۳۰ مرداد ۱۳۹۹، ۲۲:۳۳
کد خبرنگار: 1456
کد خبر: 83916156
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مشکلات شرق مازندران در مسیر حل‌وفصل اساسی

۳۰ مرداد ۱۳۹۹، ۲۲:۳۳
کد خبر: 83916156
مشکلات شرق مازندران در مسیر حل‌وفصل اساسی

ساری - ایرنا - مسائل و مشکلات شهرستان‌های بهشهر، نکا و گلوگاه روز پنجشنبه در نشست شورای اداری مازندران به ریاست استاندار و با مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و نماینده این شهرستان‌ها در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مشخص شد که بخش زیادی از این مشکلات دیرینه در یک سال اخیر در مسیر حل و فصل اساسی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، از مهمترین موضوع‌هایی که در خصوص شهرستان بهشهر در این نشست توسط هادی خنجری فرماندار مطرح شد، موضوع پروژه‌های گردشگری و گازرسانی به مناطق بالادست، راهسازی روستایی و جاده بهشهر به زاغمرز و راه بندر امیرآباد به رستمکلا، تعیین تکلیف منطقه آزاد بندرامیرآباد و تلاش برای استقرار واحدها در شهرک صنعتی یکهزار هکتاری و ایجاد پتروشیمی بوده است.

فرماندار گلوگاه هم با بیان اینکه مشکلات این شهرستان محصول فرآیند چند دهه ای است ، گفت : با وجود اینکه گلوگاه از نبود اشتغال و بیکاری جوانان رنج می برد ، اتفاقات خوبی طی سال های اخیر در منطقه رخ داده و چشم انداز روشنی برای اشتغال جوانان ایجاد شده است.

فریدون کلبادی نژاد با بیان اینکه پروژه بزرگراه گلوگاه به دامغان از مطالبات مهم مردم شهرستان است که انتظار می رود با حل مشکلات به سرانجام برسد ، گفت : فاز نخست این طرح پارسال اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه احداث شهرک صنعتی امید گلوگاه و تبدیل ناحیه به شهرک دیگر مطالبه شهرستان برای ایجاد اشتغال بوده است ، افزود : سهم بری گلوگاه از شهرک صنعتی یکهزار هکتاری شرق مازندران نیاز مهم برای افزایش اشتغال و برون رفت از بیکاری است.
کلبادی نژاد گفت: بحران پل روستای تیله نو، اختصاص اعتبار برای جاده پدافندی جاده عباسی، لایروبی آب بندان ها، کمبود سموم  و نهاده دامی و گرانی نهاده ها، فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای ایجاد راه مناسب روستایی، نبود ماشین راهداری در راهدارخانه در پایین دست، نداشتن پارک مناسب تفریحی و نبود کمربندی، جاده بین مزارع و لایروبی آب بندان ها، گازرسانی به روستاها و نامناسب بودن آسفالت معابر و جاده‌ها از مشکلات مهم و دیرینه شهرستان در حوزه زیرساختی است.
فرماندار نکاء هم با اشاره به اینکه این شهرستان با ۴۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی و تولید سالانه ۵۰۰ هزار تن تولیدات گیاهی ، درختی و دامی از گردش مالی خوب برخوردار است ، اظهار کرد: فراهم کردن زیر ساخت لازم برای ایجاد صنایع تبدیلی نیاز مهم شهرستان است.
عبدالجواد توحیدی مقدم افزود : جاده نکاء به نیروگاه شهید سلیمی از دغدغه های جدی و مهم ماست که روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو سبک و سنگین در آن برای تامین نیازمندی های نیروگاه، بندرامیرآباد ، شرکت حفاری شمال و روستاهای مختلف تردد دارن و باید با مناسب سازی جاده در این بخش، مدیریت لازم انجام شود.
 تعیین تکلیف واحدهای نیمه تعطیل و راکد و بازگشت به مدار تولید این واحدها برای افزایش فرصت های شغلی ، ساماندهی رودخانه ها، اختصاص اعتبارات لازم برای راه روستایی و رانش اراضی در منطقه کوهستانی هزارجریب، آبگیری نهایی سد گلورد و تخصیص اعتبارات لازم برای این منظور ، ساماندهی رودخانه داخل شهر نکاء، تغییر الگوی کشت و توسعه گیاهان دارویی و گلخانه ای از جمله دیگر درخواست‌های فرماندار شهرستان نکاء در این نشست بود.
نماینده مردم بهشهر، نکاء و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی هم از راه به عنوان شاخص اساسی در هر منطقه نام برد و با اظهار این که این شاخص در شرق مازندران از استانداردهای استانی کمتر است ، گفت: نیازمند نگاه ویژه در اعتبارات راه و جاده هستیم.
غلامرضا شریعتی افزود: شرق مازندرن در شاخص راه ها ۲۰ درصد از استانداردهای استان مازندران عقب تر است.

