۲ شهریور ۱۳۹۹، ۸:۴۰
کد خبرنگار: 1182
کد خبر: 83918500
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خوزستان تابستان گرم را با وضعیت سبز برق پشت سر می‌گذارد

اهواز - ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان گفت: خوزستان در تابستان امسال شاهد دمای بالای هوا و رطوبت شدید بود اما با مدیریت شرایط و جلوگیری از خاموشی برق، خوزستان در وضعیت سبز قرار گرفت.

علی خدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: شرکت توزیع نیروی برق خوزستان پس از تهران بزرگ رتبه دوم را به لحاظ مصرف برق دارد اما در برخی شاخص‌ها مانند مصرف برق خانگی در رتبه نخست قرار داریم.
مصرف خانگی برق در خوزستان چهار برابر میانگین کشوری است
وی ادامه داد: طول شبکه فشار متوسط و ضعیف برق در خوزستان ۳۳هزار کیلومتر است در حالی که طول شبکه برخی استان‌ها حدود سه هزار کیلومتر است.
خدری با اشاره به تاثیر دمای بالای هوا بر تجهیزات شرکت توزیع برق خوزستان بیان کرد: برخی شهرهای خوزستان ازجمله شوش در تابستان چند بار به عنوان گرمترین شهر جهان معرفی شدند و این گرمای بالا باعث کاهش ظرفیت تجهیزات و ترانسفورماتورها می‌شود.
وی ادامه داد: همچنین بالا بودن رطوبت هوا همزمان با گرمای شدید سبب وارد شدن خسارت به تجهیزات می‌شود.

وی افزود مطابق اعلام مدیریت بحران استان خوزستان از ۳۰ رویداد خطر آفرین و بحران زای موجود در جهان ۲۷ مورد آن در خوزستان قابلیت رخ دادن دارد.
وی ادامه داد: مجموعه این ویژگی‌ها سبب می‌شود که شرایط در خوزستان با سایر استان ها متفاوت باشد.
خدری با اشاره به گرمای کم سابقه هوا در تابستان امسال تاکنون گفت: وزارت نیرو، امسال برای شرکت‌های توزیع برق کشور سقف مصرف را درنظر گرفته بود، از این رو تلاش شد تا با مدیریت مصرف از هرگونه خاموشی و قطعی برق جلوگیری کنیم به طوریکه مجموع اقدامات و تلاش همکاران باعث شد تا نه تنها سقف مورد نظر توانیر رعایت شود بلکه مدیریت مصرف برق کمک شایانی به پایداری شبکه برق کشور کند.
وی افزود: برق تنها انرژی است که قابلیت ذخیره‌سازی ندارد و باید پس از تولید مصرف شود، در واقع میان تولید و مصرف برق باید نوعی تعادل وجود داشته‌ باشد و این حساسیت امر را دو چندان می‌کند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان گفت: اینکه سالانه ۲۵هزار مشترک جدید به شبکه برق خوزستان اضافه می‌شوند.

انعقاد ۱۰هزار تفاهمنامه با مشترکان تجاری و اداری
وی با بیان اینکه برای مدیریت مصرف در روزهای گرم تابستان با مشترکان صنعتی، اداری، تجاری و کشاورزی تفاهم‌نامه‌‎هایی در خوزستان امضا می‌شود ادامه داد: پارسال سه هزار و ۵۰۰ تفاهم نامه با مشترکان تجاری، اداری، صنعتی و کشاورزی منعقد شد اما امسال تاکنون تعداد این تفاهم‌نامه‌ها به ۱۰هزار مورد رسید.

