غلامعباس ارباب خالص روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون سطح مناسبات ایران و ترکمنستان در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مطلوب است لذا توسعه این همکاریها در بخشهای دیگر نظیر حوزه بهداشت و درمان به صورت جامع تر با توجه به شیوع کرونا ضروری است.
وی ادامه داد: ایران و ترکمنستان دارای هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک و چهار مبداء تردد گمرکی و مرزی هستند و گسترش سطح مناسبات در تمامی بخش ها بویژه در حوزه پزشکی مورد تاکید است.
سفیر ایران در ترکمنستان با اشاره به نشست دیروز مسوولان بهداشتی ایران و ترکمنستان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: در این نشست "ارسلان قلیچ اف" معاون وزیر بهداشت و صنایع پزشکی ترکمنستان رییس هیات ترکمنی را بر عهده داشت و همچنین دکتر اسدی لاری نماینده وزیر بهداشت و درمان ایران در امور بین الملل، سفیران دو کشور و مسوولان وزارت وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور داشتند.
وی افزود: بهره مندی از اطلاعات و تجارب ایران در مبارزه با بیماری کووید ۱۹ با توجه به تجربیات موفق در پیشگیری و مبارزه با این بیماری از موضوعات مورد بحث در این نشست بود.
ارباب خالص ادامه داد: در این مذاکرات طرفین بر امضای پروتکل بهداشتی میان دو کشور تاکید کردند و همچنین پیشنهاد تشکیل کمیسیون دائم همکاریهای پزشکی از سوی طرف ایرانی مورد تاکید قرار گرفت و بر لزوم بهره برداری از گیت های ضد عفونی تردد کامیونهای ترانزیتی به منظور ورود و عبور از ترکمنستان با هدف بازگشایی مرزهای جادهای و تداوم ترانزیت جادهای نیز تاکید شد.
وی گفت: با شیوع ویروس کرونا گرچه مناسبات بینالمللی بین کشورها کاهش یافت اما در همین شرایط روابط ایران و ترکمنستان روال مطلوبی داشته و در حوزه پزشکی نیز گسترش یافت.
سفیر ایران در ترکمنستان افزود: ایران و بویژه کلانشهر مشهد با دارا بودن مراکز درمانی مجهز و پزشکان ماهر از ظرفیت های قابل توجهی در حوزه گردشگری سلامت برخوردار است و اتباع ترکمنستان میتوانند از این خدمات بهره مند گردند.
کشور ترکمنستان با حدود هفت میلیون نفر جمعیت در آسیای مرکزی با کشورهای ایران، ازبکستان، افغانستان و قزاقستان مرز زمینی دارد.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق به طول تقریبی ۵۳۱ کیلومتر دارای مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد قرار دارد.
نظر شما