وی با اعلام اینکه بیکاری معضل جدی در شرق مازندران است ، گفت : بر اساس اعلام رسمی، شرق مازندران دارای ۹.۵ درصد نرخ بیکاری است اما در واقعیت این درصد بیشتر است و با توجه به ثبت نام بیش از ۵۰ هزار نفر در سامانه های کاریابی شرق مازندران، نرخ بیکاری در شرق مازندران به حدود ۱۷ درصد می رسد.
توجه به تسریع در ساخت و ساز جاده گلوگاه به دامغان به عنوان کریدور شمال به جنوب، اختصاص اعتبارات لازم برای زیرگذرهای نیمه کاره، نهایی شدن آبگیری سد گلورد و رفع مشکل کم آبی شرق مازندران، بهسازی و چهاربانده کردن جاده بهشهر به زاغمرز، پل روگذر حسین آباد ، ایجاد اسکله گردشگری ، توجه به کارخانه کمپوست بهشهر ، راه بندر امیرآباد به رستمکلا و طرح توسعه روستایی از دیگر موضوعاتی بود که توسط نماینده شهرستان های شرقی مازندران مطرح شد.

استاندار مازندران، معاونین و مدیران کل در این جلسه در مورد مشکلات و معضلات شهرستان های بهشهر، نکا و گلوگاه به بررسی و تبادل نظر پرداخته و مقرر شد با اختصاص اعتبار مناسب، امور مربوط به راهسازی، آبرسانی و رفع مشکل شهرک های صنعتی برای افزایش اشتغال و بازگشت واحدهای تولیدی راکد به مدار تولید به انجام رسد.

توسعه منطقه بر مبنای مزیت‌های نسبی  

استاندار مازندران در این نشست با تاکید بر این حل مشکلات شرق استان با توجه به مزیت های نسبی آن و ایجاد توسعه متوازن در دستور کار است و اقدامات خوبی طی چند سال گذشته انجام شده است ، گفت : تلاش بر این است تا در همه مناطق استان با توجه به مزیت ها و ظرفیت ها سرمایه گذاری مناسب صورت گیرد.

احمد حسین زادگان افزود : شهر تاریخی بهشهر باید به رسمیت شناخته شود و توسط وزارت گردشگری اعلام شود که در همین راستا  آغاز عملیات اجرایی واگذاری کاخ صفی آباد به شهرداری بهشهر بعد عاشورا کلید می خورد.

وی ادامه داد : گردشگری چشمه عمارت و کاخ صفی آباد و مجموعه عباس آباد با همراهی و همکاری شهرداری و اعتبار ۹۹۰ میلیارد تومانی اجرایی می شود.

استاندار مازندران همچنین از پیگیری برای مجوز پتروشیمی در بهشهر با انتخاب سرمایه گذار خبر داد و گفت : شهرک یکهزار هکتاری صنعتی در بهشهر کلنگ زنی شده و هزار هکتار  به ظرفیت شهرک های صنعتی استان افزوده است و موجب اشتغال می شود.

نماینده عالی دولت در مازندران با تاکید بر زراعت چوب در شهرک یکهزار هکتاری بهشهر ، افزود : زراعت چوب با اولویت در ۲۰۰ هکتار از فاز اول این شهرک باید شروع شود و در ادامه طرح جامع بعدی دیده می شود.

این مسئول گفت : ایجاد منطقه آزاد  در شرق استان  مازندران از مطالبات مردمی بوده است که مصوبه هیات وزیرات و دولت و مجلس را دارد و باید به تصویب شورای نگهبان برسد که ابهام وجود دارد و از تمام ظرفیت ها استفاده می کنیم و در این راستا باید مجمع نمایندگان کمک کنند تا در رفع ابهام همراهی کنند تا دارای سه منطقه آزاد در مازندران شویم.

حسین زادگان با اعلام اینکه وجود آب بندان ها در منطقه شرق مازندران از  اولویت های مهم است ، گفت : باید در این راستا با دقت نظر بیشتری نسبت به لایروبی اقدام شود و همچنین راه زاغمرز مهم است و پیگیری شود و در آزاد راه گلوگاه هم ملاحظات زیست محیطی مهم است و باید چاره اندیشی شود با تونل و پل بزرگتر اجرایی شود.

وی افزود : برای آبگیری نهایی سد گلورد سال گذشته  ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد و امسال هم اعتبار داریم تا پایان سال افتتاح و آبگیری کامل شود.

حسین زادگان گفت : در شرق مازندران همچنین میانکاله و حفظ آن مهم است. با توجه به اینکه در ضلع غربی شاهد خشکی منطقه هستیم ، مصوبه و اعتبار خوبی در نظر گرفته شده  است که باید احیا شود.

استاندار مازندران افزود : خرید و یا ثابت کردن یک دستگاه لودر در میانکاله برای موارد مهم و ضروری و مشکلاتی نظیر آتش سوزی ها،  نیازمند برنامه ریزی دقیق است و باید طرح مدیریت بحران اجرا شود تا محیط زیست تنها نماند و مدیریت بحران استان کمک کار محیط زیست در میانکاله باشد و با جدیت وارد شود.

وی در ادامه با اشاره به ساخت ۲ هزار واحد مسکن محرومین در مازندران ، گفت : از این تعداد ۳۰۰ واحد برای شرق مازندران است که در صورت نیاز افزایش می یابد.

وی گفت : بازسازی و توسعه کمپوست بهشهر مهم است و اعتبارات لازم پیگیری شود و همچنین در شرق مازندران بحث نژاد جدید دام ، بذر اصلاح شده و تولید انبوه در دستور کار باشد.

استاندار مازندارن با اشاره به گازرسانی به روستاهای بالادست در شرق مازندران افزود : گازرسانی و خط انتقال ۲۰ روستا تا دهه فجرانجام و  گازرسانی می شود و ۱۰روستای گلوگاه هم با توافق راه و شهرسازی و شرکت گاز که باید خط انتقال را همراهی کنندانجام می شود تا با استانداردها و با تعهدات انجام شود تا دهه فجر بهره برداری شود.

حسین زادگان گفت: کارهای زیربنایی خوبی در شرق انجام شد و زمین چهار هزار هکتاری در جوار زمین یکهزار هکتاری شهرک اولویت ماست در کنار شهرک صنعتی می توان صاحب شهرک گلخانه ای و دامپروری نو شد که باید این مهم تعیین تکلیف شود.

بازگشت ۳۵ واحد صنعتی به چرخه تولید

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران هم در این نشست گفت که از سال گذشته تاکنون ۳۵ واحد صنعتی راکد در شهرستان های شرق استان به مدار تولید بازگردانده شدند.

حسن خیریانپور افزود : اکنون نیز ۷۲ واحد صنعتی در شرق مازندران شامل ۳۱ واحد در بهشهر ، ۳۲ واحد در نکاء و هشت واحد در گلوگاه در تعطیلی به سر می برند که تا پایان امسال باید به مدار تولید برگردند.

وی ادامه داد : همچنین هفت واحد صنعتی در این شهرستان ها در تملک بانک ها قرار دارند که برنامه داریم تا پایان سال با حل مشکلات آنها را هم به مدار تولید برگردانیم.

