۳۰ مرداد ۱۳۹۹، ۲۳:۴۵
کد خبر: 83916259
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

آیین بزرگداشت مرحوم آیت الله تسخیری در قم برگزار شد

قم - ایرنا - آیین بزرگداشت نخستین شب ارتحال آیت الله محمد علی تسخیری رئیس فقید شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پنج‌شنبه شب از سوی رهبر معظم انقلاب، جامعه مدرسین، شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه با حضور جمعی از روحانیان و شخصیت های حوزوی و قشرهای مختلف مردم در صحن مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد.

در این آیین که آیات علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و حجج الاسلام سید حسن ربانی خراسانی رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور، علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه و احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی حضور داشتند یاد و خاطره آن عالم ربانی گرامی داشته شد. 

در این آیین پس از تلاوت آیه هایی چند از کلام الله مجید و ذکر مصیبت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، عضو مجلس خبرگان رهبری طی سخنانی آیت الله تسخیری را زبان گویای اسلام و تشیع و سرو ستبر و نستوه و خستگی ناپذیر توصیف کرد و اظهار داشت: آن مرحوم در طول عمر با برکت خود در عرصه های مختلف تبلیغ اسلام و تشیع، مبارزه و جهاد با طاغوت ها، تربیت و تعلیم، تالیف و تدوین از برجسته گان و پیشتازان بود.

آیت الله محسن اراکی با اشاره به ابعاد شخصیتی مرحوم تسخیری افزود: نخستین بعُد از ابعاد شخصیتی وی همان چیزی است که در پیام رهبر انقلاب از آن به عنوان زبان گویای تشیع تعبیر شد.

اراکی اضافه کرد: این جمله زبان گویای تشیع، یک جهان کوشش، تلاش، فداکاری و تبلیغ رسا و اثر گذار مکتب اهل بیت را در خود دارد.

وی با اشاره به اینکه تاثیر فعالیت های آن مرحوم در هر نقطه از جهان اسلام برجسته است، گفت: از موریتانی به عنوان غربی ترین نقطه جهان اسلام تا اندونزی شرقی ترین نقطه جهان اسلام در شهرها و مراکز علمی و دینی گوناگون و حتی شخصیت هایی که تا پیش از این ارتباطی هم با جهان تشیع نداشتند اولین سخنانشان این است که ما از آیت الله تسخیری بهره ها بردیم و به تعریف این شخصیت زبان می‌گشایند.

دبیرکل سابق مجمع تقریب مذاهب اسلامی خاطر نشان کرد: اینکه بگوییم عالِمی که توانسته باشد نام اهل بیت را در همه گوشه های ممکن و در دسترس جهان اسلام برساند، آیت الله تسخیری است سخنی مبالغه آمیز نیست.

وی ادامه داد: این مَرد با علم سرشار، بیان شیوا، اخلاق بسیار خوب و جاذب، سینه گشاده و صبر و حوصله عجیب و مثال زدنی و ادبیات رفتاری و گفتاری بسیار برجسته ای که داشت، از نظام اسلامی، جهان تشیع و مکتب اهل بیت دفاع می کرد.آیت الله اراکی تصریح کرد: کارهایی که آیت الله تسخیری برای رساندن پیام انقلاب، حضرت امام (ره)، اندیشه های رهبری و معارف مکتب اهل بیت به سراسر جهان انجام داد، قطعا بی نظیر است.

عضو خبرگان رهبری تسلط مرحوم تسخیری به فقه معاصر را از دیگر ابعاد شخصیتی آن فقید سعید دانست و افزود: آیت الله تسخیری فقیه متضلع و سرشاری بود و بر مبانی فقه و اصول اسلام و همچنین دیگر مذاهب تسلط داشت.

وی گفت: تسلط بر فقه مذاهب دیگر او را کمک می کرد که بتواند فقه معاصر را با شیوه جامعی ارائه بدهد.

اراکی با بیان اینکه یکی از امتیازهای ملت ایران دست یابی به فقه سیاسی است و این دستاورد بی نظیری در تاریخ اسلام و جهان کنونی می باشد، گفت: در هیچ جای این کُره خاکی فقه سیاسی تدوین و عرضه شده به وسیله مکتب امام و رهبر انقلاب را ندارند، و ما باید به این فقه سیاسی گسترده و عمیق افتخار کنیم.

وی تصریح کرد: نهادهای رسمی آموزشی کشور، دانشگاه ها و رسانه باید در تبیبن این فقه سیاسی گام های بیشتری بردارند چرا که این دستاورد بزرگی است.

اراکی  افزود: برغم اینکه سازمان های اطلاعاتی و جاسوسی بزرگ جهان بر دانشگاه بزرگ دنیا سلطه دارند، ولی انسان هایی که گوششان به حرف درست و قوی و علم ناب باشد، کم نیستند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از شخصیت هایی که در تبیین این فقه سیاسی بیشترین نقش را داشته مرحوم تسخیری است و کتاب او در شرح قانون اساسی که به زبان عربی منتشر شده نیز یک دستاورد بزرگ علمی است و هیچ کس مانند این شخصیت، قانون اساسی را این گونه شرح نداده است.

وی تبیین فقه سیاسی اسلام در سراسر جوامع اسلامی را یکی از کارهای عظیم آیت الله تسخیری دانست و گفت: حوزه علمیه قم، مجلس خبرگان رهبری و نهادهای بزرگی که در کشور داریم بیشتر به تبیین این فقه سیاسی بپردازند، چون آنچنانکه باید این فقه سیاسی را برای دانشگاه های خودمان درست تبیین نکردیم و خیلی از دانشجویان، فرهنگیان و اهل فکر ما با این موضوع آشنایی ندارند.

آیت الله محمدعلی تسخیری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام ۲۸ مردادماه جاری در ۷۶ سالگی در اثر عارضه قلبی درگذشت و عصر امروز در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

 این شخصیت علمی و دینی کشور در سال ۱۳۲۳ خورشیدی در نجف اشرف در خانواده ای روحانی از خطه مازندران به دنیا آمد.

 آیت الله تسخیری از چهره های شناخته علمی و فرهنگیِ جهان اسلام بود که همواره در معرفی درست تشیع و ایجاد تفاهم و همدلی میان مسلمانان تلاش می کرد.

وی همچنین در مجمع فقه اسلامی در جده (وابسته سازمان کنفرانس اسلامی) از ۱۳۶۲ تاکنون به عنوان تنها نماینده رسمی تشیع امامی در تثبیت و ترویج مبانی فقهی و اصولی تشیع نقشی شایسته را بر عهده داشت.تسخیری در ۲۰ سال گذشته ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب و نیز رئیس هیات امنای مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب به عهده داشت. 

از این اندیشمند مسلمان ده ها کتاب و صدها مقاله به تألیف یا ترجمه منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha