محمدعلی شریکیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون ۱۸ رقم انگور در تاکستانهای این استان وجود دارد که ارقام عمده انگور شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است اما ظرفیت برای کشت ارقام های زیاد در این خطه وجود دارد.
وی گفت: سطح زیر کشت این محصول ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار است که سطح کشت آن در شهرستان های فاروج، شیروان، بجنورد، اسفراین و مانه و سملقان پراکنده است.
وی گفت: بیش از ۶۰ درصد تولید محصول باغی استان از تاکستان ها برداشت می شود اما تنوع زیادی ندارد، هم اکنون به کشاورزان پیشنهاد می دهیم که ذائقه مشتری را نیز باید در نظر بگیرند و با ایجاد تنوع بازارهای جدیدی پیدا کنند.
به گفته حسین احمدی آبادی مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی ۲۴۰ رقم انگور مقاوم به سرما، کم آبی و سازگار با اقلیم این استان در سراسر کشور شناسایی و برخی از آنها به صورت آزمایشی در سایت تحقیقاتی بجنورد کشت شده است.
شریکیان اظهار داشت: تامین نهال اصلاح شده ضروریترین نهاده تولید برای توسعه، اصلاح ونوسازی باغ های میوه است.
تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال در استان
وی گفت: تولید نهال استان در سال ۹۲ از تعداد ۱۱ نهالستان با سطح ۱۴ هکتار ۵۸۰ هزار اصله بوده که در سال ۹۸ از تعداد ۲۱ نهالستان فعال با سطح ۴۵ هکتار و ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار نهال، قلمه گل محمدی و نشای گیاهان دارویی رسیده است.
مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: این میزان نهال میوه به عنوان نهال های شناسه دار برای ایجاد و توسعه باغ های استان توزیع می شود.
شریکیان اظهار داشت: این نهال ها زیر نظر کمیته فنی استان تولید شده و با نظارت های کارشناسان مربوطه همراه بوده است.
وی اظهار داشت: همچنین برای اولین بار در استان ارقام مختلف گردوی پیوندی به تعداد ۲۰۰ هزار اصله با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تولید شده است.
وی با بیان اینکه انتخاب گونه باغی مناسب از موارد مهم کاشت نهال است، گفت: در خصوص باغداری و کاشت نهال یکی از موارد مهم در کنار اصول فنی کاشت، انتخاب گونه باغی مناسب است.
شریکیان افزود: پیش از ساخت هر باغ باید از سازگاری گونه باغی با شرایط منطقه مطمئن شد و با کارشناسان مجرب جهادکشاورزی مشورت های لازم را انجام داد.
از ۵۹ نوع محصول تولیدی بخش کشاورزی این استان ۲۶ گونه آن باغی است.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۸ هزار و ۴۹۳ هکتار از زمین های کشاورزی استان باغ است که سالانه بیش از ۳۱۵ هزار تن انواع محصول تولید می شود.
۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما