکل از گلحصار، عظیم آباد، درسون آباد و قمصر همواره یکی از دغدغه های فرماندار ویژه شهرستان ری بود که با پیگیری های مدیریت بخشی مقرر شد پنج حلقه چاه جدید برای تامین آب ایجاد شود.
بابایی اضافه کرد: با توجه به نظرات کارشناسان ابفا و محیط زیست مبنی بر اینکه به جهت نازل بودن کیفیت آب، امکان حفر چاه جدید برای تامین آب آشامیدنی وجود ندارد، موضوع حفر چاه منتفی و طرح انتقال آب به عنوان پروژه جایگزین مطرح شد.
این مسئول در پایان با بیان اینکه ارتقا کیفیت آب به دلیل ثأثیرگذاری بر سلامت مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است، یاد آور شد: بهبود کیفیت و افزایش ضریب بهداشت آب در بخش کهریزک در دستور کار مدیریت بخشی و شرکت آبفا قرار دارد و امیدواریم با اقدامات صورت گرفته به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب در این منطقه باشیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران - شهرری نیز در این نشست با اشاره به ارتقای کیفیت و کمیت آب در شهرها و روستاهای بخش کهریزک گفت: تلاش داریم در مجموعه شهرها و روستاهای این بخش روز به روز سطح خدماترسانی را گسترش بخشیم.
حسن حقیقی اظهار داشت: با توجه به وسعت سرزمینی استان تهران، آب و فاضلاب ۲۵ درصد جمعیت کل کشور را پوشش میدهد که این موضوع تامین آب را در خود شهر تهران به عنوان پایتخت بسیار دشوار میسازد.
وی بیان کرد: در منطقه جنوب استان تهران نیز تقریبا تمامی منابع تامین آب آشامیدنی از منابع زیرسطحی و چاهها است و دسترسی به آبهای سطحی تقریبا صفر است.
مدیرعامل آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران - شهرری سپس با اشاره به ادغام آبفای شهری و روستایی افزود: با تلفیق آبفای شهری و روستایی تصمیماتی گرفته شد که کل مجموعه شهرستان ری از کیفیت آبی یکسانی برخوردار شوند.
حقیقی ادامه داد: آب و فاضلاب روستایی با وجود روحیه جهادی پرسنل آن، به جهت ماهیت دولتی بودن و امکانات محدود و ناچیز، چندان از ظرفیت بالایی برای ارتقا کیفیت و کمیت منابع آبی برخوردار نبود اما از زمان ادغام آبفای روستایی و شهری برنامهریزیهای بسیاری صورت گرفت و در برخی روستاها نقاط ضعف و قوت سنجیده و بر کیفیت منابع آبی افزوده شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران همچنین با اشاره به اجرای طرح انتقال آب گفت: تخصیص ۱۰ میلیون مترمکعب آب در سال از سامانه غرب تهران در مسیر باقرشهر و حسنآباد فشافویه کمک خوبی خواهد بود که کمیّت و کیفیت آب بهبود پیدا کند و به جای اینکه از سد ماملو تخصیص داده شود از سد کرج که دارای کیفیت آب به مراتب بهتری است اختصاص داده شد که این نیز اتفاق بسیار خوبی است.
بخش کهریزک از توابع شهرستان ری، از شمال به بهشت زهرا (س)، از غرب به اتوبان تهران قم، از شرق به باقر شهر و از جنوب به شهر حسن آباد فشافویه محصور و در فاصله ۱۳ کیلومتری شهرستان ری واقع شده است.
نظر شما