به گزارش ایرنا، در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در روزهای گرم تابستان، برخی افراد از سپرهای پلاستیکی برای پوشاندن صورت خود بهره می گیرند. اگر چه به هنگام استفاده از این پوشش، نسبت به ماسک دیگر از گرما و محدود شدن تنفس خبری نیست، اما این سوال مطرح است که آیا ایمنی که این پوشش ها ایجاد می کنند، همانند ایمنی ایجاد شده توسط ماسک است؟
در همین رابطه تارنمای هلث لاین (healthline) نظر کارشناسان امر در این مورد را جویا شده است. به اعتقاد کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، زدن ماسکهای پارچه ای همچنان اصلیترین روش برای محافظت از خود و دیگران در برابر ویروس کرونا است.
دکتر «جوی هنینگزن» استادیار بالینی دانشگاه آلاباما می گوید هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه آیا سپرهای پلاستیکی صورت به تنهایی میتوانند به جلوگیری از شیوع ویروس کمک کنند، وجود ندارد. با این حال، استفاده از آن به همراه استفاده از ماسک، شستن منظم دستها و رعایت فاصله اجتماعی ابزار بسیار مناسبی برای کنترل انتقال ویروس است.
سپرهای پلاستیکی صورت می توانند تا حدودی از انتقال ویروس به افراد دیگر جلوگیری کنند. متخصصان در یک آزمایش متوجه شدند که سپر پلاستیکی میتواند نسبت به ماسک پارچه ای، فرد را در برابر قطرات پخش شده از سرفه افراد در فاصله نزدیک بهتر محافظت کند.
هنینگزن به مطالعه دیگری اشاره می کند که به دنبال شیوع کرونا در سوئیس انجام شد و طبق آن هیچ یک از افرادی که ماسک پوشیده بودند به ویروس آلوده نشدند، اما بسیاری از افرادی که تنها دارای سپر صورت بودند، دچار آلودگی شدند. نتیجه این که سپرهای صورت هرچند مکمل مناسبی برای پوشش صورت هستند، اما نباید به تنهایی و بدون ماسک از آنها استفاده شود. به گفته کارشناسان هیچ چیزی موثرتر از پیشگیری و مراقبت از ابتلا، در مقابل ویروس کرونا نیست.
توصیه کارشناسان شستشوی منظم دستها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در خانه تا حد امکان است. در این میان می توان افزایش محافظت از صورت را به وسیله سپرهای پلاستیکی به همه این اعمال ضروری اضافه کرد.
ماسک پارچه ای می تواند از انواع پارچه انتخاب شود ولی نوع کتان آن مناسب تر است. این همان ماسکی است که مجامع بین المللی استفاده از آن را برای عموم جامعه توصیه می کنند.
نظر شما