غلامرضا صیادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام انساندوستانه با برگزاری ۷۷۰ کلاس آموزشی در مرکز پیش آگاهی از خطرات مین توسط جمعیت هلال احمر تایباد انجام شد که با شیوع بیماری کرونا در کشور، آموزش برای اتباع افغانستانی به علت خروج کمتر آنان به سوی کشور خود نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۵ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در این چارچوب بطور میانگین روزانه ۲۰۶ مرد، زن و افراد زیر ۱۸ سال از اتباع افغانستان آموزش دیدند.
رییس جمعیت هلال احمر تایباد گفت: پارسال نیز ۱۷۷ هزار و ۲۹۵ نفر از اتباع افغانستان که قصد ورود به کشورشان را داشتند در مرکز پیش آگاهی از خطرات مین تایباد آموزشهای لازم را فراگرفتند.
وی افزود: از اتباع آموزش دیده در سال جاری سه هزار و ۶۳۲ پسر و دو هزار و ۷۹۶ نفر دختر زیر ۱۸ سال بودند.
صیادی ادامه داد: مرکز پیش آگاهی از خطرات مین جمعیت هلال احمر تایباد از سال ۱۳۸۴ در مرز دوغارون فعال شده و سالانه بطور میانگین برای آموزش افرادی که قصد ورود به افغانستان را دارند، افزون بر ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال هزینه میکند.
وی آموزش تشخیص انواع مین و گلوله های منفجر نشده، نحوه برخورد با مصدومان، آشنایی با رنگها، تابلوها و محلهای مین گذاری را از مهمترین آموزش های ارائه شده به مهاجران افغانستانی در این مرکز برشمرد.
رییس جمعیت هلال احمر تایباد گفت: بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مرکز مین افغانستان از سال ۲۰۰۵ میلادی ماهانه ۱۷۲ نفر از شهروندان آن کشور بر اثر برخورد با مین جان باختهاند و در پی آموزشهای ارائه شده این رقم به ماهانه ۴۰ نفر کاهش یافته است.
شهرستان تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.
نظر شما