۱ شهریور ۱۳۹۹، ۱۷:۵۶
کد خبر: 83918058
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گلوگاه‌های سیلابی تهران ساماندهی می‌شود

۱ شهریور ۱۳۹۹، ۱۷:۵۶
کد خبر: 83918058
گلوگاه‌های سیلابی تهران ساماندهی می‌شود

تهران-ایرنا- مدیرعامل شرکت خاکریز آب شهرداری تهران گفت: تعرض به شبکه اصلی جمع‌آوری آب‌های سطحی به دلایل مختلف از جمله ساخت‌وساز سبب شده تا ۴۷ نقطه در این شبکه به گلوگاه سیلاب تبدیل شود که از این تعداد امسال قرار است ۱۰ نقطه که بحرانی و پرخطر هستند ساماندهی شود.

به گزارش ایرنا از اعلام روز شنبه شهرداری تهران، «حبیب پوش پارس» دراین باره افزود: رفع گلوگاه‌های سیلابی خطرآفرین، ساماندهی نقاط حساس آبگیر و مرمت و بهسازی بخش‌های آسیب دیده سه الویت اصلی در نگهداشت شبکه اصلی آب‌های سطحی شهر تهران قرار گرفته شده‌است.

وی افزود: در سال‌های  گذشته، ماهیت وجودی شرکت خاکریزآب اصولا به عنوان مجری توسعه طرح جامع آب‌های سطحی شهر تهران مطرح بوده، اما امسال رویکرد این شرکت اصلاح و از توسعه محوری به سمت توسعه و نگهداشت ارتقا یافته است. بطوریکه باوجود تسریع در انجام پروژه های توسعه محور، با هدف ارتقا ایمنی و تاب آوری شهر، نگهداشت و بهسازی عمرانی شبکه اصلی آب‌های سطحی را هم بر عهده گرفته است. وی ادامه داد: شبکه اصلی آب‌های سطحی تهران حالت مویرگی دارد که با طول ۵۳۰ کیلومتر شبکه به صورت مدفون یا روباز رواناب سطحی و سیلابی را جمع‌آوری، مدیریت و به صورت ایمن هدایت می‌کند اما باید توجه داشت که شبکه اصلی موجود عمر متوسط ۳۰ سال را پشت سر گذاشته و لازم است که مرمت و تعمیرات عمرانی شبکه برای جلوگیری از حوادث احتمالی انجام شود که این موضوع در برنامه سوم توسعه شهر تهران هم مورد توجه قرار گرفته‌است.

مدیرعامل شرکت خاکریزآب در تشریح عملیات رفع و ساماندهی گلوگاه های سیلابی خطرآفرین شهر تهران گفت: تعرض به شبکه اصلی جمع‌آوری آب‌های سطحی به دلایل مختلف از جمله عبور تاسیسات شهری سبب شده تا ۴۷  نقطه در این شبکه به گلوگاه سیلابی تبدیل شود که از این تعداد، از فروردین سال جاری، عملیات رفع و اصلاح  ۱۰ نقطه اولویت یک از نظر شاخص بحرانی و خطرآفرین در برنامه اجرایی شرکت خاکریزآب قرار گرفته است که تا کنون پیشرفت ۴۰ درصدی را به همراه داشته‌است.

پوش پارس با اشاره به خاطره تلخ ورود سیلاب به خط ۴ مترو تهران در سال ۹۱ از کانال سیل برگردان غرب گفت: از جمله مهمترین گلوگاه‌های سیلابی رفع شده در برنامه جاری طی ماه‌های اخیر میتوان به سه گلوگاه سیلابی کانال سیل‌برگردان غرب با پل‌های تقدیری میدان صادقیه، سلیمی جهرمی غرب و پل ارم اشاره کرد. در حال حاضر عملیات اجرایی رفع خطر سیلاب کانال سیل برگردان غرب در تقاطع با پل های شهید آریافر و بازار نصر گیشا در منطقه دو شهرداری تهران در حال انجام است و دیگر گلوگاه های سیلابی نظیر تقاطع رودخانه زرگنده با خیابان خواجه عبدالله انصاری و غیره در برنامه آتی است که  تا پایان سال جاری به طور کامل به انجام خواهدرسید.