خدری بیان کرد: این مشترکان اگر از ساعت ۱۲ تا ۱۶ در مصرف برق صرفه‌جویی کنند پرداخت هزینه قبوض آنها مشمول تخفیف می‌شود.
وی افزود: مجموع این اقدامات سبب صرفه جویی ۳۵۰ مگاواتی و جلوگیری از خاموشی برق شد که معادل ساخت یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی است. اهمیت این موضوع زمانی مشخص ‌می‌شود که بدانیم برای تولید هر مگاوات برق حدود یک میلیون دلار نیاز است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان بیان کرد: با وجود تلاقی گرمای هوا و رطوبت بالا در خوزستان به لحاظ وضعیت خاموشی برق در شرایط سبز بودیم، البته خاموشی‌های پراکنده‌ای نیز رخ داد که دلیل آن سرقت، فرسودگی و حوادث و تیراندازی به شبکه بود.
وی ادامه داد: در روزهای شیوع کرونا از دغدغه‌های مهم ما جلوگیری از خاموشی برق در بیمارستان‌ها بود که با اقدامات صورت گرفته حتی یک مورد خاموشی نیز در بیمارستان‌های خوزستان رخ نداد.
خدری توضیح داد: در صنعت برق ۲ مفهوم انرژی تحویلی به مشترکان و انرژی توزیع نشده به دلیل خاموشی و حوادث وجود دارد؛ نسبت انرژی تحویلی به انرژی توزیع نشده در خوزستان ۹۹.۹ درصد است.
وی با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی خاموشی برق در شرکت توزیع نیروی برق خوزستان نسبت به سال ۹۸ گفت: کاهش مصرف برق در ایام گرما نتیجه فرهنگ سازی گسترده فضای مجازی و صحبت رو در رو با مشترکان بود و یکی از این اقدامات ارسال یک میلیون پیامک با هدف صرفه جویی در مصرف برق در هر هفته برای مشترکان بوده است.

فرسودگی شبکه برق خوزستان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان ادامه داد: حدود هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای رفع بخشی از فرسودگی شبکه برق خوزستان نیاز است که اولویت‌بندی آن نیز صورت گرفته و منتظر تخصیص اعتبار هستیم.
وی ادامه داد: حجم کار شرکت توزیع برق خوزستان به دلیل پراکندگی روستاها بسیار بالا است.
وی افزود: در سال ۹۷ میانگین خاموشی‌ها در خوزستان یک هزار و ۳۰۰ دقیقه در سال به ازای هر نفر بود که این رقم در سال ۹۸ به یک هزار و ۱۰۰ دقیقه رسید.

۶۰درصد مشترکان خانگی هستند
خدری با اشاره به وجود یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک در شرکت توزیع نیروی برق خوزستان گفت: از این تعداد حدود ۶۰ درصد مشترک خانگی هستند که دلیل آن دمای بالای هوا است در حالی‌که میانگین مشترکان خانگی در کشور۳۳ درصد است.
وی افزود: در پاییز و زمستان پارسال با پیش‌بینی افزایش دما در تابستان امسال اقداماتی در راستای پایداری شبکه برق انجام شد که از جمله آن بسیج نیروهای متخصص برای تعمیر و سرویس خطوط گرم بود تا بدون اعمال خاموشی این تجهیزات تعمیر شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان گفت:۱۶۰ نقطه بحرانی در مجموعه زیرپوشش این شرکت شناسایی شد و هر هفته همه گروه‌های کاری در یک شهرستان برای سرویس و تعمیر تجهیزات بسیج می‌شدند.
 

۳۰۰هزار تیر برق پایه چوبی در خوزستان
وی گفت: ۶۰درصد شبکه توزیع نیروی برق استان خوزستان فرسوده است زیرا صنعت برق در این استان از قدمت تاریخی برخوردار است.
خدری بیان کرد: حدود ۳۰۰هزار پایه چوبی برق در خوزستان وجود دارد درحالی که در کشور بیشتر این پایه‌های چوبی جمع‌آوری شده‌اند.
خدری بیان کرد: استان خوزستان به دلیل شرایط آب و هوایی، زاویه تابش خورشید و موقعیت جغرافیایی بهترین موقعیت را برای نصب پنل‌های خورشیدی دارد.
وی ادامه داد: پنل‌های خورشیدی قیمت بالایی دارند و هزینه احداث آنها نیز بالا است اما باید با تشویق بخش خصوصی بیش از پیش به سمت تولید انرژی پاک حرکت کرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha