محمدرضا کشاورزیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به مزایای ساخت این بند ، اظهارداشت: بندهای آبخیزداری و آبخوانداری به کنترل سیلابها و افزایش زمان تمرکز برای جلوگیری از تخریب در پایین دست کمک می کنند .
وی با بیان اینکه میزان اعتبار این طرح ۹ میلیون و ۹۴۸ هزار ریال از محل اعتبار صندوق توسعه ملی است، افزود: حجم عملیات خاکی ۵۲ هزار مترمکعب و حجم عملیات سرریز سنگ و ملات این بند ۲۰۸ متر مکعب میباشد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود تصریح کرد: تقویت آبهای زیر زمینی، مهار سیلاب های فصلی و جلوگیری از فرسایش خاک هدف ساخت این بند محسوب می شود.
بندهای خاکی می تواند حجم وسیعی از رسوبات ناشی از شستن خاک با باران را در خود نگه دارد و منبع خوبی برای تامین خاک مناسب کشاورزی در باغ ها، گلخانه ها و اراضی کشاورزی است.
عملیات آبخیزداری شامل اقدامات بیولوژیکی و بیومکانیکی است که اجرای آنها مانع از رسوب و فرسایش خاک می شود و این مهم در حفاظت از خاک، افزایش منابع آب های زیرزمینی و توسعه بسترهای اقتصادی و اجتماعی بسیار اثرگذار است.
شهرستان شاهرود دارای یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار مرتع و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار بیابان است.
استان سمنان ۹.۷ میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان ۵۵ درصد را نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد آن را جنگل تشکیل می دهد.
نظر شما