مدیرعامل شرکت خاکریزآب با اشاره به اهمیت رفع نقاط حساس آبگیر سطح شهر تهران افزود: با هماهنگی صورت گرفته با حوزه  خدمات شهری، احصا و اولویت بندی نقاط حساس آبگیر، عملیات اجرایی رفع نقاط مذکور در برنامه شرکت قرار گرفت که از جمله آن می‌توان به پروژه رفع نقطه آبگیر  میدان آزادی اشاره کرد که  اکنون با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصدی به سرعت در حال انجام است.

او درباره برنامه تعمیر، مرمت و به‌سازی شبکه موجود به عنوان یکی دیگر از اولویت های سه گانه نگهداشت عمرانی شبکه اصلی بیان کرد: حوزه سوم از اقداماتی که انجام شده در بخش نگهداشت شبکه آب‌های سطحی بود. در این راستا برنامه تعمیر و مرمت شبکه اصلی حاصل از جلسات مشترک آسیب شناسی با حضور نمایندگان حوزه های فنی و عمرانی، خدمات شهری و مناطق، تدوین  و به فوریت فاز اجرایی آغاز شد. لذا تاکنون این اقدامات در پهنه غربی در منطقه ۲ و ۵ با پیشرفت ۷۰ درصدی در حال اجراست. همچنین عملیات همزمان تعمیر و مرمت پهنه شمالی و شرقی در  مناطق ۱، ۴، ۸، ۱۳، ۱۴، ۱۵ و ۲۰  به طور همزمان از هفته جاری آغاز می‌شود و در پهنه مناطق مرکزی و جنوبی نیز در مرحله انتخاب پیمانکار از طریق مناقصه عمومی هستیم که عملیات اجرایی مذکور نیز از اواسط شهریور به طور همزمان در مناطقی نظیر ۶، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۶، ۱۷ و دیگر مناطق مدنظر در دست اقدام، مطابق برنامه قرار خواهد گرفت. البته لازم است که یادآور شویم که این اقدامات، با هدف تعامل و مساعدت با مناطق ۲۲ گانه جهت ارتقا خدمت‌رسانی به شهروندان در حال انجام است.

 مدیرعامل شرکت خاکریزآب درباره سایر پروژه ‌های این شرکت در بخش توسعه شبکه آب‌های سطحی تهران افزود: در برنامه توسعه هم ۵۵۰ میلیارد تومان پروژه جاری در حال اجرا داریم که مجموعه‌ای مانند ساخت تونل در عمق ۱۶ متری زمین در زیر اتوبان فتح با قطه ۳.۷ متر و طول ۴.۲ کیلومتر بخشی از آن است که تاکنون ۱۷۰۰ متر از آن تکمیل شده است. همچنین ۱۵ کیلومتر مجرای جدید برای مدیریت سیلاب غرب تهران در دست اقدام بوده و همچنین دو حوضچه تعدیل سیلاب، هم بخشی از برنامه‌های این شرکت در حوزه توسعه شبکه آب‌های سطحی است که انشاالله تا پایان تیرماه سال آتی تمامی پروژه ها به بهره برداری خواهد رسید.

پوش پارس با اشاره به حادثه ریزش پل بزرگراه فتح به دلیل خشم سیلابی رودخانه کن در اوایل دهه ۹۰ افزود: پروژه احیا، ایمن سازی و ساماندهی رودخانه کن حدفاصل بزرگراه های فتح تا آزادگان یکی از مهمترین پروژه های حوزه فنی و عمرانی شهر تهران است که به دلیل همجواری با شن چاله های شهر اهمیت بالایی در مباحث ایمنی پایتخت برخوردار است. این پروژه از اواسط مرداد سال جاری با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال در برنامه قرار گرفته و  در ماه آتی عملیات اجرایی با حضور شهردار تهران آغاز خواهد شد.

  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha