سینماگران جوانمرد برای معرفی مباهله به میدان بیایند

تهران- ایرنا- یک مداح و پیرغلام اهل بیت (ع) از اهالی هنر هفتم خواست برای معرفی و زنده نگه‌داشتن مباهله که به گفته او انرژی هسته ای شیعه است، دست به کار شوند.

نامش علی انسانی است. مداح اهل بیت (ع) که ۷۶ بهار را تجربه کرده، اهل کاشان است و از ۱۶ سالگی در مدح و رثای اهل بیت (ع) شعر سروده است و از اساتیدی همچون مشفق کاشانی، خوشدل تهرانی، مهرداد اوستا و محمدعلی فتی بهره برده و تقویت بنیه ادبی خود را مرهون زحمات اساتیدی مثل امیری فیروزکوهی، ابوتراب جلی، خلیل سامانی (موج) و پارسای تویسرکانی می داند.

کتاب های چراغ صاعقه، از مدینه تا مدینه تاکنون از او چاپ شده است، ارادت او به آستان مقدس اهل بیت (ع) به ویژه حضرت زهرا (س) مشهور است و چه در اشعار و سروده‌هایش و چه در مجالس عزاداری ها و مولودی‌خوانی‌هایش این ارادت به‌خوبی دیده می‌شود.

حالا چند سالی است که انسانی می خواهد با خدمت به آستان اهل بیت در قالب ستاد بزرگداشت مردمی مباهله ارادت ویژه به مولایش امیرمومنان علی (ع) نشان دهد. انسانی در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا گزارشی از عملکرد امسال این ستاد را ارائه کرد، برای معرفی بیشتر این روز به یادماندنی در تاریخ شیعه دست نیاز به سوی هنرمندان به ویژه اهالی سینمایی دراز کرد و از آنان خواست که همت کنند و فیلمی با موضوع مباهله بسازند. 

این شاعر آیینی گفت: تصمیم داریم فیلم یا انیمیشنی در این زمینه تولید کنیم ولی بودجه ای نداریم. به همین دلیل از بازیگران و کارگردان های جوانمرد می خواهم در این زمینه به یاری ما بیایند تا بتوانیم برای سال های آینده کارهای فاخر و جالبی تهیه کنیم.

انسانی در نشست خبری امسال خود از مباهله به عنوان انرژی هسته ای شیعه یاد کرد و ضمن ارائه گزارشی از عملکرد شش ساله این ستاد گفت هر سال برای بزرگداشت مباهله برنامه‌هایی با حضور برخی بزرگان همچون آیت الله عبدالله جوادی آملی برگزار می شود تا عطر این عید شیعه در سراسر کشور بپیچد. 

سخن از مفسر بزرگ قرآن به میان آمد و خوب است که بخشی از سخنان این مرجع تقلید را یادآوری کنیم که می گوید از غریب ترین ایام زندگی ما ایام مباهله است. خیلی از ما عالمانه حرف می‌زنیم و عوامانه فکر می‌کنیم در نتیجه آن، ارکان ولایت را تقریباً از دست می‌دهیم در حالی که آن اجزای غیررکنی را خیلی محترم می‌شمریم؛ مانند اول ذیحجه که سالروز ازدواج وجود مبارک حضرت امیر با فاطمه زهرا(س) است اینها جزء واجبات غیر رکنی است.

آیت‌الله جوادی آملی معتقد است غدیر جزء واجبات رکنی امامت است، می گوید: مباهله جزء واجبات رکنی ولایت است با سالروز ازدواج فرق می‌کند؛ در حالی که نه رسانه‌ها از او نام می‌برند و نه در حوزه‌ها خبری هست. آن وقت مسائل واجبات غیررکنی را خیلی دامن می‌زنیم، آنها هم واجب هست اما مثل اجزای نماز است لکن حمد و سوره کجا، رکوع و سجود کجا؟ حمد و سوره واجب غیررکنی است اما رکوع و سجود واجب رکنی است.

چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و علی انسانی این ستایشگر اهل بیت از گمنام بودن مباهله سخن می گوید و همین که سیمای جمهوری اسلامی به اندازه ۲ ساعت به این ستاد آنتن زنده داده تا به تبلیغ مباهله بپردازند، خدا را شکر می کند و تاکید دارد اگر چه برنامه های امسال با وجود محدودیت های ناشی از ویروس کرونا بهتر از سال گذشته بوده و کارهای خوبی در تهران و برخی شهرستان ها مانند مشهد، رفسنجان و خوی انجام شده این مقدار کافی نیست.

انسانی از  همکاری خوب شهرداری تهران هم گفت که برنامه هایی همزمان در ۲۴ نقطه از شهر تهران برپا شد و به هنرنمایی خانم فاطمه عبادی برای به تصویر کشیدن مباهله اشاره کرد.

واقعه مباهله در ۲۴ ذی‌الحجه سال نهم هجری روی داد و آیه ۶۱ سوره مبارکه آل عمران به آن اشاره دارد. مباهله به معنای درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ می‌دهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند. این واژه در تاریخ اسلام به ماجرایی اشاره دارد که طی آن، پیامبر اکرم (ص) پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله داد و آنان پذیرفتند. با این حال مسیحیان نجران، در روز موعود از این کار خودداری کردند.

جریان مباهله پیامبر (ص) نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت پیامبر (ص) است، بلکه بر فضیلت همراهان او یعنی حضرت علی، فاطمه و حسنین علیهم السلام در این ماجرا دلالت می‌کند و شیعه معتقد است که حضرت علی (ع) بر اساس آیه مباهله، به منزله نَفْس و جان پیامبر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha