به گزارش ایرنا، تارنمای شبکه تله سور که به طور مشترک در چند کشور آمریکای لاتین فعالیت دارد و مقرّ آن در ونزوئلاست، در گزارشی مبسوط با تیتر «شکست و حمله عصبی (هیستری) آمریکا در برابر ایران» نوشت: آمریکا از سابقه شکست مفتضحانه در برابر جمهوری اسلامی ایران در دل شورای امنیت سازمان ملل در جمعه هفته گذشته برابر با ۱۴ اوت (۲۴ مردادماه) درس عبرت نگرفت و در حرکتی عصبی گونه در ۲۰ اوت (۳۰ مردادماه) اشتباهش را تکرار کرد.
در ادامه این مطلب آمده است؛ زمانی که «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل، یک هفته پس از آزمون ناکام آمریکا برای راهیابی به توافق هسته ای به عنوان «دولت عضو» توافق برجام، لیستی ساختگی از نقض تعهدات ایران را به سازمان ملل ارائه کرد تا بتواند از طریق مکانیسم ماشه تحریم های علیه ایران را برگرداند. اما تهدیدها، تحریم ها و فشارها و هیاهوی ادعایی آمریکا راه به جایی نبرد و اعضای تروئیکای اروپا که برجام را امضا کرده بودند - یعنی فرانسه، انگلستان و آلمان – دست رد بر سینه ترامپ زدند!
تله سور به نقل از «پیتر استانو» سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا در پاسخ به مطبوعات یادآور شد: همه می دانیم که آمریکا در شرایطی نیست که بتواند با توسل به مکانیسم های خاص اعضای توافق هسته ای، از آنها علیه ایران استفاده کند. چرا که با خروج یکجانبه اش از این توافق بین المللی، دیگر هیچ حقی برای استفاده از قوانین قطعنامه ای که دولت خودش آن را نقض کرده، نخواهد داشت.
این رسانه آمریکای لاتینی با بیان اینکه برای آمریکا، سازمان های بین المللی اهمیتی ندارند و دولت آمریکا از آنها صرفاً برای دستیابی به مقاصد منفعتطلبانه خود بهرهبرداری می کند، عنوان کرد: دولت های آمریکا به تعهدات و قطعنامههای بین المللی زمانی که مطلوب آنها نباشد، احترامی قائل نیستند و فقط زمانی که در راستای منافع و خواسته های غیرقانونی آنها یا برای توجیه حملات آنها به کشورهای دیگر نقش حمایتی داشته باشند، مورد پذیرش قرار میگیرند.
این شبکه تلویزنی با اشاره به سخنان «مجید تخت روانچی» نماینده دائم ایران در سازمان ملل، تلاش آمریکا را مذبوحانه و ناکام دانست و گزارش داد: کاخ سفید با اتخاذ این نوع تمهیدات یکجانبه و غیرقانونی باعث انزوای بیش از پیش آمریکا در سطح جهان خواهد شد، تا جایی که اروپایی هایی که متحدان تاریخی واشنگتن محسوب می شدند نیز از طرح ضد ایرانی این کشور حمایت نکردند.
نشریه اسپانیایی اِل اکونومیستا نیز در گزارش خود با عنوان «ترامپ در شورای امنیت تنها ماند» آورده است: آمریکا در روز پنج شنبه رویه ای بحث برانگیز با نتایج نامعلوم را در پیش گرفت و خواستار بازگرداندن تحریم های بین المللی علیه ایران ظر ف یک ماه شد؛ اقدامی که از سوی کشورهای اروپایی رد شد.
واشنگتن با فرض کردن خود به عنوان یکی از اعضای توافق هسته ای ایرانی ۲۰۱۵، خواستار فعال کردن مکانیسم موسوم به ماشه شده است. این در حالی است که کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس با این استدلال که آمریکا با کناره گیری از توافق ۲۰۱۸ دیگر عضو این توافق نامه نبوده است با پیشنهاد این کشور مخالفت کردند.
این نشریه اسپانیایی همچنین نوشت: رویه مکانیسم ماشه که پیش از این هرگز مورد استفاده قرار نگرفته است، پس از آنکه آمریکا در هفته گذشته با شکستی تحقیرآمیز در شورای امینت برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران مواجه شد، از سوی واشنگن مطرح شده است.
در گزارش جمعه روز گذشته نشریه کلمبیایی ال اسپکتادور نیز با عنوان «آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل برای تحریم ایران تنها می ماند» آمده است: دولت های فرانسه، آلمان و انگلیس، یعنی متحدان دیرینه واشنگتن، با ردّ پیشنهاد دولت آمریکا برای بازگرداندن تحریم های بین المللی علیه ایران تلاش های ترامپ را ناکام گذاشتند.
این سه کشور به علت اینکه آمریکا با خروج یکجانبه اش از توافق برجام دیگر عضو این توافق نیست، اعلام کردند نمی توانند از چنین طرح ناسازگار و نابجایی حمایت کنند و در خصوص بررسی اینکه آیا ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده یا خیر، فقط حاضرین در توافق می توانند تصمیم گیری کنند.
این روزنامه کلمبیایی نتیجه گرفت: بدین ترتیب قدرتهای اروپایی نیز در تلاش برای حفظ توافق هسته ای ۲۰۱۵ به روسیه و چین پیوستند. این نشر یه در ادامه نوشت: با وجود آنکه هنوز کاملا مشخص نیست چه اتفاقی در آینده روی خواهد داد، اما به گفته تحلیل گران و کارشناسان در پایان ۳۰ روز باقیمانده، به احتمال فراوان بقیه اعضای شورای امنیت نیز با نادیده گرفتن مواضع آمریکا در قبال وضع تحریم های نامحدود، دیگر توجهی به درخواست آمریکا نکنند.
در حال حاضر جامعه جهانی در بزنگاهی تاریخی قرار گرفته و اکنون زمان آن است تا سازمان ملل به عنوان نماینده از جانب جامعه جهانی، برای اثبات استقلال عمل خود، در مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا و اقدامات غیرقانونی دولت ترامپ برای ایجاد جهانی قانونمند بایستد.
نظر شما