۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۴۱
کد خبرنگار: 3015
کد خبر: 83919004
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاهش ریسک کرونا با عدم حضور در اجتماعات

۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۴۱
کد خبر: 83919004
کاهش ریسک کرونا با عدم حضور در اجتماعات

تهران-ایرنا- مراسم و عزاداری محرم برای ما ایرانیان و شیعیان اهمیت بسیاری دارد اما امسال با ورود ویروس کرونا به ایران شرایط نسبت به سال‌های قبل متفاوت شده و بهترین راه‌حل برای مقابله با این معضل فاصله‌گذاری و عدم حضور در اجتماعات است تا از این طریق ریسک در معرض قرار گرفتن این بیماری به حداقل برسد.

بعد از گذشت ماه ها از ورود منحوس کرونا به کشور، هنوز ماهیت اجتماعی آن روشن نشده است و با وجود همه تلاش دانشمندان ذی‌ربط برای مهارش هنوز داروی قطعی کشف نشده است و معلوم نیست تا چه زمانی این ویروس می‌خواهد بتازد! بنابراین از آنجایی که قدرت انتشار این ویروس بسیار بالا است، همه آحاد جامعه باید تمام پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند. زیرا سهل‌انگاری در این زمینه می‌تواند نتایج جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی وضعیت و تاثیر ویروس کرونا بر زندگی مردم و راه های مقابله با آن پرداخته‌اند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

کدام علایم کرونا مشکلات مغزی ایجاد می‌کند؟

خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با پروانه کریم‌زاد فوق تخصص بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان و نوجوانان پرداخت و آورد:خبرگزاری ایسنا: ممکن است کودک به دنبال ابتلا به کرونا دچار کاهش سطح هوشیاری شود یا حالت‌هایی مانند خواب‌آلودگی، بی‌حالی و ... داشته باشد یا ممکن است موارد سنگین‌تر و حالت‌هایی مشابه کما را تجربه کند. در این حالت نیز باید کودک را به مرکز درمانی مجهز ببریم تا تصویر برداری‌های مغزی انجام‌ شود. حتی نیاز است مایع مغزی_نخاعی چک شود. ممکن است این کودکان نیاز به آی‌سی‌یو نیز پیدا کنند.  علائم خواب‌آلودگی، بی‌حالی، عدم تغذیه، بی‌قراری، گریه‌های بی‌مورد و... خود زنگ خطری است تا خانواده‌ها به مراکز درمانی مراجعه کنند. سایر علائم مغز و اعصابی نیز ممکن است به دنبال ابتلا به کرونا اتفاق بیفتد به عنوان مثال آسیب دیدن عصب پا از دیگر علائم کرونا است، لذا کودکی که علائمی مشابه سرماخوردگی پیدا می‌کند و پس از چند روز والدین می‌بینند که کودک راه نمی‌رود و نمی‌تواند چهاردست و پا برود ممکن است عصب پا یا عضله گرفتار شده باشد که در این زمان کودک ممکن است راه برود ولی هنگام حرکت درد دارد. این التهاب در عضله به دنبال بیماری ویروسی از جمله کووید۱۹ اتفاق می‌افتد. این متخصص مغز و اعصاب کودکان و نوجوانان در تشریح سایر علائم کرونا در کودکان، خاطرنشان کرد: مشکل در بلع، مشکل در حرکات اندام‌ها و... علائم خطرناکی است که والدین باید به محض مشاهده آنها در کودکشان به پزشک مراجعه کنند. التهاب نخاع نیز دیگر علامتی است که به دنبال بروز بیماری ویروسی از جمله کرونا در کودکان پس از علائم ذکر شده مشاهده می‌کنیم. عدم کنترل ادرار و مدفوع نیز به دنبال آن ایجاد می‌شود که باید MRI نخاعی انجام شود.

کرونا و محرم امسال

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم مصطفی ایزدی نوشت: ‌امسال بلای ویرانگر کرونا به جان  مراسمات افتاده و جمعیت کثیری را از شرکت در مجالس و نشست‌ها بازداشته است. اگرچه مفهوم این سخن این نیست که مردم نمی‌توانند به عزاداری و شنیدن روضه و ذکر مصیبت بپردازند. وقتی علمای راستین، آموزه‌های دین را برای ما بازگو کرده‌اند بر این نکته مهم و همه‌فهم تأکید داشته‌اند که اگر در مسیر انجام واجبات دین، به ضرر یا احتمال ضرر جانی رسیدید، توقف کنید و انجام آن را به زمان دیگری موکول کنید. در این صورت روشن است که در مسیر انجام مستحبات، هرگز و هرگز نباید ضرر یا احتمال ضرر را نادیده گرفت و به بهانه‌هایی نامطمئن که این روزها در فضای مجازی تبلیغ می‌شود، جان خود و خانواده و سایر مردم را به خطر انداخت که زمان پاسخ‌گویی در محضر احکم‌الحاکمین فرامی‌رسد. ‌

روزنامه آرمان ملی نوشت:در روزهایی که صدای عزای امام حسین (ع) از هر کوچه و خیابانی بلند است، از روز جمعه (۳۱ مرداد) تا شنبه (یکم شهریور ۹۱) آمار مرگ و میر با ۱۲۶ فوتی کاهش چشمگیری داشته است. به‌گفته سخنگوی وزارت بهداشت در این مدت ۲۰۲۸ مورد جدید کرونا شناسایی شده است که ۷۰۷ نفر از آنها بستری شدند. سیما لاری همچنین آمار مبتلایان در۱۸۰ روز گذشته را ۳۵۶‌هزار و ۷۹۲ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری را ۲۰‌هزار و ۵۰۲ نفر عنوان کرد. همچنین ۳۸۵۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به ایام عزاداری سرور شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، از کلیه شاگردان و شیفتگان مکتب اباعبدالله (ع) خواست تا مراسم عزاداری ها را بر اساس دستورالعمل های مصوب ابلاغی بر پا کنند.

چگونه می توانیم با کرونا زندگی کنیم؟

خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با دکتر توفیق یعقوبی متخصص عفونی پرداخته و آورده است: مهمترین وظیفه‌ای که در حال حاضر همه مردم  در مقابل با بحران کرونا دارند، رعایت اصول بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک است و فرقی نمی‌کند از چه نوع ماسکی استفاده می‌کنیم و حتما باید ماسک بزنیم. این متخصص بیماری‌های عفونی، با تاکید بر لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به ویژه در اجتماعات مردمی، خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که با موج دوم کرونا مواجه شدیم، بی‌توجهی مردم به فاصله‌گذاری اجتماعی بوده است. یعقوبی، برگزاری مراسم و جشن‌ها و دورهمی‌ها و میهمانی‌ها و رفتن به مسافرت را عامل افزایش آمار ابتلا به بیماری کرونا در تابستان دانست و گفت: هر زمان با افزایش دورهمی‌های مردمی مواجه هستیم، موج کرونایی به دنبال خودش دارد، اما اگر مردم بعد از موج اول همچنان پایبند به عدم برگزاری میهمانی‌ها و مراسم و جشن‌ها بودند، شاهد این تعداد جان‌باخته نبودیم. وی با بیان اینکه علائم ابتلا به کرونا در حال حاضر تغییری نکرده است، متذکر شد: مردم باید استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری فیزیکی و شستن دست‌ها با آب و صابون را جدی بگیرند و زندگی خود را براساس این سه اصل تنظیم کنند.

سفر نکنید

روزنامه تعادل به بازتاب اطلاعیه‌ ستاد ملی کرونا پرداخت و نوشت: ستاد ملی کرونا در اطلاعیه‌ای ضمن تشکر از اکثریت مردم کشورمان که با همراهی و همکاری با کادر بهداشت و درمان در مقابله با کرونا، حداقل تردد در سطح شهرها و جاده‌ها را داشته‌اند، از اقلیتی که در این باره بی‌توجه هستند، خواست که به جمع کثیر ایرانیان همراه برای مقابله با کرونا بپیوندند و با توجه به دستورات پزشکان و پرستاران وزارت بهداشت با رعایت کلیه دستور العمل‌ها به کرونا مبتلا نشوند و دیگران را مبتلا نکنند. ر این اطلاعیه آمده است: ضمن تشکر از همراهی و همکاری مردم ایران اسلامی در اجرای کلیه دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا برای پیشگیری از ابتلا به ویرووس کووید ۱۹ با توجه تعطیلات پیش رو و احتمال سفر رفتن برخی از هموطنان نکات ذیل مجددا تاکید می‌شود. ۱) براساس آخرین توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی فاصله‌گذاری اجتماعی با ماندن در خانه و حداقل جابه‌جایی در سطح شهرها و جاده‌ها و استفاده از ماسک موثرین‌ترین راه برای پیشگیری از کرونا است. ۲) بررسی میدانی متخصصان اپیدمی وزارت بهداشت طی شش ماه گذشته موید این نکته مهم است که میزان ابتلا و فوت ناشی از کرونا، ارتباط مستقیم با رفتن به سفر در سطح کشور داشته است و لذا رفتن به سفر به معنی قبول ریسک مبتلا شدن و مبتلا کردن سایر هموطنان به ویرووس کووید ۱۹ است. ۳) کاهش تلفات ناشی از کرونا تنها با کنترل ابتلا به این ویروس میسر بوده و همزمان کمک به کادر درمان برای فراهم آوردن امکان رسیدگی به سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای است. ۴) با توجه به ناشناخته بودن ویرووس کووید ۱۹ و به همین میزان امکان تغییرات غیر قابل پیش بینی و واکنش این ویرووس در بدن انسان، هشدار جدی کارشناسان بر افزایش مراقبت و اجرای دقیق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت در پیشگیری از کرونا است.»

ویروس کرونا از این ۱۲ سطح بیشتر منتقل می‌شود

خبرگزاری برنا در گزارشی نوشت: شمار افرادی که تاکنون در سراسر جهان به ویروس کرونا آلوده شده‌اند، روز به روز در حال افزایش است، تاکنون صدها هزار نفر هم جان خود را به دلیل این بیماری از دست داده‌اند. سازمان جهانی بهداشت بارها اعلام کرده است که تنها راه مقابله با این بیماری، شست و شوی مداوم دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از ژل‌های ضدعفونی کننده، ماندن در خانه، پرهیز از روبوسی و دست دادن با دیگران، در دسترس بودن ماسک و دستکش و رعایت اصول بهداشتی است. کرونا ویروس عمدتا از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. وقتی شخصی که آلوده است، سرفه یا عطسه می‌کند، قطرات حاوی ویروس را به هوا می‌فرستد. این قطرات برای معلق بودن در هوا بسیار سنگین هستند، بنابراین بر روی زمین و یا سطوح می‌افتند. یک فرد سالم می‌تواند در صورت لمس سطوح یا اشیائی که ویروس بر روی آن است، به ویروس آلوده شده و از راه لمس دهان، بینی و یا چشم‌ها آن را به درون بدن منتقل کند. کرونا ویروس می‌تواند ساعت‌ها و حتی روزها بر روی سطوح مانند دستگیره‌های در و میزهای پیشخوان زنده بماند. مدت ماندگاری این ویروس به ماده‌ای بستگی دارد که آن سطح از آن ساخته شده است. براین اساس اصلی‌ترین و مهم‌ترین راه پیشگیری از این بیماری شست و شوی مرتب دست‌ است. سطوح آلوده که بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار می‌گیرند:صفحه کلید آسانسورها، دستگاه کارتخوان، شیرآلات سرویس بهداشتی...

رسانه های اصولگرا

اشتغال پسا کرونا در دستور کار شورای عالی اشتغال

خبرگزاری تسنیم به گفت و گو با محمد اسکندری، رئیس دبیرخانه شورایعالی اشتغال  پرداخته و آورد:خبرگزاری تسنیم:برنامه‌ای بلندمدت در سه سناریو برای دوره پساکرونا تدوین کرده ایم؛ سناریوی نخست اینکه ممکن است واحدهای اقتصادی همراه با رونق به حالتی بهتر از حالت قبل از کرونا برگردند؛ سناریوی دوم پیش بینی یک دوره افول و سپس بازگشت سریع به رونق است و سناریوی سوم بازگشت به روال قبل از کرونا است برای واحدهایی که ظرفیت ایجاد اشتغال در دوران کرونا را هم داشتند. واحدهایی که کار توزیع مواد غذایی انجام می دادند؛ توزیع کالا انجام می دادند، اینها بیشترین ظرفیت ایجاد اشتغال را دارند. توسعه اشتغال در ۱۶استان محروم را در دستور کار داریم. همچنین توسعه اشتغال در مناطق مرزی در برنامه است. مصوبه اشتغال در مناطق مرزی در کمیسیون فرعی اقتصادی دولت است که فکر می کنم تا یک جلسه آینده نهایی و به کمیسیون اصلی ارسال شود. برنامه های پسا کرونا آماده شده است.   یکی از برنامه های مهم در سال جاری حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از ریزش سالیانه ۳۰درصد اشتغال در کشور است.

افزایش تعداد اتوبوس‌ها؛ راهکار جدید پیشگیری از بیماری کرونا

خبرگزاری ایمنا در گزارشی آورد:پس از نیویورک شهرهای شیکاگو و واشینگتون دی سی شاهد افزایش تعداد مسافران وسایل حمل و نقل عمومی بوده است. فقط در شهر نیویورک بیش از چهار هزار راننده وسایل حمل و نقل عمومی به ویروس کووید -۱۹ مبتلا شدند و ۱۳۱ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند. از ماه می، آژانس‌های حمل و نقل مسافران به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، بسیاری از اقدامات احتیاطی را انجام دادند. این اقدامات شامل غربالگری روزانه رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی، ضدعفونی کردن اتوبوس‌ها و قطارها، اجباری کردن استفاده از ماسک توسط مسافران و رانندگان بود. محققان بر اساس بررسی انجام شده در نیویورک و ارزیابی بیش از ۱۵ هزار راننده اتوبوس در تاریخ ۱۳ تا ۱۶ جولای، متوجه شدند که بیش از ۹۵ درصد آن‌ها از ماسک استفاده می‌کنند. مطالعه مشابهی روی رانندگان مترو انجام شد و نتایج این مطالعه نشان داد که ۹۰ درصد آن‌ها از ماسک استفاده می‌کنند. مسئولان سازمان حمل و نقل شیکاگو و نیویورک در حال بررسی تأثیر روش‌های جدید تمیز کردن و ضد عفونی کردن بر ویروس کرونای موجود در اتوبوس‌ها و متروها هستند. آن‌ها باور دارند که نور فرابنفش می‌تواند ویروس کووید -۱۹ را از بین ببرد. مقامات سازمان حمل و نقل شیکاگو در حال ارزیابی محصولات جدید ضد میکروبی هستند که می‌تواند علاوه بر از بین بردن ویروس‌ها و باکتری‌ها، مانع چسبیدن این مواد به سطوح برای مدت طولانی شود.

نگرانی از شیوع ویروس کرونا با بازگشایی مدارس

خبرگزاری فارس در گزارشی نوشت:دانش‌آموزان ایالات متحده قرار است در میان بحبوحه شیوع ویروس کرونا به طور حضوری و آنلاین آموزش را فرا بگیرند و همین موضوع منجر به بروز موجی از نگرانی‌ها درباره شیوع بیشتر ویروس کرونا شده است. به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، دانش‌آموزان ایالات متحده قرار است در میان بحبوحه شیوع ویروس کرونا به طور حضوری و آنلاین آموزش را فرا بگیرند. حضور کودکان و نوجوانان در مدارس منجر به افزایش این نگرانی شده که با حضور آنها در مدارس ممکن است شیوع ویروس کرونا بیشتر شود. تصمیم برای بازگشت کودکان و نوجوانان به مدارس در حالی گرفته شده است که تحقیقات اخیر نشان داده، کودکان می‌توانند مانند بزرگسالان ویروس کرونا را منتشر کنند و ادامه‌دهنده زنجیره انتقال باشند. چندین مطالعه بزرگ نیز نشان داده‌اند، اکثریت قریب به اتفاق کودکانی که به COVID-۱۹ مبتلا شده‌اند، بیماری ناشی از ویروس نسبت به بزرگسالان به طور خفیف‌تری مبتلا شده‌اند.

ویروس کرونا احتمالا تا همیشه همراه انسان بماند

خبرگزاری مهر در گزارشی آورد: به گفته یکی از مشاوران ارشد علمی دولت انگلیس ویروس کرونا احتمالا تا همیشه همراه انسان باقی بماند و واکسیناسیون آن باید در فواصل معین تکرار شود. ویروس کرونا احتمالا تا همیشه همراه انسان بماند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرس اسوسیشن، به گفته یکی از مشاوران ارشد علمی دولت انگلیس، احتمالا ویروس کرونا برای همیشه در زندگی انسان باقی بماند و مردم مجبورند به طور مداوم در برابر آن واکسینه شوند. پروفسور سر مارک والپورت، یکی از اعضای «گروه مشاوره علمی دولت در مواقع اضطراری» (Sage) معتقد است برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا نیز مانند آنفلونزا باید واکسیناسیون تکرار شود. او در مصاحبه ای در این باره گفت: همه گیری کووید۱۹ با واکسیناسیون جهانی کنترل می شود اما این بیماری مانند آبله با واکسن ریشه کن نمی شود. این ویروسی است که تا همیشه به اشکال مختلف همراه ما می ماند و به طور حتم باید واکسیناسیون تکرار شود. بنابراین شباهت هایی به آنفلونزا دارد و مردم باید در فواصل زمانی معین واکسیناسیون را انجام دهند.

ساخت واکسن دور از انتظار نیست

روزنامه رسالت به بازتاب سخنان قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت پرداخته و آورد:برخی افراد با ساده انگاری شرایط بیماری را به خانه می‌برند مردم همانطور که عید همکاری کردند استدعای مراعات و درک شرایط و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را داریم همکاران ما واقعاً خسته شده اند چرا که فقط سختی کار نیست وقتی می‌بینند به رغم تمام تلاش‌ها مردم مراعات نمی‌کنند احساس خستگی در انها ماندگار می‌شود. وی درباره نشر اخباری مبنی بر یافتن دارو یا واکسن کووید ١٩، افزود: شاید مردم با شنیدن این اخبار شرایط را ساده می‌بینند در حالی که تا کنون هیچ داروی صددرصد قطعی در دنیا نیست. وی گفت: مهم ترین عامل در دنیا برای کاهش مرگ و میر توانایی کادر درمان بوده که ایران این قابلیت را دارد که توانسته انها را کاهش دهند پس انها را خسته نکنید. جان بابایی با اشاره به تعطیلات پیش رو، ادامه داد: همه دلباخته امام حسین(ع) هستیم اما با رفتارمان داغی به دل خانواده‌ها نگذاریم و با رعایت تمام شیوه نامه‌های بهداشتی حماسه حسینی بیافرینیم. معاون درمان وزارت بهداشت همچنین درباره موج سوم کرونا، گفت: اصلاً قابل پیش بینی نیست چرا که بعد از اردیبهشت فکر می‌کردیم تیرماه وضع بهتری داشته باشیم که اینگونه نشد همه چیز بستگی به رفتار اجتماعی دارد. وی درباره تأثیر کرونا در همه بخش ها و مضرات ان بر اقتصاد و دیگر حوزه‌ها، افزود: وزارت بهداشت از این فرصت برای محکم کردن زیرساخت ها خیلی خوب استفاده کرد تربیت و افزایش نیروی انسانی و افزایش تخت های بیمارستانی بعد از این ویروس را شاهد بودیم الان وزارت بهداشت در تسلط بر بیماری کرونا توانمندتر از شش ماه گذشته و برخی کشورهاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha