ابراهیم علیرضایی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، تعداد مشاوران املاک دارای پروانه در شهرکرد را ۶۵۰ بنگاه اعلام کرد و افزود: اگرچه در نگاه اول میتوان گفت که به همین تعداد بنگاه شغل ایجاد شده است، اما این تعداد بنگاه معاملاتی بر قیمت زمین و مسکن تاثیر دارد و منجر به بروز نوساناتی در این حوزه شده است.
وی ادامه داد: اگر چه قوانینی برای نظارت بر فعالیت مشاوران املاک وجود دارد اما کافی نیست و باید قوانین بیشتری در این خصوص تصویب شود تا بتوان علاوهبر شناسایی خانههای خالی، تعداد معاملات انجام شده در مشاوران املاک را رصد و پیگیری کرد.
علیرضایی با بیان اینکه قوانین فعلی برای مقابله با تخلفات بازار مسکن سهل و آسان نیست، تصریح کرد: یکی از چالشهای موجود این است که دستگاههای بالادستی حق ورود به مالکیتهای شخصی را ندارند و همین موضوع میتواند از سوی برخی افراد سودجو مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن چهارمحال و بختیاری، لایحه مالیات بر عایدی مسکن را از دیگر طرحهای موجود برای ساماندهی بازار مسکن در کشور برشمرد و گفت: این طرح از سوی دولت و مجلس در حال چکشکاری است و به گفته مسئولان امید است در سالجاری تبدیل به قانون و وارد مرحله اجرا شود.
علیرضایی، سامانه «ثبت املاک و مستغلات معاملات مسکن» از دیگر طرحهای وزارت راه و شهرسازی برای مدیریت بخش مسکن نیز تصریح کرد: در این طرح نیز که در سالهای اخیر مطرح شده باید معاملات املاک و مستغلات با یک کد رهگیری در این سامانه به ثبت برسد که بدین ترتیب میزان معاملات، قیمت و سایر اطلاعات این معاملات به صورت شفاف ثبت میشود.
وی ادامه داد: این طرح نیز هنوز در استان اجرایی نشده که امید است با اجرایی شدن آن علاوهبر نظارت بر نحوه فعالیت مشاوران املاک، از بروز هرگونه سفتهبازی و قیمتگذاریهای کاذب و غیرواقعی جلوگیری کرد.
به گزارش ایرنا، کارشناسان معتقدند که شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری یکی از سه شهر گران در حوزه مسکن است.
نظر شما