معاون استاندار مازندران با تشریح ظرفیت تولیدی شرق مازندران به استناد فعالیت کارخانه سیمان ، بندرامیرآباد ، نیروگاه شهید سلیمی ، مجموعه تولیدی ساوانا و دیگر برندهای معتبر ، گفت : ظرفیت بالقوه این منطقه هم برای جهش تولید در بخش های مختلف فراوان است چنان که کلنگ شهرک صنعتی یکهزار هکتاری به عنوان بزرگ ترین شهرک صنعتی استان در این منطقه به زمین زده شده که تحول عظیمی در منطقه ایجاد خواهد کرد.

وی افزود : طرح شهرک گلخانه ای ۵۵ هکتاری و پتروشیمی نیز دیگر ظرفیت های منطقه است که استارت اولیه آنها زده شد و می تواند منطقه را متحول کند.

خیریانپور گفت : تفاهم نامه ای هم  با بنیاد مستضعفان برای راه اندازی دامپروری شیری ۱۰هزار راسی و پرواربندی پنج هزار راسی و کشت گلخانه با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در شرق مازندران منعقد شده است که طی ۱۸ماه آینده اجرایی می شود.

وی از تعریف ۳۱ طرح جهش تولید در شرق مازندران خبر داد و افزود : هدف ما در سال جهش تولید، بررسی مشکلات واحدهای صنعتی است و لازمه جهش تولید این است که مشکلات واحد های صنعتی را پیگیری کنیم و با عزم همگانی پیگیر احیای مجدد و فعالیت گسترده‌تر بخش تولید باشیم.

شتاب در حل مشکلات راه‌های روستایی 

 معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران هم در این نشست با اعلام این که بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال برای بهسازی راه روستایی و تقویت و تثبیت راه روستایی خسارت دیده بر اثر رانش زمین در شرق مازندران تخصیص یافت ، گفت : در شهرستان نکاء برای راه ارم به سوچلما ۲۰ میلیارد ریال و برای راه تجرخیل ۱۲ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد تا به سرانجام برسد.

مهدی رازجویان افزود : آسفالت محور یخکش به پاسند هم از نیازهای مهم روستاهای بالادست در بهشهر است که ۱۰۰میلیار ریال اعتبار از سوی بنیاد مستضعفان ، ۵۰ میلیارد ریال اعتبار بسیج سازندگی و ۵۰ میلیارد ریال اعتبار راه و شهرسازی برای این امر در نظر گرفته شده است.

معاون استاندار مازندران گفت : پل تنگه کیاسر بهشهر از اعتبارات ستاد بحران بود که تخصیصی در این خصوص صورت نگرفته است و به محض حصول اعتبار در اولویت است.

وی با بیان اینکه مازندران به طور کلی در حوزه راهداری ، مخابرات و فیبر نوری با چالش مواجه بود ، ظهار داشت : در این راستا فیبر نوری در هزارجریب منتقل شد و چهاردانگه ساری هم انتقال فیبر نوری شروع شده و در محور هراز هم بزودی عملیاتی می شود.  

رازجویان با اشاره به اینکه آسفالت جاده بندر به رستمکلا از کیفیت خوبی برخوردار نبود و نشست کرد، افزود : در این راستا با رایزنی های انجام شده این پروژه به راهداری تحوبل می شود.

وی همچنین با اشاره به محور گلوگاه و  نقاط حادثه خیز آن هم گفت : در این بخش، مقرر شد نقاط  حادثه خیز به همت فرماندار معرفی و اعتبار اخذ شود.

رازجویان گفت: پل تیله نو در گلوگاه و ایجاد و بهسازی آن هم از نیازهای مهم مردم منطقه برای تردد است که در سیل قبلی خسارت دید و در آمار سیل قبلی آمد و در سیل جدیدکاملا تخریب شد که نمی توان در آمار سیل جدید گنجانده شود و باید منتظر تخصیص اعتبارات گذشته باشیم.

وی افزود : راه روستایی و تقویت و تثبیت راههای خسارت دیده در رانش مهمترین نیاز شرق مازندران است که باید در این بخش تلاش بیشتری انجام و برای رفع این مشکلات، بیشتر اعتبارات به سمت راه و راهداری برود تا از این معضلات و مشکلات خارج شویم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha