خبرگزاری فرانسه: عربستان احتمالا به روابط با رژیم صهیونیستی سوق داده می‌شود

تهران - ایرنا - به گزارش خبرگزاری فرانسه، تحلیل‌گران منطقه معتقدند که تصمیم امارات برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ممکن است عربستان را به تعمیق روابط با تل آویو سوق دهد، زیرا ریاض به‌دنبال جذب سرمایه‌گذاری برای تامین بودجه تحول اقتصادی بلندپروازانه‌ «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است.

این خبرگزاری روز سه شنبه در تحلیل خود آورده است که امارات پنجشنبه گذشته اولین کشور عربی حاشیه خلیج فارس بود که برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به توافق رسید.

به گزارش این خبرگزاری، عربستان که بزرگترین اقتصاد جهان عرب است، نسبت به این توافق سکوت اختیار کرده، اما مقام‌های محلی گفته‌اند که بعید است ریاض با وجود فشار آمریکا، از متحد منطقه‌ای خود یعنی امارات تبعیت کند.

خبرگزاری فرانسه در ادامه این گزارش آورده است: رسما به رسمیت شناختن اسرائیل نه تنها از سوی فلسطینی‌ها و متحدانشان، خیانت به آرمان‌شان تلقی می‌شود، بلکه به وجهه عربستان به عنوان یک کشور مهم جهان اسلام خدشه وارد می‌کند.

این خبرگزاری افزود که با این حال، عربستان در سال‌های اخیر روابط پنهانی با رژیم صهیونیستی برقرار کرده، تغییری که به واسطه قدرت گرفتن بن سلمان ولیعهد سعودی ایجاد شده، حتی با وجودی که «ملک سلمان» شاه عربستان و پدر ولیعهد از تشکیل کشور مستقل فلسطین اعلام حمایت کرده است.

«عزیز القاشیان» استاد دانشگاه «اسکس» و کارشناس سیاست عربستان در قبال رژیم صهیونیستی در این ارتباط گفت: عادی‌سازی روابط امارات و اسرائیل برای گسترش قلمرو مناسبات غیرمستقیم سعودی – اسرائیلی مناسب است.

وی افزود: تصور می‌کنم که تعاملات عربستان و اسرائیل از طریق امارات در آینده افزایش یابد.

 خبرگزاری فرانسه آورده است: دشمنی مشترک با برخی کشورهای منطقه و تلاش عربستان برای جذب سرمایه خارجی به منظور تامین بودجه «چشم انداز ۲۰۳۰ » بن سلمان ولیعهد سعودی، ریاض را به روابط نزدیکتر با تل آویو بیش از گذشته سوق می‌دهد.

این خبرگزاری افزود که طرح ابرشهر ۵۰۰ میلیارد دلاری «نئوم» که از طرح‌های اصلی چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان است، به تخصص کارشناسان اسرائیلی در حوزه‌هایی که تولید، بیوتکنولوژی و امنیت سایبری را دربر می‌گیرد، نیاز دارد.

«محمد یاغی» عضو محقق بنیاد آلمانی «کنراد آدناور» در این ارتباط گفت: ایجاد ابرشهر نئوم مستلزم صلح و همکاری با اسرائیل است، به ویژه اگر قرار باشد این شهر شانس تبدیل شدن به جاذبه گردشگری را داشته باشد.

قرار است ابرشهر نئوم در نزدیکی شهر تفرجگاهی «ایلات» در سرزمینهای اشغالی و در امتداد آب‌های حساس به لحاظ ژئوپلیتیکی دریای سرخ و «خلیج عقبه» احداث شود.

یاغی یادآور شد که کشورهای عربی خلیج فارس همچنین به دنبال فناوری اسرائیلی برای تجسس از شهروندان خود هستند و کوشیده‌اند موشک‌های دقیقی را خریداری کنند که کشورهای غربی مایل به فروش آن به اعراب نیستند.

خبرگزاری فرانسه تاکید کرد که عربستان تلاش کرده روابط خود با رژیم صهیونیستی را دور از چشم نگاه دارد، اما این کار آسانی نبوده است.

این خبرگزاری افزود که چندی پیش، یک مطلب تائید شده توییتری فاش کرد که سفارت عربستان در واشنگتن اعلام کرده که شورای وزیران این کشور موافقت کرده تا شرکت امنیت سایبری اسرائیلی «چک پوینت سافتور» را برای طرح نئوم بگمارد.

سفارت مزبور بعدا این ادعا را تکذیب کرد و از مطلب توییتری فاصله گرفت.

 با وجود سکوت مقام‌های رسمی عربستان، رسانه‌های طرفدار سعودی بارها واکنش عمومی را با انتشار گزارش‌هایی در موافقت با روابط نزدیکتر با رژیم صهیونیستی، آزموده‌اند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از ناظران منطقه افزود که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار عربستانی در سال ۲۰۱۸، از بن سلمان حمایت کرد، اما این اقدام اهرم فشار بزرگی است تا ریاض را به سمت رسمیت دادن به رژیم صهیونیستی، سوق دهد.

اما به نظر می‌رسد که عربستان در برابر فشار واشنگتن می‌ایستد، زیرا در مقایسه با امارات، چیزهای بیشتری برای از دست دادن دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha